Jagten på den rette smag til vegansk og bæredygtig cheddar

Dette projekt vil skabe et plantebaseret alternativ til cheddarost, som har både den rette smag og tekstur.

Færms patenterede teknologi til at skabe en tekstur-lignende ost kombineres med Umamamias koncentrerede umami-teknologi til at skabe et vegansk produkt baseret på bælgfrugter.

Igennem projektet testes produktet ved forbrugertests afholdt af Teknologisk Institut.

Koen skæres fra

Ved at skabe et vegansk ostelignende produkt, der kan erstatte de nuværende animalske produkter med minimum samme kvalitet af tekstur og smag som nuværende produkter, forventer projektdeltagerne, at de vil kunne reducere CO2-udledningen med 70%.

Derved vil dette projekt bidrage til en langt mere bæredygtig produktion af veganske produkter som erstatning for ost.

Finansieret af

Projektet ” Vegansk og bæredygtig cheddar” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Kathrine Lykke Kirk

Kathrine Lykke Kirk

Senior Innovation Manager

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Sådan samarbejder vi også om innovation

Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.