Netværk

Vidensdeling, sparring og inspirerende studieture sammen med fagfolk fra din branche

Food & Bio Cluster Denmark faciliterer 11 faglige netværksgrupper, der samler fagfolk om aktuelle emner inden for fødevarer og bioressourcer. Her kan du danne nye innovationspartnerskaber og lære af dine kolleger i en struktureret og fortrolig ramme

Samarbejde om innovationen

Ingen kan det hele selv, og det rette netværk kan være afgørende for, at idéer fødes, spirer og bliver til konkrete løsninger, der styrker innovationen inden for fødevarer og bioressourcer i ind- og udland. Vi tror på, at det at have adgang til det rigtige netværk kan gøre en forskel for enhver virksomhed. Uanset hvor langt din virksomhed er i sin udvikling.

I Food & Bio Cluster Denmark tilbyder vi vores medlemmer adgang til relevante netværksgrupper, hvor de kan finde sammen med andre medlemmer om specifikke emneområder.

Formålet er med udgangspunkt i specifikke temaer at formidle ny viden, facilitere dialog og matchmaking med henblik på videndeling og potentielt samarbejde imellem medlemmerne.

Vores netværksfacilitator forbereder møderne, men dine input til temaer og indhold er naturligvis meget velkomne. Food & Bio Cluster Denmark står også for alt det praktiske.

Vores ambition for netværksgrupperne

• At de udspringer af ønsker fra medlemmer, samt aktuelle emner, trends eller andet som er indenfor FBCDs strategiske pejlemærker.

• At grupperne mødes én gang i kvartalet, og der kan planlægges både online og fysiske møder.

• At grupperne byder på vidensdeling og sparring om et specifikt emne i et neutralt og fortroligt forum. • At der som udgangspunkt kun gennemføres møder, hvis der er 10 eller flere virksomheder tilmeldt. For at sikre diversitet i gruppen kan max. to ansatte fra samme virksomhed deltage.

• At man som medlem er aktiv i netværksgruppen og forpligter sig til at bidrage med input (oplæg, værtsskabe tc.) og prioritere at deltage i så stort et omfang, som det er muligt.

• At vi i den udstrækning det er muligt tilstræber at skabe synergi til andre af klyngens aktiviteter, som f.eks. innovationssamarbejder.

Faglige netværk til dig, der vil have inspiration, faglig viden og flere kontakter

Aktuelle netværksgrupper

Lige nu driver vi 11 faglige netværk med videndeling og sparring om specifikke emner i et neutralt og fortroligt rum. Alle netværksgrupper udspringer af ønsker fra medlemmer. Kontakt Head of Innovation & Partnerships Kathrine Vejgaard Stage, hvis du har input eller ønsker til nye temaer.

Gå på opdagelse i netværksmulighederne og læs mere om, hvordan netværkene drives herunder.

Innovative drikkevarer
Netværk

Innovative drikkevarer

I dette netværk afdækker vi, hvad der rør sig på markedet for innovative drikkevarer. Hvad efterspørger forbrugerne og er der nye spændende forskningsresultater eller markedstrends?

FødevarerMedlemmer
Netværk for udnyttelse af sidestrømme
Netværk

Netværk for udnyttelse af sidestrømme

Netværket ønsker at udforske de udfordringer og muligheder der er inden for sidestrømme fra fødevareforarbejdning. Fokusset er på strategi, implementering og kommercialisering.

FødevarerBioressourcerGrøn omstillingMedlemmer
Green Protein Network
Netværk

Green Protein Network

A network that gathers startups, corporates and universities to explore the challenges and possibilities within new innovative green protein sources.

FødevarerGrøn omstillingMedlemmer
Food & Beverage Footprint and Reporting
Netværk

Food & Beverage Footprint and Reporting

This network aims to identify and discuss challenges and solutions within climate impact assessment on food, beverages and ingredients and improve the network between partners in the area, with a particular attention to innovation aspects.

Grøn omstillingMedlemmer
Netværk for Regenerativt Landbrug
Netværk

Netværk for Regenerativt Landbrug

Hvad er regenerativt landbrug, og hvordan kan det dokumenteres? Der er der mange bud på, og i netværket arbejder vi helhedsorienteret med, hvordan vi skaber en fødevareproduktion og samtidig forbedrer jorden og landbrugsøkosystemet.

BioressourcerGrøn omstillingMedlemmer
Dansk Pyrolyse- og Biokulsnetværk
Netværk

Dansk Pyrolyse- og Biokulsnetværk

Lige nu forskes og investeres der massivt i pyrolyse og biokul. For potentialet er stort, og målsætningerne ambitiøse. Derfor har vi oprettet et nyt nationalt netværk til at sikre videndeling for at understøtte udviklingen.

BioressourcerGrøn omstillingMedlemmer
Datadrevet forretning
Netværk

Datadrevet forretning

I klyngen arbejder vi bl.a. for at udnytte mulighederne i teknologiudviklingen inden for fx digitalisering og automatisering fuldt ud. I dette netværk deler vi erfaringer og bliver klogere på de nyeste trends og teknologier.

MedlemmerTech og digitalisering
Smagsnetværket
Netværk

Smagsnetværket

I netværket Smag har vi fokus på inspiration og viden om at arbejde med smag i produktudviklingen. Skal du også være med?

FødevarerMedlemmer
Fødevaresikkerhed
Netværk

Fødevaresikkerhed

Arbejder du med fødevaresikkerhed og kvalitet? Og mangler du ind imellem nogen at sparre med? Så er netværket noget for dig.

FødevarerMedlemmer
Bæredygtig emballage
Netværk

Bæredygtig emballage

Hvordan imødekommer vi de stigende krav til innovativ, bæredygtig emballage? Hvad er de bæredygtige muligheder, og hvordan innoverer vi og gør en forskel? Bliv en del af netværket og bliv opdateret på lovgivningen, forordninger mv.

FødevarerGrøn omstillingMedlemmerTech og digitalisering
Internationale netværk

Få adgang til internationale netværk

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network

Access a global network of stakeholders, all ready to assist you on your international business journey through personal guidance, innovation collaborations and access to international partners – all free of charge.

Ofte stillede spørgsmål om faglige netværksgrupper

Som udgangspunkt mødes hvert netværk én gang i kvartalet, og der planlægges både online og fysiske møder, når dette er muligt.

Du kan læse mere under de enkelte netværk og finde kommende møder i vores kalender.

Se kommende events >

 

Vores netværksgrupper udspringer af ønsker fra medlemmer, og gennem brainstorming og dialog med medlemmer opretter vi løbende nye temaer og grupper.

For at fungere optimalt gennemføres møder kun, hvis der er mere end 10 virksomheder tilmeldt.

Når du klikker ind og læser mere om de enkelte netværksgrupper fremgår det, hvilke virksomheder du eksempelvis kan forvente at møde i gruppen.

Kontakt medlemschef Sine Riisager, hvis du har idéer til nye temaer eller netværksgrupper.

 

Hvis du er interesseret i at blive en del af et eksisterende netværk, skal du kontakte den netværksansvarlige, som du finder via listen af netværksgrupper ovenover.

Når du deltager i en netværksgruppe, forventes det at du bidrager og deltager i så stort et omfang, som det er muligt for, at gruppen kan eksistere på et solidt fundament.

Netværkene er kun for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark.

Læs mere om medlemsskab af klyngen >

 

Ja, I må gerne deltage flere fra samme virksomhed.

Dog kan max. to ansatte fra samme virksomhed deltage for at sikre diversitet i gruppen.

 

Indholdet på netværksmøderne er typisk i form af oplæg (interne og eksterne oplægsholdere) og virksomhedsbesøg.

Deltagerne i netværket kommer med input til agenda, og facilitatoren sætter et program sammen ud fra, hvad der er muligt baseret på disse inputs og ønsker.

 

Vil du vide mere?

Kathrine sidder klar til at hjælpe dig videre

Kathrine Vejgaard Stage

Kathrine Vejgaard Stage

Head of Innovation & Partnerships



På netværksmøderne kan vi møde nye samarbejdspartnere, som kan have udfordringer, vi kan være med til at løse.

- Erhvervsakademi Aarhus, medlem af Food & Bio Cluster Denmark

Flere netværk du kan få gavn af

Medlemmer

Se hvem der er en del af klyngen

Som landsdækkende klyngeorganisation er vi den samlende platform for innovation og vækst inden for fødevarer og bioressourcer i Danmark.

Flere end 400 danske og internationale medlemmer er allerede med, og vi bliver hele tiden flere.

Internationale netværk

Internationale kontakter og netværk

Vi tager aktiv del i internationale netværk - til gavn for vores medlemmer.

Herigennem får vi adgang til viden, værktøjer og programmer, som kan hjælpe vores medlemmer til international vækst.

Vil du vide mere om netværksmulighederne i klyngen?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling.

Her er adgangen til de rette faglige netværk og netværkspersoner helt afgørende.

Kontakt medlemsansvarlig Sine Riisager og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din forretning.