Food & Bio Cluster Denmark indgår iværksætterforløb med Lidl

Food & Bio Cluster Denmark har indgået et samarbejdsforløb med Lidl under navnet Lidl Innovate. Forløbet har til formål at få flere danske iværksættere og mindre virksomheder til at lykkes med at få deres varer på hylderne i discountkæden. Det skal blandt andet ske igennem sparring, deling af konkret viden og potentielt samarbejde om salg til detail.

Klyngen indgår samarbejde med Lidl

Forløbet, der har til formål at følge produkter i fødevarebranchen fra idé til hylderne i detailhandlen, er netop ved indgangen til december skudt i gang med et åbent call.

Call’et, der er åbent frem til 12. januar 2024, henvender sig til alle danske producenter af innovative fødevarer, drikkevarer, foder, skønhedsprodukter eller rengøringsmidler, som endnu ikke har deres produkter på markedet, og som ønsker at få deres varer på hylderne i en større detailkæde.

Et samarbejde om innovation

Der er tale om to store og vigtige spillere på markedet i det nye samarbejde. Med Food & Bio Cluster Denmarks store kendskab til de nyeste spirer i fødevareindustrien og viden om iværksætteri og innovative fødevarer matchet op med Lidl, der har masser af hyldemeter i 145 butikker i Danmark, kunder og et internationalt virke, er der ikke langt fra idé til reelt salg.

Målet med forløbet er at få flere lokale iværksættere og mindre virksomheder i gang med salget af deres innovative produkter. I første omgang på de danske hylder, men qua Lidls internationale rækkevidde også videre ud i verden, hvis potentialet er til det.

"Vi har det seneste år eksporteret produkter fra dygtige og innovative danske leverandører for 1,5 mia. kr. til Lidl-butikker udenfor Danmark og vi er på den måde med til at skabe danske eksportsuccesser. Vores mål med dette samarbejds- og iværksætterforløb er at udvikle endnu flere danske virksomheder til gode forretninger og give dem mulighed for at komme på hylderne - først i vores danske butikker og måske senere blive en del af vores eksportsucces," siger Maria Lovecchio og hun fortsætter:

”Lidl er en uhyre effektive virksomhed og det strømlinede koncept i vores 145 butikker gør det muligt, at vi også kan tages hensyn til leverandører med lavere produktionskapacitet. Man behøver med andre ord ikke være en stor spiller for at blive leverandør til Lidl Danmark.”

Food & Bio Cluster Denmark er indgået i samarbejdet som et led i sit strategiske pejlemærke om at bidrage til, at der leveres bæredygtige fødevarer, der er velsmagende, sunde og sikre, til en voksende verdensbefolkning.

Det praktiske

Call’et er netop åbnet for ansøgninger fra i dag og frem til d. 12. januar. Der søges gennem Food & Bio Cluster Denmark her: [link til side]

For at blive taget i betragtning til forløbet, kræves det at:

  • Dit produkt endnu ikke er på markedet
  • Du må gerne have haft salg til Lidl før, blot ikke være samarbejdspartner
  • Dit produkt kan være klar til lancering indenfor 0-3 måneder eller kun lige mangler det sidste
  • Dit produkt er innovativt og særligt interessant for Lidl
  • Dit produkt ikke har været præsenteret for Lidl før og heller ikke er inde hos andre supermarkeder eller discountkæder i Danmark

Efter ansøgningsfristen vil Food & Bio Cluster Denmark igangsætte en screening af ansøgere og udvælge de virksomheder, der vil blive inviteret til at deltage i forløbet.

Vil du vide mere?

Susanne Baden Jørgensen

Susanne Baden Jørgensen

Senior International Manager

Vores +400 medlemmer styrker innovationen inden for fødevarer og bioressourcer

Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling.

Det gør vi gennem inspiration, netværk, samarbejder og forretningsudvikling i partnerskab med fx vidensinstitutioner, investorer og offentlige myndigheder.

Skal du også være med?

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster Denmark

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.