Innovationssamarbejde (Innovationskraft 2025)

Sød-Umami Planteprotein Prototypering

Der er stor efterspørgsel efter sunde og plantebaserede fødevareprodukter. Dette projekt har til formål at videreudvikle en naturlig sød-umami planteproteiningrediens gennem fermentering, hvilket åbner op for nye fødevarer med forbedret smag, ernæring og reduceret sukkerindhold.

Fermenterede planteproteiningredienser kan skabe muligheder for nye, sunde fødevarer. (Foto: iStock).

Fermenteringsteknologi og Sød-umami protein

Mikrobiel fermentering kan producere nøgleforbindelser såsom kokumi-peptider, søde aminosyrer, aromaer og umami-forstærkende forbindelser, hvilket muliggør sukkerreduktion, samtidig med at en fyldig og tilfredsstillende smagsoplevelse bevares i fødevaren.

I dette projekt samarbejder Nutrumami ApS og Københavns Universitet om at skabe et vider fundament for et clean-label proteiningrediens med sødme, til brug i fremtidens sunde, plantebaserede fødevarer.

 

Test af produktet

Projektets formål er at udvikle en proteiningrediens uden at gå på kompromis med smagsoplevelsen. Mikroorganismer og fermenteringsteknikker vil blive nøje udvalgt, og ingrediensens funktionelle og sensoriske egenskaber vil blive testet i plantebaserede mejeriprodukter, proteinbarer, is og smoothies for at sikre både kvalitet og skalerbarhed.

 

Projekttitel:

Sød-Umami Planteprotein Prototypering

Finansieret af:

Innovationssamarbejdet er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og gennemføres med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Partnere i projektet:

  • Nutrumami ApS (projektejer)
  • Københavns Universitet
Elena Sørensen Skytte

Elena Sørensen Skytte

Innovation Manager

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Søg midler