Projekt: EEN2EIC

Samarbejde for innovation og ligestilling - en ny bro mellem Enterprise Europe Network og European Innovation Council.

EEN2EIC har til formål at udvide de støtteaktiviteter, som Enterprise Europe Network kan tilbyde kvindelige iværksættere, lande, der udvider, og Seal of Excellence (SoE)-indehavere. Målet er at skabe en bro mellem Enterprise Europe Network og European Innovation Council for at støtte innovation og opskalere virksomheder.

Samarbejde om innovation og ligestilling

European Innovation Council og Enterprise Europe Network slår kræfterne sammen i EEN2EIC!

Formålet med EEN2EIC er at give Enterprise Europe Networks globale partnere mulighed for at støtte potentielle EIC-ansøgere, især kvindelige iværksættere, lande, der udvider, og indehavere af Seal of Excellence (SoE).

Projektet sigter mod at udvikle en stærk samarbejdsmekanisme mellem European Innovation council og Enterprise Europe Network for at støtte innovation og opskalering af virksomheder. 

EEN2EIC fokuserer på:
 
  • Specifikke opsøgende og støttende aktiviteter
  • Øge antallet af kvalitetsforslag til EIC-indkaldelser med et specifikt fokus på at udvide lande såvel som kvindelige innovatører
  • Hjælpe Seal of Excellence-indehavere med at få adgang til alternative finansieringskilder
  • Garantere en stærk udveksling af "Best Practise" inden for EEN

Formål

EEN2EICs overordnede mål er at gøre EUs innovationsstøtte mere effektiv ved at forbedre SMVers kapacitet til at ansøge om EIC og ved at hjælpe SoE-indehavere med at finansiere deres projekter og undgå overlapning med NCPernes aktiviteter.

Projektet skal udvikle et stærkt samarbejde mellem European Innovation Council og Enterprise Europe Network for at støtte innovation og opskalering af virksomheder.

Kerneaktiviteter

EEN2EIC fokuserer på tre hovedaktiviteter:

  • Støtte til innovative virksomheder i (a) udvidede lande (b) kvindeledede innovative virksomheder på tværs af hele EU og associerede lande under den 3. søjle
  • Støtte til indehavere af EIC Accelerator SoE
  • Kapacitetsopbygning i udvidelseslande (udvidelseslande er lande med lav deltagelse i FP7- og H2020-projekter)


Udvidede lande omfatter: Bulgarien, Cypern, Estland, Grækenland, Kroatien, Letland, Litauen, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet og Ungarn.

Associerede lande omfatter: Albanien, Armenien, Bosnien-Hercegovina, Færøerne, Georgien, Island, Israel, Kosovo, Moldova, Montenegro, Nordmakedonien, Norge, Serbien, Tunesien, Tyrkiet, Ukraine.

De identificerede fokusgrupper vil blive hjulpet med at få adgang til alternative finansieringskilder.

Fakta om projektet

Finansieret af

Periode

5. juni 2023 - 31. juli 2025

Projekttitel

EEN2EIC

Lokal hjælp til at søge EU-midler til udvikling eller opskalering af banebrydende teknologier eller produkter

Gennem vores deltagelse i EEN2EIC kan vi i Food & Bio Cluster Denmark støtte dig i at søge EU-midler gennem EIC Accelerator-programmet.

Danske foodtech-virksomheder som Cellugy og Kaffe Bueno har formået at få denne finansiering, og det kan du også.

Kontakt Helle Vedel Friis for mere information - se nedenfor.

Et stærkt internationalt konsortium

EEN2EIC ledes af et konsortium bestående af fem internationale partnere med omfattende ekspertise i at støtte eller finansiere videnskabelig forskning og innovation samt arbejde med kvindelige iværksættere og udvidelse af lande.

Konsortiet samler nationale organisationer, offentlige som private, der støtter eller finansierer videnskabelig forskning og innovation, består af en blanding af erfarne NCPer (National Contact Points) og har en meningsfuld geografisk dækning. Partnerne er nøglemedlemmer af Enterprise Europe Network og andre relevante netværk.

Vil du vide mere?

Helle Vedel Friis

Helle Vedel Friis

Innovation Manager

EIC Accelerator

Vi kan hjælpe dig med at søge midler gennem EIC Accelerator - et meget konkurrencedygtigt fundingprogram under Horizon Europe, der hjælper dig med at videreudvikle dit forretningskoncept til et markedsklart produkt, en service eller en proces, der passer til din virksomheds vækststrategi.

Med EIC Accelerator-programmet vil EU-Kommissionen identificere og støtte såkaldte high risk, high gain innovations.

Projekter

Se hvilke andre projekter, vi også deltager i

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.