Fokusanalyse

Innovationskultur i fødevarefremstilling

Ny rapport viser, at danske fødevarevirksomheder generelt har et højt niveau af innovationsaktiviteter. Alligevel anser de sig selv for at være mindre innovative end fremstillingsvirksomheder i øvrigt gør. Hent rapporten og få nyttig viden om innovationskulturen i fødevarefremstilling.

I rapporten fra Teknologisk Institut fremgår det, at danske fødevarevirksomheder har en relativt stærk innovationskultur sammenlignet med andre fremstillingsvirksomheder. 98 procent af fødevarevirksomhederne har været innovative inden for eksempelvis produktudvikling, processer, indpakning, salgsstrategier og markedsopdagelser.

Analysen peger på, at netop virksomheder, som sætter en retning, sætter
idéerne i system, investerer målrettet, og involverer sine medarbejdere, er væsentligt mere innovative.

Netop nytænkning og innovation er afgørende for at indfri klimamålene og ambitionerne om at reducere drivgasudledningen med 70 procent i 2030, og analysen er initieret af Food & Bio Cluster Denmark, som en del af projektet Innovationskraft med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Eva Nautrup

Eva Nautrup

Senior Business Development Manager

Mød innovative virksomheder

Der er fuld fart i nytænkningen og nye ideer i Innovationskraft-programmet, hvor danske virksomheder og vidensinstitutioner går sammen om at styrke innovationskraften.

Her kan du bl.a. læse om selvkørende robotter, brugt kaffegrums og næringsstoffer fra industrielt spildevand.

Viden

Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark