Kultur i fødevaresikkerhed – en ofte overset faktor Danmark er kendt for høj fødevarekvalitet og -sikkerhed, takket være stærkt samarbejde mellem myndigheder, forskning og virksomheder. Men én vigtig faktor overses ofte: den kultur, der præger vores håndtering af fødevarer og sikkerhed. Læs nyhed
Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure planlægger at fusionere Den nationale klyngeorganisation Food & Bio Cluster Denmark og partnerskabet AgriFoodTure ønsker at fusionere. Målet er at styrke fødevareklyngens innovation gennem endnu stærkere samarbejde. Læs nyhed
Boller op, boller ned – men ikke i skraldespanden! Fastelavn nærmer sig, og mens vi glæder os til lækre fastelavnsboller, går alt for meget brød til spilde. Closing Loops arbejder på at give brød nyt liv gennem cirkulære løsninger – læs hvordan. Læs nyhed
Få op til 100.000 kr. til at gøre din virksomhed i Region Sjælland klar til biosolutions Er din virksomhed rustet til fremtidens grønne vækst? SMV’er i Region Sjælland kan nu få op til 100.000 kr. i støtte til nyt udstyr eller rådgivning for at omstille sig til biosolutions – en industri med massivt vækstpotentiale. Læs nyhed
Danmark og Sydkorea i strategisk samarbejde om tang: En bæredygtig ressource med globalt potentiale En ny rapport fra Innovation Centre Denmark i Seoul peger på et stort uudnyttet potentiale i tangindustrien og fremhæver mulighederne for et styrket samarbejde mellem Danmark og Sydkorea. Læs mere
Få del i Innovationskraft 2025: Midler til din næste store idé Danske virksomheder er fyldt med gode idéer, og nu kan de få ekstra skub til at blive til virkelighed. Puljen for Innovationskraft 2025 er åben, og SMV'er kan nu søge midler til deres næste innovationsprojekt inden for fødevarer og bioressourcer. Læs nyhed
Sidestrømme, biprodukter, rester, affald – kært barn har mange navne I dag anvendes sidestrømmene ofte til foder eller biogasproduktion, men der er store muligheder for også at upcycle nogle af sidestrømmene til nye og mere værdifulde produkter. Læs mere
Innovation Manager søges: Vil du være med til at sætte dit aftryk på fremtidens fødevaresystem? Interesserer du dig for sunde, sikre og velsmagende fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling og digitalisering? Har du også praktisk erfaring med facilitering, innovation samt projektledelse? Læs mere
11 nye innovationssamarbejder styrker biosolutions i Danmark Biosolutions Zealand-programmet fortsætter med at skabe banebrydende innovationssamarbejder mellem virksomheder og vidensmiljøer. I de seneste ansøgningsrunder er 11 nye projekter blevet godkendt, alle med fokus på at udvikle biobaserede løsninger. Læs mere
Danske virksomheder opfordres til at søge EU-projektmidler til opskalering af biobaserede løsninger Ny ansøgningsrunde til projektforslag indenfor biobaserede løsninger med et samlet budget på 165 millioner euro åbner snart. Læs mere
Vil du være med til at præge fremtidens bæredygtige grisesektor? Bliv en del af løsningen, når vi sætter fokus på bæredygtighedseffekter og fair forretningsmodeller med fokus på energioptimering og grøn omstilling i grisesektoren. Læs mere
Du er inviteret til workshop i Irland Vil du lære fra bioøkonomi-aktører, udforske landbrugsbiomasse og netværke med eksperter i bæredygtig mælkeproduktion? Læs mere
Udvikl din biosolution – mød 8 testfaciliteter på ét sted Er din virksomhed klar til at udvikle, teste eller opskalere jeres biosolution? Nu har du en unik mulighed for at møde otte af landets førende testfaciliteter samlet på ét sted. Læs mere
Pesto af tørrede melorme, knækbrød lavet på ærtemel og en fermenteret svampeprotein ’bøf’: Hvad siger forbrugerne til det? Få indblik i forbrugernes holdninger til alternative proteiner. Læs mere
Hjælp os med at blive klogere Hvad er din holdning til biogas? Giv din mening til kende ved at besvare tre korte spørgsmål omkring biogasproduktion. Læs mere
Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner. Læs mere
Madspild i julen Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene. Læs mere
Exploring biosolutions for a sustainable future On November 28, stakeholders from across Europe convened at the conference "Biosolutions in a European Perspective" in Odense to explore innovative pathways for sustainable growth through biosolutions. Læs mere
Algiecel omdanner cO2 til værdifuld biomasse til fødevareindustrien Algiecel er en virksomhed, der siden 2021 har haft travlt med at udvikle et koncept, der ved hjælp af mikroalger i en container fyldt med lys, kan omdanne CO2 til bioprodukter i form af fødevarer, olier, kosmetik og foder. Læs mere
Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende? Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter. Læs mere
Få hjælp til at navigere i fundingmulighederne inden for fødevarer og bioressourcer Virksomheder i den danske fødevare- og bioressourcesektor kan gennem Food & Bio Cluster Denmark få hjælp til at finde den rette finansieringskilde til netop deres udviklingstrin. Læs mere