Projekt: HarvRESt

Grøn energiproduktion skal integreres i landbruget til gavn for både klima og landmænd

Landbrugs-og fødevaresektorerne står for en betydelig del af verdens energiforbrug og CO2-udledning. For at imødegå klimaforandringer og sikre bæredygtighed i disse sektorer, er der behov for at integrere grøn energiproduktion mere effektivt. Følgende projekt vil være med til at adresse de udfordringer og optimeringer, der er forbundet med at øge integrationen af vedvarende energi (RES) på gårdniveau. Dette skal være med til at gøre landbrugsproduktionen mere bæredygtig – både miljømæssigt og økonomisk.

 

 

 

Hvilken RES-løsning vil fungere bedst på en given gård?

Projektet sigter mod at øge brugen af vedvarende energi i landbruget ved at udvikle og implementere innovative løsninger, der integrerer bæredygtige landbrugsmetoder med grøn energiproduktion. Projektet fokuserer på at reducere CO2-udledningen og fremme bæredygtig udvikling i landbruget ved at identificere og implementere de mest effektive RES-løsninger på gårdniveau. 

For at finde frem til hvilken RES-løsning der ville fungere bedst på en gård, vil projektet samle eksisterende viden og data om nuværende RES-løsninger. Dette skal være med til at skabe et virtuelt kraftværk, som skal kunne simulere forskellige scenarier og konfigurationer af gårde, hvilket skal give landmænd og beslutningstagere skræddersyede anbefalinger. 

Projektets formål er at levere et beslutningsværktøj, der kan optimere brugen af vedvarende energi i landbruget, reducere CO2-udledningen og skabe økonomiske fordele for landmændene. Projektet vil således bidrage til en mere bæredygtig og modstandsdygtig fremtid for landbruget ved at overvinde forskellige udfordringer og udnytte innovative teknologier.

Forventede effekter af HarvRESt

  • Reduktion af CO2-udledning i landbruget
  • Øget integration af vedvarende energi på gårdniveau
  • Økonomiske fordele for landmændene gennem ekstra indtægtskilder fra energiproduktion 
  • Styrkelse af bæredygtig udvikling og modstandsdygtighed i landbruget

Fakta om projektet

Finansieret af

Periode

1. januar 2024 - 31. december 2026

Projektets partnere

Vil du vide mere?

Jan Lund

Jan Lund

Senior Innovation Manager
Projekter

Se hvilke andre projekter, vi også deltager i

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.