Projekt: BIObec

Et biobaseret uddannelsescenter for virksomheder i Foulum

Food & Bio Cluster Denmark er partner i et nyt EU-projekt, der i løbet af de næste 2 år skal lave rammen og forretningsmodellen for efteruddannelse i biobaseret og cirkulær økonomi for virksomheder. Projektet skal bygge bro mellem erhverv og uddannelser med et pilotområde i Foulum ved Viborg.

Målet er, at virksomheders medarbejdere skal kunne blive efteruddannet på forskellige niveauer efter behov og dermed forbedre konkurrenceevnen. Desuden er ambitionen at skabe et rum for livslang læring fra gymnasie- til kandidatniveau målrettet virksomheder.

De konkrete emner kan være mange, men fx hvordan reducerer jeg klima-fodaftryk af mit produkt? Hvad betyder cirkulær økonomi i praksis? Hvordan navigerer man som startup i forhold til de nyeste forbruger-strømninger?

Perspektivet for vort inkubationsmiljø i Foulum er at få den nyeste viden ombord på det biobaserede område – så inkubationsmiljøet kan tiltrække den bedste arbejdskraft. Og selvfølgelig at få mere bæredygtige og innovative produkter og virksomheder i Danmark.

Læs mere om projektet her

Fakta om projektet

Finansieret af

Periode

1. september 2021 - 28. februar 2024

Projekttitel

BIObec

Projektets formål

BIObec-projektet har til formål at bygge bro mellem den biobaserede industri og uddannelsessystemet ved at forbinde universiteter, innovationslaboratorier og F&U-centre med industrielle aktører og regioner.

For at opnå dette foreslår projektet en holistisk ramme, der kombinerer den traditionelle idé om et uddannelsescenter med idéen om et videncenter.

Hvem deltager?

Food & Bio Cluster Denmark deltager i projektet sammen med en række andre europæiske partnere.

 

Knud Tybirk

Knud Tybirk

Senior Innovation Manager
Projekter

Se hvilke andre projekter, vi også deltager i

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.