Biokul forvandles til biobaseret forretning i Afrika-projekt

Der kan være potentiale i at anvende landbrugsaffald som starten på en cirkulær bioøkonomi i Vestafrika. Det viser resultater i projektet BIO4Africa, som Food & Bio Cluster Denmark er en del af.

I projektet Bio4Africa forsker man i mulighederne og har netop besøgt Elfenbenskysten til halvårlig status i projektet og for at opleve opstarten af et nyt pilot-pyrolyseanlæg fremstillet af lokale materialer og med en etableringspris på blot 2000 €

Rejsen mod en cirkulær bioøkonomi behøver ikke at være svær eller dyr, når man har en innovativ tankegang og masser af landbrugsaffald at trække på. Det var et af de centrale budskaber, da  Senior Innovation Manager i Food & Bio Cluster Denmark Knud Tybirk besøgte pyrolyseanlægget og Fab-Lab på Institut National Polytechnique Félix Houphouët-Boigny (INP-HB) i Yamoussoukro, Elfenbenskysten.

Anledningen til at besøge anlægget var det femte halvårlige møde for de 25 afrikanske og europæiske partnere i BIO4Africa-projektet, hvor Food & Bio Cluster Denmark har en central rolle som formidler af de  mange lovende resultate, der sker gennem udnyttelse af restprodukter fra landbruget. Både fra et afrikansk og europæisk perspektiv er mulighederne spændende og inspirerende.

I videoen kan du få et dybere indblik i de projekter, der blev besøgt i Elfenbenskysten 

Venligst accepter marketing-cookies for at se denne video

Vil du vide mere?

For flere nyheder og oplysninger om de bio-baserede teknologier, der arbejdes med i projektet

Knud Tybirk

Knud Tybirk

Senior Innovation Manager

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 101000762.