Når to bliver til én....

En stærkere stemme og én samlet indgang til innovationslandskabet

Fra 2. juni 2025 er innovationskræfterne Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure fusioneret til en ny samlet organisation.

Fusionen mellem Food & Bio Cluster Denmark F.M.B.A. og AgriFoodTure er sat i gang - og selvom alt ikke er på plads endnu, er retningen klar:

Én stemme. Én mission. Én indgang.

Når vi forener kræfterne i en samlet organisation, skaber vi én samlet indgang til innovationslandskabet og gør det lettere for at dig at navigere rundt i midler, programmer, vejledning og netværk.

Sammen står vi stærkere dér, hvor beslutninger træffes og midler fordeles. Det giver os en stærkere stemme og bedre mulighed for at sætte strategisk retning og dermed styrke erhvervsudviklingen i fremtidens fødevaresystem.

Vi er allerede i fuld gang med at samle teams, projekter og partnere under én paraply. Du vil stadig blive mødt af de ansigter, du kender og er vant til at samarbejde med.

Et nyt navn er på vej, men missionen er allerede fælles: Vi skal styrke innovationen og bæredygtigheden i fødevare- og bioressourcesektoren.

 

Fremtidens løsninger starter med fælles handling

Den fusionerede organisation er en almennyttig, non-profit forening, der arbejder for en bæredygtig fremtid inden for bioressourcer.

Vi fungerer som en samarbejdsplatform for forskning og innovation og samler aktører på tværs af sektorer – fra virksomheder og forskere til myndigheder og civilsamfund.

Som klyngeorganisation skaber vi rammer for videndeling, samarbejde og fælles udvikling, der understøtter grøn vækst i både land- og havbaserede bioressourcer.

Vores arbejde er drevet af en missionsbaseret tilgang til samfundets store udfordringer – med det klare mål at positionere Danmark som global frontløber i den grønne og bæredygtige omstilling.

Venligst acceptere marketing-cookies for at se denne video

Nyheder om fusionen

Flere end 450 medlemmer bakker op

Store virksomheder, små og mellemstore virksomheder, startups, vidensinstitutioner, investorer, organisationer og myndigheder.

Medlemskredsen spænder bredt og vores stærke partner- og netværksfelt rækker endnu længere ud.

Flere spørgsmål?

Sine Riisager
Head of Members & Matchmaking
sri@foodbiocluster.dk
+45 6170 7422

Få svar på dine spørgsmål:

Ved at forene kræfterne giver vi virksomheder inden for fødevarer og bioressourcer én fælles indgang til innovationsressourcer, støtteprogrammer, rådgivning og netværk.

Dermed bliver det lettere at finde rundt i innovationslandskabet i Danmark, som godt kan være lidt uoverskueligt.

Samtidig bliver det lettere at finde de rette partnere til samarbejder om fx nye produkter eller teknologier, fordi alle aktører samles ét sted.

Dette understøtter i sidste ende, at vi som samfund skaber ny innovation, der løser de store udfordringer.

På kort sigt er den største ændring nok, at du kommer til at opleve et nyt navn og logo på hjemmesiden. Dine kontaktpersoner er stadig de samme, og den måde, du i dag oplever Food & Bio Cluster Denmark på, vil være den samme i morgen.

På længere sigt vil fusionen give dig mulighed for at udvide dit netværk, fordi du får en række nye ”legekammerater”.

Samtidig vil du få én samlet indgang til en lang række innovationsressourcer, som i dag ligger forskellige steder – fx adgang til funding. 

Først og fremmest betyder fusionen, at vi bliver flere.

Sammen står vi endnu stærkere, og med fusionen træder en lang række store danske virksomheder med ind i klyngen. Det betyder et endnu stærkere netværk og nye muligheder for din virksomhed. Kagen bliver større – og der er ikke noget af det, du i dag kender fra klyngen, der forsvinder.

Ved at forene kræfterne får vi samtidig en endnu tydeligere stemme, dér hvor beslutningerne tages og midlerne fordeles. 

Ja, den nye organisation vil dække alle de samme områder, som Food & Bio Cluster Denmark rummer i dag.

Det gælder fx bioressourcer og biosolutions, som fortsat vil spille en markant rolle i den fremtidige organisation. Netop biosolutions er i øvrigt også et fokusområde for AgriFoodTure, der siden etableringen har haft et særligt spor for biosolutions i det roadmap, som partnerskabet er funderet på.  

AgriFoodTure er et missionsdrevet partnerskab, der er funderet i et roadmap udarbejdet af 300 forskere og eksperter.

AgriFoodture har 70 partnere, herunder alle de største danske virksomheder i fødevareklyngen og alle vidensinstitutioner. AgriFoodTure har pt. støttet 17 forsknings- og innovationsprojekter og har yderligere 12 projekter i pipelinen. Den offentlige finansiering er hidtil kommet fra Innovationsfonden. 

Et missionsdrevet partnerskab er et samarbejde mellem flere aktører, der deler en fælles vision om at løse en samfundsmæssig udfordring.

Det fokuserer på langsigtede mål og samler ressourcer fra både offentlige, private og civilsamfundsaktører for at skabe systemiske forandringer.

Succes måles ikke kun på økonomisk gevinst, men også på samfundsmæssig effekt.