Rapport

Rapport: Biomethane - bridging for cooperation between Denmark and the Netherlands

Mens priserne på naturgas og kunstgødning når nye højder, står landbruget og resten af samfundet overfor at skulle accelerere den grønne og cirkulære omstilling. Dette gælder selvfølgelig også i Holland og Danmark - to af de mest avancerede og konkurrencedygtige fødevarenationer i verden. Ny rapport sætter fokus på potentialet for samarbejde og videndeling mellem de to lande.

Den danske ambassadørbolig i Haag dannede den 5. april rammerne for en tre timers workshop med det formål at videndele mellem danske og hollandske interessenter indenfor grøn gas. Blandt de 25 deltagere var der repræsentanter fra relevante myndigheder, fødevarevirksomhederne Friesland Campina og Arla samt virksomheder med løsninger indenfor biometanproduktion og forgasning.  .

Rapport om grøn gas produktion i Danmark og Holland

Workshoppen tog udgangspunkt i en helt ny rapport udarbejdet af det hollandske konsulenthus CE Delft i samarbejde med Groen Gas Netherlands, Food & Bio Cluster Denmark, Biogas Go Global og Danmarks Udenrigsministerie i Holland. Rapporten sammenligner udviklingen af grøn gas produktion i de to lande, og giver en række anbefaleringer til øget samarbejde mellem de to lande. 

Rapporten præsenterer en række samarbejdsmuligheder, hvor primært to fremhæves som temaer, hvor de to lande kan drage nytte af hinandens erfaringer: 

  • Holland kan med fordel kigge mod Danmark for at synliggørelse af agro-miljømæssige samfundsfordele og muligheder ved storskala biogasproduktion samt udvikling af løsninger til separation af afgasset biomasse. 
  • For Danmark er det relevant at undersøge synergipotentialet og mulighederne ved at kombinere forgasningsteknologier fra Holland og storskala-biogasproduktion.
Claus Gunge Ellegaard Mortensen

Claus Gunge Ellegaard Mortensen

Head of Business Acceleration
Viden

Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.