Værdikædesamarbejde (Closing Loops)

Fra affald til engangskopper – og dernæst til næring

Projektet "Fra kaffespild til kaffekop" har til formål at transformere spildmaterialet fra kaffeindustrien, kaffegrums, til 100% naturligt komposterbare engangskaffekopper. Dette initiativ repræsenterer en innovativ tilgang til bæredygtighed, hvor affald bliver til ressource.

Foto: Komposterbare kaffekopper lavet af kaffegrums (foto: Grounded).

Funktionelle og miljøvenlige engangskopper

Det overordnede mål med projektet er at skabe en effektiv og bæredygtig løsning til håndtering af kaffeindustriens affald samtidig med, at der produceres funktionelle og miljøvenlige engangskopper. Dette bidrager til at reducere forbruget af jomfrumaterialer, såsom plastik og papir, og fremmer en cirkulær økonomi. Desuden ønsker projektet at demonstrere potentialet i at anvende naturlige ressourcer til at skabe værdifulde produkter og næring til jorden.

Fra affald til engangskopper - og dernæst til næring

Grounded specialiserer sig i at omdanne kaffegrums til 100% naturligt komposterbare engangskaffekopper. Disse kopper består af en blanding af 50% kaffegrums og 50% bioplast, og de er designet til at kunne holde en hel dag uden at blive bløde. En væsentlig egenskab ved disse kopper er deres evne til at nedbrydes under naturlige forhold på cirka fire måneder, hvor de fungerer som gødning og næring til jorden og planterne.

På nuværende tidspunkt har Grounded en begrænset produktion rettet mod mindre kunder, men der er en betydelig efterspørgsel på over 10 millioner kopper fra kunder som Novonesis, Ønsk, Coffee By Storm og COOR, samt interesse fra store virksomheder som Costa Coffee (Coca-Cola) og Peter Larsen Kaffe (Löfberg Group).

 

Flere værdikædesamarbejder i Closing Loops

Projekttitel

CØ46 - Fra affald til engangskopper – og dernæst til næring

 

Finansieret af

Værdikædesamarbejdet er igangsat af Closing Loops og er medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Deltagere i projektet

  • Grounded A/S
  • J. Krebs & Co A/S
  • Teknologisk Institut
  • Clean

Vil du vide mere?

CONNY HANGHØJ
Senior Innovation Manager
+45 5098 0037

Closing Loops

Sammen om cirkulære løsninger

Closing Loops er et tæt fællesskab for små og mellemstore danske virksomheder, som sammen med dygtige eksperter finder konkrete cirkulære løsninger i værdikæderne.

Closing Loops medfinansieres af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Operatørerne bag er Food & Bio Cluster Denmark, Teknologisk Institut, Lifestyle & Design Cluster, WE BUILD DENMARK, Clean, Erhvervshus Sjælland, Erhvervshus Hovedstaden, Erhvervshus Midtjylland, Erhvervshus Nordjylland og Erhvervshus Sydjylland.