Deltagere fik tips til at sætte ord på smagen på netværksmøde
Hvordan sætter man ord på smagen? Det fik deltagerne i voress Smagsnetværk konkrete kommunikationstips til, da de i august var samlet hos vores medlem Jakobsens, som er en af de største honningproducenter i Skandinavien.

På netværksmødet fik deltagerne mulighed for at dele både viden og konkrete udfordringer fra dagligdagen, og de fik tips til, hvordan man kan kommunikere om noget sanseligt som netop smag.
Smag handler om mere end munden
For mad og oplevelsen af smag handler om meget mere end dét, der sker i munden.
Den påvirkes også af, hvem du spiser med, madkulturen, den kulturelle og sociale kontekst, stemninger, den visuelle præsentation osv.
Det anbefalede Nana Balle at inddrage aktivt i kommunikationen, for herved udvides paletten og gennemslagskraften af dét, man gerne vil fortælle.
Det handler altså ikke kun om smagsnoter, men om at blive skarp på:
- HVEM du kommunikerer til (folk har forskellige forudsætninger for at afkode det, du vil kommunikere.)
- HVAD vil du opnå (grebene er forskellige, hvis du ønsker at vejlede, inspirere, underholde, sælge eller noget helt andet.)
- HVORDAN du vil gøre (hvilken kontekst, følelser, stemninger, smagsbilleder, sanseappel, smagsnoter, smagsfamilier etc. kan du inddrage?)
Tak til alle deltagere, til Nana Balle fra Kontekst Kommunikation for oplæg og til Camilla Høppner Foldager fra Jakobensens for værtsskab, smagsprøver og ikke mindst en spændende rundvisning i honningproduktionen og honningens verden.
Se billeder fra dagen






Er du også interesseret i at hente viden og netværk?
Smagsnetværket er blot én af de i alt 10 aktuelle netværksgrupper, klyngens medlemmer kan deltage i. Vi har også netværksgrupper om alt fra fødevaresikkerhed, sidestrømme, grønne proteiner og meget mere.
Du kan se alle netværkene herunder.

Side Streams from Food Processing
This network aims to explore challenges and possibilities within side streams from food processing. It focuses on strategy, implementation and commercialisation.

Climate Impact Assessment of Food
This network aims to identify and discuss challenges and solutions within climate impact assessment on food, beverages and ingredients and improve the network between partners in the area, with a particular attention to innovation aspects.

Green Protein Network
A network that gathers startups, corporates and universities to explore the challenges and possibilities within new innovative green protein sources.

Netværk for klimastyret planteproduktion
Netværket samler planteproducenter, teknologileverandører, forskere og undervisere i et netværk...

Netværk for Regenerativt Landbrug
Hvad er regenerativt landbrug, og hvordan kan det dokumenteres? Der er der mange bud på, og i netværket arbejder vi helhedsorienteret med, hvordan vi skaber en fødevareproduktion og samtidig forbedrer jorden og landbrugsøkosystemet.

Dansk Pyrolyse- og Biokulsnetværk
Lige nu forskes og investeres der massivt i pyrolyse og biokul. For potentialet er stort, og målsætningerne ambitiøse. Derfor har vi oprettet et nyt nationalt netværk til at sikre videndeling for at understøtte udviklingen.

Datadrevet forretning
I klyngen arbejder vi bl.a. for at udnytte mulighederne i teknologiudviklingen inden for fx digitalisering og automatisering fuldt ud. I dette netværk deler vi erfaringer og bliver klogere på de nyeste trends og teknologier.

Bæredygtig emballage
Hvordan imødekommer vi de stigende krav til innovativ, bæredygtig emballage? Hvad er de bæredygtige muligheder, og hvordan innoverer vi og gør en forskel? Bliv en del af netværket og bliv opdateret på lovgivningen, forordninger mv.

Fødevaresikkerhed
Arbejder du med fødevaresikkerhed og kvalitet? Og mangler du ind imellem nogen at sparre med? Så er netværket noget for dig.

Smagsnetværket
I netværket Smag har vi fokus på inspiration og viden om at arbejde med smag i produktudviklingen. Skal du også være med?
Vores +400 medlemmer styrker innovationen inden for fødevarer og bioressourcer
Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling.
Det gør vi gennem inspiration, netværk, samarbejder og forretningsudvikling i partnerskab med fx vidensinstitutioner, investorer og offentlige myndigheder.
Skal du også være med?

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster Denmark

Plant2Food: Fremskydning af plantebaserede fødevareprodukters udvikling gennem forskningsprojekter på virksomheders præmisser
I en tid, hvor fødevareindustrien står over for en omfattende omstilling mod mere bæredygtige løsninger, er udviklingen af plantebaserede fødevareprodukter afgørende.

Det grønne guld i fokus på Bioøkonomikonference 2023
Kom med til to inspirerende dage i Maribo, hvor du får masser af viden og perspektiv på de mange muligheder i bioøkonomi og bioressourcer
%2fErst21.png&width=640&quality=85&format=webp)
Selvkørende robotter, AI og automatisering er med til at bane vejen for grøn omstilling
Digitalisering og automatisering spiller en afgørende rolle i at styrke innovationen og den grønne omstilling inden for fødevare- og bioressourceindustrien. Innovationskraft-programmet støtter virksomheder, der udvikler nye idéer til innovative løsninger.

Juridisk medarbejder med økonomiske kompetencer søges
Har du solid ekspertise inden for kontraktstyring, juridiske anliggender og økonomistyring af komplekse offentlige og private projekter?

Få eksperthjælp til målrettede ansøgninger om innovation og forskning gennem Horizon Europe
Der kan nu søges 100.000 kr. til samarbejde mellem virksomheder og vidensinstitutioner eller GTS-institutter, der går sammen om at ansøge europæiske innovations- og forskningsprogrammer.

Deltagere fik tips til at sætte ord på smagen på netværksmøde
Hvordan sætter man ord på smagen? Det fik deltagerne i voress Smagsnetværk konkrete tips til, da de i august var samlet hos vores medlem Jakobsens, som er en af de største honningproducenter i Skandinavien.

DTU og dansk bio-tech virksomhed går sammen om at udvikle nyt cellemedie til kultiveret kød
Programmet Innovationskraft finansierer et nyt dansk samarbejde, der vil upcycle restprodukt fra bryggerierne til et nyt cellemedie, som kan anvendes i produktionen af kultiveret kød og sænke produktionsomkostningerne betragteligt.

To af klyngens medlemmer skal med Andreas Mogensen ud i rummet
I disse dage, er Andreas Mogensen på vej ud i rummet med European Space Agency (ESA) til Den Internationale Rumstation ISS. Og denne gang bliver det med følge af to af vores medlemsvirksomheder.

15 år som medlem af verdens største erhvervsfremmenetværk
Food & Bio Cluster Denmark har været med helt fra start, da verdens største erhvervsfremmenetværk, Enterprise Europe Network, blev lanceret i 2008. Hvad betyder det for Food & Bio Cluster Denmark, og hvordan kommer det bl.a. klyngens medlemmer til gode?

Kom med os ud i verden: Bliv inspireret til innovation og opbyg dit internationale netværk
Bare fordi sommeren går på hæld, er det ikke ensbetydende med, at kufferten skal pakkes helt væk. Der er nemlig masser af rejsemuligheder i løbet af efteråret og vinteren og ind i 2024, når vi inviterer på Innovation tours.
Roundtables fokuserer på sundhed og ernæring i føde- og drikkevarer
En tendens til at være mere opmærksomme på, hvad vi putter i vores krop, og en efterspørgsel på et alternativ til de konventionelle føde- og drikkevarer er tydeligt blandt forbrugerne og skaber en gylden mulighed for producenter.

”Summit Labs” skal sætte gang i en bevægelse for en grønnere fremtid
Når et af årets største begivenheder i klyngen, nemlig Food & Bio Cluster Global Summit ’23 løber af stablen den 26.-27. september, bliver det ikke bare en ordinær konference med en række oplægsholdere på scenen.

Ny mulighed for gratis rådgivning om implementering af biobaserede løsninger
Indtil den 25. september kan du søge gratis rådgivning til implementering af biobaserede løsninger i mindre skala. Det sker gennem Horizon Europe-projektet ”MainstreamBio”, hvor du får gratis adgang til eksperter.

Kostanbefalinger kobles for første gang med miljøhensyn
Mindre kød og flere bælgfrugter. Det er overskrifterne på de nye nordiske kostråd, som blev opdateret i forrige uge, og som for første gang ikke blot tager højde for sundhed, men også for miljøet.

Plant2Food: Hvad er dine muligheder som virksomhed?
Arbejder du med den plantebaserede dagsorden, eller vil du gerne med på rejsen? Så har du nu mulighed for at få ny viden, som kan bruges til din udvikling. Næste ansøgningsfrist er den 30. august.

Skal du være med i næste ansøgningsrunde til innovationssamarbejdsprojekter?
Ansøg inden 28. august 2023, hvor der igen uddeles midler til innovative projekter, hvor flere parter går sammen om at udvikle nye ideer, teknologier eller løsninger til fælles udfordringer eller forbedringer inden for fødevarer og bioressourcer.

Velkommen til Food & Bio Cluster Denmarks nye hjemmeside
Vi åbner nu de digitale døre til vores splinternye hjemmeside, der giver dig ét centralt sted at få alle de seneste oplysninger om den danske fødevare- og bioressourceverden.

Tanker om tanke og fremtidens middagsmåltid
Himlen var høj og klar over Engestofte Gods på Lolland, da Madens Folkemøde slog teltdug, stande og langborde op for debatter, madudstillere og publikum i weekenden 2.-3. juni med smagsprøver på fremtiden til såvel ganen som hovedet.

Bliv en del af den grønne bevægelse: Globalt topmøde inviterer dig til at forme fremtiden for bæredygtige fødevare- og bioressourcesystemer
September bliver lidt grønnere i år. Den 26-27. september inviterer Food & Bio Cluster Denmark nemlig til det første topmøde af sin slags, Food & Bio Global Summit ’23

Fem gode input til den grønne omstilling af vores fødevaresystem
I takt med at verden står over for stigende miljømæssige udfordringer, er det blevet klart, at vi er nødt til at skifte til et mere bæredygtigt fødevaresystem. Det betyder, at vi skal omfavne plantebaserede fødevarer og reducere vores afhængighed af anima

Har du styr på regler og tidsfrister for det udvidede producentansvar for emballage?
Den 1. januar 2025 træder reglerne om udvidet producentansvar for emballage i kraft. Men virksomheder skal allerede nu i gang med forberedelser og registreringer. Vi giver dig her et overblik over de vigtigste regler og frister.

Debat: Potentialet for biosolutions er godt i gang med at blive forløst
Biosolutions er en vigtig nøgle til, hvordan vi kan drive den grønne omstilling på en lang række områder. Begrebet omfatter en næsten uendelig liste af muligheder for, hvordan vi gennem biologiske processer kan finde nye måder at løse ressourceudfordringe

Tempty Foods og Marlow Ingredients indgår verdens første samarbejde om brug af Marlow Mycoprotein
Den danske startup Tempty Foods indgår et samarbejde med verdens største producent af mycoprotein, Marlow Ingredients, for at skabe den næste generation af alternativer til kød, der ikke forsøger at efterligne kød.

Fiskeindustriens side-strømme er blevet for vigtige til at ignorere
Det var en af de vigtigste konklusioner ifølge en af deltagerne, som deltog i den vellykkede konference "Get more value from your seafood side-stream", som blev afholdt den 24. april i Barcelona.

Et positivt og aktivitetsrigt år for fødevarer og bioressourcer
I forbindelse af Food & Bio Cluster Denmarks Summit 2023 blev der holdt generalforsamling i det a/s, der står bag forretningen og i den forening, der tegner Food & Bio Cluster Denmark som klyngeorganisation.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.