%2fFoto+IK.014.png&width=640&format=webp)
Udvikling af fiskesensor
Projektet udvikler en kemisk binder til AmiNICs Meat Quality Sensor, der kan måle TMA – en indikator for fiskefriskhed. Målet er at reducere madspild og sikre høj kvalitet i fiskeindustrien.
Her kan du se, hvilke danske og internationale projekter og samarbejder, vi som klynge deltager i - og hvordan du kan komme med.
I klyngen driver og deltager vi i en bred vifte af danske og internationale projekter for at fremme innovationen, samarbejdet og den bæredygtige udvikling inden for fødevare- og bioressourcesektoren i Danmark.
Det gør vi for at være med til at styrke virksomhedernes konkurrenceevne, fremme den teknologiske udvikling og drive en bæredygtig vækst i hele branchen.
Projekterne kan fx omfatte forskning, udvikling, netværksaktiviteter, videnudveksling og markedsfremme.
Her kan du gå på opdagelse i vores projektportefølje og i de innovations- og videnssamarbejder, vi driver gennem klyngeprogrammet Innovationskraft.
Projektet udvikler en kemisk binder til AmiNICs Meat Quality Sensor, der kan måle TMA – en indikator for fiskefriskhed. Målet er at reducere madspild og sikre høj kvalitet i fiskeindustrien.
Projektet kombinerer bakteriebehandling og affugtning for at reducere svovlbrinte, fedt og lugt i procesluft – og dermed forbedre drift og arbejdsmiljø i fødevareindustrien.
Landbruget skal balancere stabil fødevareproduktion med klimamål. Projektet afprøver et robotbaseret stribedyrkningssystem, der kan øge effektiviteten og skåne jorden.
This project focuses on developing and testing an oxidative enzyme as part of an innovative fermentation-based biosolution for denim dye production, allowing more than a 50% reduction in the environmental footprint.
Klimaændringer og stigende efterspørgsel har lagt et betydeligt pres på kakaoproduktionen. I dette projekt arbejdes der derfor med at upcycle mask – et restprodukt fra ølproduktion – til et bæredygtigt og velsmagende kakaofrit chokoladealternativ (SNAP).
Fresh carrot juice pulp holds potential for upcycling into high-value mycelium-based products. This project will define the requirements for establishing a large-scale supply chain for carrot pulp and develop mycelium formulations using this ingredient.
Scaling up from lab to industrial production remains a major challenge in biomanufacturing. This project will validate a compact, cost-efficient eNose sensor for precise fermentation monitoring.
Der er stor efterspørgsel efter sunde og plantebaserede fødevareprodukter. Dette projekt har til formål at videreudvikle en naturlig sød-umami planteproteiningrediens gennem fermentering.
This project aims to develop a scalable insetting framework and carbon methodology specifically designed to tackle the challenge of Scope 3 emissions, which often represent the largest share of a company’s carbon footprint.
Hvert år producerer danske bryggerier 117.000 tons mask – en næringsrig reststrøm fra ølproduktionen, som ofte ender som foder eller går til spilde. Men hvad hvis masken i stedet blev upcyclet til en smagfuld og aromatisk ingrediens i brød og bagværk?
Dette projekt sigter mod at udvikle en cloud-baseret løsning til SSF, der muliggør mere effektiv overvågning, fjernstyring og optimering af fermenteringsprocessen.
Brød er en af de store madspildssyndere, og detailhandlen og industribagere smider hver dag uanseelige mængder ud. Et nyt værdikædesamarbejde i Closing Loops vil indsamle og omdanne denne reststrøm til værdifulde ingredienser og bruge dem i nye fødevarer.
Hvert år produceres der i Danmark 300.000 tons rapskage – et restprodukt fra olieudvinding, der primært anvendes til dyrefoder, biogas eller eksport. Et nyt samarbejde upcycler nu rapskage til en holdbar ingrediens gennem fermentering.
Bacterial cellulose, a stable biopolymer made by bacteria from sugar, shows promise as a sustainable alternative to petrochemicals. This project focuses on creating an efficient method to separate it from the fermentation broth.
Solid state fermentering er en lovende teknologi til alternative proteiner og biobaserede materialer. Projektet adresserer udfordringen med skalering til bæredygtig industriel produktion.
Many fire retardants contain harmful chemicals that negatively impact the environment and human health. This project aims to create natural, non-toxic foaming agents for bio-based fire retardants using sustainable microalgal production.
Real-time quantification of metabolites is crucial for optimizing bioproduction. Current methods are slow and lack specificity. This project aims to develop a high-throughput Raman-based microtiter plate reader for faster and more precise monitoring.
Stigende bekymringer om fossilt plasts miljøpåvirkning øger interessen for bioplast. Projektet arbejder med algebaseret bioplast til emballage med antibakterielle egenskaber, som kan tilbyde miljøvenlige og funktionelle alternativer til traditionelt plast
Red macroalgae contain methane-inhibiting compounds (MIC) that can reduce cattle methane emissions by over 60%. To make the biorefining process economically viable, this project will develop a co-extraction process for phycoerythrin (PE).
Plastic's environmental impact is a growing concern. This project will produce bioplastics, specifically polyhydroxyalkanoates (PHA), from waste materials like fruit peels, mash, and coffee ground oil, offering a sustainable solution to plastic pollution
Food waste is often discarded, leading to high costs and emissions. This project will show how fats, proteins, and sugars can be turned into valuable products like soaps, biodiesel, bioplastics, and animal feed, providing a sustainable solution.
This project aims to develop a fermentation process for non-alcoholic rosé, enabling faster product development, minimizing waste, and achieving scalability for mass production.
Tøjindustrien bidrager til CO2-udledning og mikroplastikforurening. Projektet udvikler biobaseret garn som et miljøvenligt alternativ til polyester.
Gennem klyngeprogrammet Innovationskraft er vi med til at styrke innovationskraften i danske virksomheder via samarbejde og videndeling mellem virksomheder, vidensinstitutioner og andre relevante aktører.
Innovationskraft finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Som klynge deltager vi hele tiden i forskellige danske og internationale projekter, som bidrager til at skabe nye samarbejder og innovative løsninger inden for fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling, tech og digitalisering, iværksætteri mm.
Projektet Food Upcycling projekt hjælper virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde produkter.
Verdens stadigt voksende befolkning efterspørger en stigende mængde protein - innovative tilgange er nøglen.
SusAnFoods har til formål at fremme strategisk og innovativ forskning i bæredygtig animalsk fødevareproduktion.
Vi fortsætter udviklingen af et internationalt erhvervsfyrtårn, der skaber optimale rammer for at udvikle bioteknologiske produkter og løsninger samt konkurrencedygtige virksomheder, der bidrager til at gøre Danmark mere grøn.
SAMMEN og på TVÆRS. Det er essensen af Closing Loops, der mobiliserer små og mellemstore virksomheder til at arbejde med cirkulær økonomi i værdikæderne.
Fødevareforsyning er kritisk infrastruktur, og i dette projekt udvikles et toolkit med viden og inspiration til at styrke cybersikkerheden til SMV'er i hele værdikæden.
Danmarks bedste startup-program, der forbereder den næste generation af virksomhedsstiftere til hurtig skalering og den første investeringsrunde.
Projektet Plant2Food har en vision om at fremskynde udviklingen af plantebaserede fødevarer, til gavn for både planeten og befolkningen.
Verdens største b2b-netværk hjælper virksomheder med innovation og international vækst.
Midtjyllands digitale innovationshub sætter fokus på fremtidens teknologier, klima og CO2-reduktion, Smart City og Cybersecurity.
Innovation kræver ressourcer, og vi har samlet de aktuelle muligheder, du har for at søge midler gennem klyngen og de programmer og projekter, vi deltager i.
Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling.
Det gør vi gennem inspiration, netværk, samarbejder og forretningsudvikling i partnerskab med fx vidensinstitutioner, investorer og offentlige myndigheder.
I dag er flere end 400 virksomheder og organisationer en del af fællesskabet. Vil du vide mere om samarbejdsmulighederne og fordelene for dig?