Snart støvsuger Stiesdal SkyClean CO2 fra luften Pyrolyse er en effektiv klimateknologi, som har store potentialer for den grønne omstilling og bæredygtig udvikling. Læs om de foreløbige resultater i SkyClean Scaleup projektet. BioressourcerGrøn omstilling Læs artikel
Nye muligheder for en mere bæredygtig udnyttelse af fisk i den danske fiskeindustri Projekt afsluttes med lovende resultater, der kan gavne den danske fiskeindustri, således at der kan opnås en mere bæredygtig udnyttelse af fisk. FødevarerBioressourcer Læs mere
Danmarks fødevareklynge indgår iværksætterforløb med Lidl Food & Bio Cluster Denmark indgår et samarbejde med Lidl om at få flere danske iværksættere og mindre virksomheders produkter på hylderne. Det skal blandt andet ske igennem sparring, deling af konkret viden og potentielt samarbejde om salg til detail. FødevarerGrøn omstilling Læs mere
Bring dig i spil til grønne EU-midler til dit næste projekt Vil du være med til at skabe grønne arbejdspladser og økonomisk vækst på tværs af Europa, og samtidig indgå i EU-partnerskaber, hvor du kan udvikle dine egne produkter og forretning? Få indblik i finansieringsmuligheder inden for EU-systemet. BioressourcerGrøn omstilling Læs artikel
650.000 kg plast genbrugt til øltransport Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Virksomhedens adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsning Grøn omstilling Læs mere
Stort partnerskab vil slutte cirklen i den cirkulære økonomi ”CLOSING THE LOOP” skal sikre at, SMV’er bruger færre ressourcer og skaber mindre affald Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har til programudbuddet ” Cirkulære Værdikæder for SMV’er” udvalgt fire erhvervsklynger, fem erhvervshuse og Teknologisk Institut, d Grøn omstilling Læs mere
Cyberangreb mod dansk infrastruktur afværget Ny rapport afslører et omfattende og koordineret angreb på dansk forsyningssikkerhed i foråret. Truslen blev afværget, men sætter samtidig spot på behovet for et beredskab og kontinuerligt fokus på cybersikkerheden også hos fødevarevirksomheder. Tech og digitalisering Læs artikel
Fusion giver plads til testkøkken og samarbejder med startups I naturskønne omgivelser i bygninger, der emmer af historie (og lidt af mozzarella og havremælk) ligger Øllingegård mejeri, der i 2017 fusionerede Naturmælk. En fusion, der har banet vejen for innovation og samarbejde med startups FødevarerGrøn omstillingMedlemmer Læs mere
Bæredygtighedsrapportering – hvad betyder det for min virksomhed? EU har vedtaget nye standarder til virksomheders bæredygtighedsrapportering, som kommer til at kræve mere af flere virksomheder. I dette webinar giver Dan Skovgaard fra FN17 Business overblik over de mange begreber og kommer med gode råd. Grøn omstillingTech og digitalisering Læs artikel
Cybersikkerhed er et afgørende konkurrenceparameter for danske fødevarevirksomheder Næste år træder nye EU-krav inden for cybersikkerhed i kraft for en række samfundskritiske virksomheder, herunder fødevarevirksomheder, som vil skærpe kravene til alle leverandørers sikkerhed og dokumentation i værdikæderne. FødevarerTech og digitalisering Læs artikel
Hvordan sikrer vi en mere miljø- og klimaeffektiv husdyrproduktion i Danmark? Det spørgsmål stillede vi branchen, da vi for nylig inviterede til roundtable-møde på Klink Økologi, Arlas innovationsgård i Grønbjerg. FødevarerBioressourcerGrøn omstillingMedlemmerTech og digitalisering Læs mere
Innovation Manager Interesserer du dig for sunde, sikre og velsmagende fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling og digitalisering? Har du også praktisk erfaring med facilitering, innovation og projektledelse? Så kunne du være den Innovation Manager, som vi lige nu mangler. Læs mere
Regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer giver inspiration til øget handlekraft i hele værdikæden I fredags lancerede regeringens sin første handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Danmark har en unik position for at være førende på et hurtigt voksende globalt marked, og det kræver en aktiv indsats fra alle aktører i fødevaresystemet at omsætte he FødevarerGrøn omstilling Læs mere
Plantebaseret udvikling: Har du en god idé eller en konkret udfordring, du vil have hjælp til at løse? Plant2Food er med til at sætte skub i udviklingen af plantebaserede fødevareprodukter gennem en åben forskningsplatform. Få overblik over dine muligheder for at hente hjælp til at realisere ideer eller løse udfordringer inden for det plantebaserede. FødevarerGrøn omstillingMedlemmer Læs mere
Is there such a thing as off-flavour? In September we came together for the Uni Food Day to start a dialogue and discussions between companies and university scientist FødevarerGrøn omstilling Læs mere
Dairy proteins from precision fermentation: not milk, not sustainable yet In September we came together for the Uni Food Day to start a dialogue and discussions between companies and university scientist FødevarerGrøn omstilling Læs mere
Biokul forvandles til biobaseret forretning i Afrika-projekt Der kan være potentiale i at anvende landbrugsaffald som starten på en cirkulær bioøkonomi i Vestafrika. Det viser resultater i projektet BIO4Africa, som Food & Bio Cluster Denmark er en del af. BioressourcerGrøn omstilling Læs mere
Gratis redskaber til fødevareproducenter og landmænd der ønsker at komme tættere på forbrugerne Food & Bio Cluster Denmark har været med til at udvikle 12 praktiske redskaber, der skal understøtte udbredelsen af korte fødevareforsyningskæder og salg direkte til forbrugeren. FødevarerIværksætteri og accelerationGrøn omstilling Læs mere
Sprudlende og innovativt samarbejde på højteknologisk plan Sidste uges Food & Bio Global Summit 23 satte fokus på bæredygtig fødevareproduktion, hvor samarbejde og innovation blev fremhævet som nøglen til succes. Projektet FOODHAY har allerede skabt banebrydende samarbejder. FødevarerBioressourcerGrøn omstilling Læs mere
Food & Bio Global Summit 2023 - Collaboration Is the Key to Our Future We've collected a few takeaways a bunch of pictures and a short video which sums up the two days of insights, collaboration and action. FødevarerBioressourcerGrøn omstilling Læs mere
Plant2Food: Fremskydning af plantebaserede fødevareprodukters udvikling gennem forskningsprojekter på virksomheders præmisser I en tid, hvor fødevareindustrien står over for en omfattende omstilling mod mere bæredygtige løsninger, er udviklingen af plantebaserede fødevareprodukter afgørende. Grøn omstillingMedlemmer Læs mere