Projekt: MainstreamBio

Realiseringen af et klima-neutralt EU i 2050

MainstreamBio er et Horizon Europe projekt, der sigter efter at understøtte realiseringen af EU's Green Deal og hermed målet om et klima-neutralt EU i 2050.
Fokus på biobaserede produkter og løsninger er en vigtig del af udviklingen af en bæredygtig økonomi.

Innovative og digitale værktøjer målrettet udvikling

MainstreamBio har til hensigt at gøre mindre biobaserede løsninger til en større del af praksis i Europa ved at tilbyde innovative og digitale værktøjer, der er målrettet promoveringen og udviklingen af de mindre biobaserede løsninger, så engagementet i Europa øges. Samtidig er det projektets mål at skabe bæredygtige værdikæder og forretningsmodeller, der understøtter udviklingen af EU’s bioøkonomi.

Syv innovationsplatforme med fokusområder inden for biomasse

For at skabe et godt fundament for samarbejde omkring udvikling af bæredygtige værdikæder og forretningsmodeller etableres 7 innovative platforme i Holland, Polen, Sverige, Bulgarien, Spanien, Irland og Danmark med forskellige fokusområder indenfor biomasse, infrastruktur, produktionsformer etc. Regionale muligheder og politiske initiativer er derfor også en vigtig faktor i projektet.

Den danske platform fokuserer på at samle og understøtte løsninger indenfor recirkulering af næringsstoffer, reduktion af drivhusgasser, og hvordan der kan tages hensyn til biodiversitet i samspil med både fødevare- og foderproduktion.

Klik og læs mere om projektet MAINSTREAMing small-scale BIO-based solutions across rural Europe via regional Multi-actor Innovation Platforms and tailored innovation support” herunder.

Fakta om projektet

Finansieret af

Periode

1. september 2022 - 31. august 2025

 

Projekttitel

MainstreamBio

Liselotte Puggard

Liselotte Puggard

Innovation Manager
Projekter

Se hvilke andre projekter, vi også deltager i

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.