Fra øllets spildprodukt til sunde fødevarer

Mask fra ølproduktionen kan omdannes til en næringsfuld fødevareingrediens, der kan anvendes i bæredygtige produkter. I dette projekt testes en metode til tørfraktionering af masken.

Ved produktionen af 100 liter øl opstår der en sidestrøm på 20 kilo mask. Denne mask har et stort uudnyttet potentiale, der ved upcycling blandt andet kan være med til at skabe bæredygtige produkter.

Circular Food Technology vil i samarbejde med Teknologisk Institut udvikle og teste en metode til tørfraktionering af mask, hvorpå mask kan upcycles til en plantebaseret, næringsfuld og bæredygtig fødevareingrediens.

Fødevareingrediens med stort potentiale

På grund af smag og næringsindhold er mask en ideel ressource at upcycle og omdanne til velsmagende og næringsrige fødevarer.

Alsidigheden af mask kan sikre produkter med stor variation og er derfor en perfekt ingrediens til at booste smag og ernæring fx i kødalternativer.

Mask er en ernæringsmæssig supertanker, der er spækfyldt med proteiner, fibre og vitaminer, hvilket gør den yderst attraktiv som ingrediens i fødevareprodukter.

Finansieret af

Projektet ”Mask til sunde fødevarer” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Kathrine Lykke Kirk

Kathrine Lykke Kirk

Innovation Manager

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Sådan samarbejder vi også om innovation

Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.