Grønne proteiner: Tang og bælgfrugter som smagsgivere De grønne proteiner er vigtige brikker i at reducere forbruget af animalske proteiner. Her kan bælgfrugter i kombination med den eftertragtede umami-smag fra tang åbne for nye muligheder. VærdikæderFødevarerBioressourcer Læs mere
Fra problemer i havet til nyttige produkter i fødevareproduktionen For store mængder næringsstoffer i danske farvande kan føre til algevækst og iltsvind. Men hvad nu hvis man 'høster' næringsstofferne og konverterer dem til bæredygtige fødevarer og organiske gødningsprodukter? Det er omdrejningspunktet i dette værdikædes VærdikæderFødevarerBioressourcer Læs mere
Pyrolyse af biomasse fra landbruget Pyrolyse har potentiale til at halvere landbrugets klimaaftryk. Men et relativt stort fugtindhold i biomasserne er en stor udfordring for at gøre pyrolyse rentabel, og det ønsker partnerne i dette projekt at gøre noget ved. Det sker gennem fortørring. VærdikæderBioressourcer Læs mere
Sukkerroebaseret nanocellulose til forstærkning af bioplast Stigende bekymringer over både ressourceforbruget og miljøpåvirkningen af fossilt plast får flere til at kigge i retning af bioplast. Som materialeforstærkning arbejdes der i dette projekt med at tilføje nanocellulose fra sukkerroer til polymereren. InnovationBioressourcer Læs mere
Procesoptimering og livscyklusanalyse af plantebaserede alternativer til dyrkning af cellebaseret kød Kød fremstillet i en beholder i stedet for på bondegården? Fremtiden er cellulær, og vi ser hele tiden nye metoder til at udvikle den animalske produktion gennem såkaldte ’cellebaserede fødevarer’. I dette projekt vil en dansk producent forbedre InnovationBioressourcer Læs mere
Plantebaseret alternativ til røræg En plantebaseret diæt er et afgørende skridt mod en bæredygtig brødfødning af den voksende verdensbefolkning. Der er dog også udfordringer hvis traditionelt røræg skal erstattes af et plantebaseret produkt. InnovationFødevarerGrøn omstilling Læs mere
Sojafri umami sauce baseret på restprodukt fra ølbrygning Mæskningsprocessen, som finder sted under ølbrygning, efterlader et restprodukt med et uudnyttet potentiale. Sidestrømmen er næringsrig med et højt indhold af proteiner og fibre, og partnerne ønsker er at finde anvendelse i en plantebaseret smagsfremmer. InnovationFødevarerIværksætteri og accelerationGrøn omstilling Læs mere
Upcycling af sidestrømme fra landbrugs- og fødevareindustrien til præcisionsfermentering af animalske proteiner Erstatning af kød og mejeriprodukter med alternative proteiner er et effektivt værktøj til bekæmpelse af klimakrisen. Plantebaserede proteiner er et godt og billigt alternativ, men har ofte smags-, ernærings- og funktionelle mangler. InnovationFødevarerIværksætteri og accelerationGrøn omstilling Læs mere
Udvikling af et plantebaseret alternativ til kaviar Konventionel kaviar kommer primært fra størfisken, men den er i mange år blevet udsat for overfiskning i en sådan grad, at den i dag er en af de mest truede arter på kloden. InnovationFødevarerIværksætteri og accelerationGrøn omstilling Læs mere
Udvikling af algebaseret plastik Algebaseret plastik er et muligt alternativ til konventionel plastik. Udfordringen opstår, fordi vandet skal fjernes inden materialet kan bruges til 3D-print og sprøjtestøbning, og især den sidste procentdel er svær at fjerne. InnovationBioressourcerIværksætteri og accelerationGrøn omstilling Læs mere
Cool Penguin – en madplatform mod madspild Fødevaredistribution involverer ofte et lager som et mellemled mellem leverandøren og kunden. Selvom lageret kan lette logistikken for de involverede parter, svækker det samtidig friskheden af produkterne. Dette ønsker projektets partnere at gøre op med. InnovationFødevarerIværksætteri og accelerationGrøn omstilling Læs mere
Spiselige svampe dyrket på restprodukt fra bryggeriindustrien Er det muligt at udvikle et vækstmedie til svampe baseret på det overskydende kornprodukt fra ølbrygningsindustrien? InnovationIværksætteri og accelerationGrøn omstilling Læs mere