Deltagere fik tips til at sætte ord på smagen på netværksmøde
Hvordan sætter man ord på smagen? Det fik deltagerne i voress Smagsnetværk konkrete kommunikationstips til, da de i august var samlet hos vores medlem Jakobsens, som er en af de største honningproducenter i Skandinavien.
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2023%2f3.jpg&width=640&format=webp)
På netværksmødet fik deltagerne mulighed for at dele både viden og konkrete udfordringer fra dagligdagen, og de fik tips til, hvordan man kan kommunikere om noget sanseligt som netop smag.
Smag handler om mere end munden
For mad og oplevelsen af smag handler om meget mere end dét, der sker i munden.
Den påvirkes også af, hvem du spiser med, madkulturen, den kulturelle og sociale kontekst, stemninger, den visuelle præsentation osv.
Det anbefalede Nana Balle at inddrage aktivt i kommunikationen, for herved udvides paletten og gennemslagskraften af dét, man gerne vil fortælle.
Det handler altså ikke kun om smagsnoter, men om at blive skarp på:
- HVEM du kommunikerer til (folk har forskellige forudsætninger for at afkode det, du vil kommunikere.)
- HVAD vil du opnå (grebene er forskellige, hvis du ønsker at vejlede, inspirere, underholde, sælge eller noget helt andet.)
- HVORDAN du vil gøre (hvilken kontekst, følelser, stemninger, smagsbilleder, sanseappel, smagsnoter, smagsfamilier etc. kan du inddrage?)
Tak til alle deltagere, til Nana Balle fra Kontekst Kommunikation for oplæg og til Camilla Høppner Foldager fra Jakobensens for værtsskab, smagsprøver og ikke mindst en spændende rundvisning i honningproduktionen og honningens verden.
Se billeder fra dagen
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2023%2f6.jpg&width=640&format=webp)
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2023%2f1.jpg&width=640&format=webp)
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2023%2f2.jpg&width=640&format=webp)
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2023%2f7.jpg&width=640&format=webp)
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2023%2f8.jpg&width=640&format=webp)
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2023%2f9.jpeg&width=640&format=webp)
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fLogoer-eksterne%2fDA+Medfinansieret+af+Den+Europ%c3%a6iske+Union_POS+1000+pxl.png&width=640&format=webp)
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fLogoer-eksterne%2fDEB+da+1000+plx.png&width=640&format=webp)
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fLogoer-eksterne%2fFBCD+1000+pxl.png&width=640&format=webp)
Er du også interesseret i at hente viden og netværk?
Smagsnetværket er blot én af de i alt 10 aktuelle netværksgrupper, klyngens medlemmer kan deltage i. Vi har også netværksgrupper om alt fra fødevaresikkerhed, sidestrømme, grønne proteiner og meget mere.
Du kan se alle netværkene herunder.
![Innovative drikkevarer](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fCoverbillede.jpg&width=640&format=webp)
Innovative drikkevarer
I dette netværk afdækker vi, hvad der rør sig på markedet for innovative drikkevarer. Hvad efterspørger forbrugerne og er der nye spændende forskningsresultater eller markedstrends?
![Netværk for miljø, klima og husdyrproduktion](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fHusdyrproduktion+netv%c3%a6rk.png&width=640&format=webp)
Netværk for miljø, klima og husdyrproduktion
Et netværk med fokus på miljø, klima og husdyrproduktion
![Netværk for udnyttelse af sidestrømme](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fICAN%2fNetv%c3%a6rk+sidestr%c3%a6mme_billede.jpg&width=640&format=webp)
Netværk for udnyttelse af sidestrømme
Netværket ønsker at udforske de udfordringer og muligheder der er inden for sidestrømme fra fødevareforarbejdning. Fokusset er på strategi, implementering og kommercialisering.
![Green Protein Network](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fNetv%c3%a6rk_Greet+protein.jpg&width=640&format=webp)
Green Protein Network
A network that gathers startups, corporates and universities to explore the challenges and possibilities within new innovative green protein sources.
![Food & Beverage Footprint and Reporting](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fiStock-1196912249.jpg&width=640&format=webp)
Food & Beverage Footprint and Reporting
This network aims to identify and discuss challenges and solutions within climate impact assessment on food, beverages and ingredients and improve the network between partners in the area, with a particular attention to innovation aspects.
![Netværk for Regenerativt Landbrug](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fNetv%c3%a6rk_Regenerativt+landbrug.jpg&width=640&format=webp)
Netværk for Regenerativt Landbrug
Hvad er regenerativt landbrug, og hvordan kan det dokumenteres? Der er der mange bud på, og i netværket arbejder vi helhedsorienteret med, hvordan vi skaber en fødevareproduktion og samtidig forbedrer jorden og landbrugsøkosystemet.
![Dansk Pyrolyse- og Biokulsnetværk](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fNetv%c3%a6rk_Dansk+Pyrolyse+og+Biokulnetv%c3%a6rk.jpg&width=640&format=webp)
Dansk Pyrolyse- og Biokulsnetværk
Lige nu forskes og investeres der massivt i pyrolyse og biokul. For potentialet er stort, og målsætningerne ambitiøse. Derfor har vi oprettet et nyt nationalt netværk til at sikre videndeling for at understøtte udviklingen.
![Datadrevet forretning](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fNetv%c3%a6rk_Datadrevet+forretning.jpg&width=640&format=webp)
Datadrevet forretning
I klyngen arbejder vi bl.a. for at udnytte mulighederne i teknologiudviklingen inden for fx digitalisering og automatisering fuldt ud. I dette netværk deler vi erfaringer og bliver klogere på de nyeste trends og teknologier.
![Smagsnetværket](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fSmagsnetv%c3%a6rk+940x520+pxl.jpg&width=640&format=webp)
Smagsnetværket
I netværket Smag har vi fokus på inspiration og viden om at arbejde med smag i produktudviklingen. Skal du også være med?
![Fødevaresikkerhed](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNetv%c3%a6rk%2fF%c3%b8devaresikkerhed_Netv%c3%a6rk.jpg&width=640&format=webp)
Fødevaresikkerhed
Arbejder du med fødevaresikkerhed og kvalitet? Og mangler du ind imellem nogen at sparre med? Så er netværket noget for dig.
Vores +400 medlemmer styrker innovationen inden for fødevarer og bioressourcer
Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling.
Det gør vi gennem inspiration, netværk, samarbejder og forretningsudvikling i partnerskab med fx vidensinstitutioner, investorer og offentlige myndigheder.
Skal du også være med?
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fBrancher%2fNetv%c3%a6rk+og+corporate%2fFOOD+BIO+CLUSTER+SUMMIT+2022_078.jpg&width=640&format=webp)
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster Denmark
![Ny mulighed for direkte telefonisk rådgivning om ansøgninger om novel foods](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fiStock-1057118854.jpg&width=640&format=webp)
Ny mulighed for direkte telefonisk rådgivning om ansøgninger om novel foods
SMV'er med spørgsmål omkring novel foods på det europæiske marked har nu mulighed for at indsende interessetilkendegivelse om direkte telefonisk rådgivning fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA).
![Danmarks fødevareklynge indgår samarbejde med IFF om udvikling af fremtidens sunde snack](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fIFF+uden+logoer.png&width=640&format=webp)
Danmarks fødevareklynge indgår samarbejde med IFF om udvikling af fremtidens sunde snack
Klyngen har indgået et samarbejde med den globale fødevareingrediensvirksomhed IFF om at medudvikle fremtidens snackprodukt. The Mindful Snack Challenge er live, og alle nordiske fødevare- og fødevareingrediensvirksomheder kan deltage.
![Få hjælp til international virksomhedsdating](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fEEN%2fNyheder+og+sociale+medier%2f1692691919522.jpg&width=640&format=webp)
Få hjælp til international virksomhedsdating
De danske viden- og erhvervsklynger hjælper virksomheder med at finde de former for finansiering, der passer til virksomhedens niveau og ambitioner. Samtidig kan virksomheder få hjælp til at skabe internationale kontakter.
![Sikkerhed på menuen: Konference om Cybersikring af Fødevaresektoren](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fCybersikkerhedskonference+nyhed.jpg&width=640&format=webp)
Sikkerhed på menuen: Konference om Cybersikring af Fødevaresektoren
Den 18. september samles fødevaresektoren til en konference om cybersikkerhed i Middelfart. Tilmeld dig nu til early bird-pris og få en dag spækket med indsigt, værktøjer og netværksmuligheder, der kan ruste din virksomhed mod cybertrusler.
![Closing Loops: Korte Værdikæde-tjek til små og mellemstore virksomheder](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2f2024.06_V%c3%a6rdik%c3%a6de-tjek_AI-genereret+foto.jpeg&width=640&format=webp)
Closing Loops: Korte Værdikæde-tjek til små og mellemstore virksomheder
Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Closing Loops lancerer korte Værdikæde-tjek, som fx kan afklare lovgivnings- eller markedsmæssige udfordringer.
![Høst af lavbundsjorde har potentiale til at reducere landbrugets klima- og miljøpåvirkning](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fh%c3%b8sttekmaskine.jpg&width=640&format=webp)
Høst af lavbundsjorde har potentiale til at reducere landbrugets klima- og miljøpåvirkning
En ny høstmaskine, der er specialudviklet til at høste græs på de våde jorde og dermed reducere klimagasproduktionen, kan være med til at ændre synet på lavbundsjordene og forvandle dem til store CO2-lagre for landbruget og gavne biodiversiteten.
![Pulveranalyse på få minutter optimerer produktionen og energiforbruget](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fParticletech+og+Fipros4.jpg&width=640&format=webp)
Pulveranalyse på få minutter optimerer produktionen og energiforbruget
I en tid hvor effektivitet og bæredygtighed er nøgleord i fødevareindustrien, er innovationer, der kan optimere produktionen mere relevante end nogensinde. To danske virksomheder, ParticleTech og FIPROS, har sammen udviklet en banebrydende teknologi.
![Innovationsprojekter i regi af Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions sat i gang](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fBiosolutions+Technology+Centre+Teknologisk+Institut.jpg&width=640&format=webp)
Innovationsprojekter i regi af Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions sat i gang
Danmark opruster igen i kampen om at blive global leder inden for bæredygtige bioteknologier med nye innovationssamarbejder under Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions.
![Hvad får forbrugerne til at vælge fødevarer baseret på alternative proteiner?](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fiStock-1067203316.jpg&width=640&format=webp)
Hvad får forbrugerne til at vælge fødevarer baseret på alternative proteiner?
Ny undersøgelse kaster lys over, hvad der driver forbrugerne til at vælge fødevarer baseret på alternative proteiner som plantebaserede produkter og insekter.
Netværksgrupper kan være en genvej til mere innovation
Adgang til det rette netværk af mennesker og på det rigtige tidspunkt kan gøre en forskel for enhver virksomhed. Gennem klyngen har du mulighed for at deltage i 12 forskelige netværk med hvert deres faglige fokus.
![Tillykke til ComFerm for kåring som årets Rising Star på Food, Trends & Sustainability 2024](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2f1.jpg&width=640&format=webp)
Tillykke til ComFerm for kåring som årets Rising Star på Food, Trends & Sustainability 2024
Det blev århusianske ComFerm, der løb med sejren i årets Rising Stars for startuppens nyskabende biocirkulatorer, der kan skabe ny værdi af affaldsbiomasse.
![Medlemmer og samarbejdspartnere samlet for at sætte spot på fremtidens løsninger og vejen dertil](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fSummit_2024%2fFood%26Bio_Aarsmoede_1.jpg&width=640&format=webp)
Medlemmer og samarbejdspartnere samlet for at sætte spot på fremtidens løsninger og vejen dertil
Innovation og bæredygtige løsninger er essentielle for at løse de udfordringer, vores fødevaresystemer står over for med en voksende verdensbefolkning og aktuelle klimaudfordringer. Det var omdrejningspunktet, da klyngens medlemmer og samarbejdspartnere i
![De fire vindere er fundet: 200.000 kr. overrækkes til morgendagens nye løsninger](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fFiles%2fFBCD%2fEvents%2fFood%26Bio_Aarsmoede_69_m.logo.jpg&width=640&format=webp)
De fire vindere er fundet: 200.000 kr. overrækkes til morgendagens nye løsninger
De fire vindere af Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2024 er netop blevet kåret i forbindelse med klyngens årsdag i Aarhus
![Et år med stærke resultater og politisk bevågenhed på klyngens dagsordner](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fSummit_2024%2fFood%26Bio_Aarsmoede_8-1600px.jpg&width=640&format=webp)
Et år med stærke resultater og politisk bevågenhed på klyngens dagsordner
I forbindelse med Food & Bio Cluster Denmarks Summit 2024 den 25. april 2024, blev der holdt generalforsamling i foreningens bestyrelse.
![Nyt fra klyngen: Din genvej til bæredygtig innovation](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fOm+os%2fDin+genvej+opslag+preview.png&width=640&format=webp)
Nyt fra klyngen: Din genvej til bæredygtig innovation
Ny udgivelse sætter fokus på klyngens indsats for styrke innovationskraften i hele værdikæden for fødevarer og bioressourcer samt på menneskene og historierne bag.
![Mød os på LOOP Forum](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fClosing+Loops.jpg&width=640&format=webp)
Mød os på LOOP Forum
Cirkulære løsninger er i højsædet, når økosystemet for cirkulær økonomi, affald og ressourcer mødes på Lokomotivværkstedet i København den 24. og 25. april. Her kan du også møde Food & Bio Cluster Denmark og vores partnere i Closing Loops-projektet.
![Food & Bio Summit 24](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2feventbillede1240x686.jpg&width=640&format=webp)
Food & Bio Summit 24
Tilmeldingen til årets Food & Bio Summit er åben. Som altid gratis for vores medlemmer.
![Otte bud på fremtidens grønne løsninger](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fGrafik+til+LI_indkomne+forslag2.png&width=640&format=webp)
Otte bud på fremtidens grønne løsninger
Vær med den 25. april, når otte finalister i Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2024 skal pitche deres idé med mulighed for at vinde kr. 50.000.
![Ny strategi vil dæmme op for et stigende madspild i Danmark](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fiStock-1447176794.jpg&width=640&format=webp)
Ny strategi vil dæmme op for et stigende madspild i Danmark
Før påske lancerede regeringen en strategi, der som den første af sin art fokuserer særskilt på bekæmpelsen af madspild. Alt for meget mad, der kunne være spist, ender hvert år i skraldespanden, og i klyngen ser vi et stort behov for øget innovation.
![Internationalt samarbejde skal styrke innovationen og fremme løsninger på klima- og fødevareudfordringer](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fIMG_7429.jpg&width=640&format=webp)
Internationalt samarbejde skal styrke innovationen og fremme løsninger på klima- og fødevareudfordringer
En fremtrædende erhvervsdelegation fra Holland har for nylig gæstet Danmark for at drøfte alternative proteinkilder og bæredygtig fødevareproduktion. Det besøg har markeret et vigtigt skridt i samarbejdet mellem vores to lande.
![Grønne proteiner fremhæves i strategi fra regeringen](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fbioraf_940x520.png&width=640&format=webp)
Grønne proteiner fremhæves i strategi fra regeringen
I dag taler alle om proteiner fra græs og kløver til foderbrug til husdyr, og mange taler om det som en kommende ingrediens i vores fødevarer. For 10 år siden var det en helt ny og sprød idé hos fremsynede forskere...
![Lidl Innovate: 5 fødevarestartups blev udvalgt til at gå videre i forløbet med Lidl](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fIMG_0875.jpg&width=640&format=webp)
Lidl Innovate: 5 fødevarestartups blev udvalgt til at gå videre i forløbet med Lidl
Lidl Innovate er afsluttet med et pitch-event, hvor 9 fødevarestartups fik muligheden for at pitche for Lidl. Hele 5 af dem gik videre. Mød tre af dem her
![Grøn energiproduktion skal i højere grad integreres i landbruget til gavn for både klima og landmænd](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fHarvRESt.jpg&width=640&format=webp)
Grøn energiproduktion skal i højere grad integreres i landbruget til gavn for både klima og landmænd
Food & Bio Cluster Danmark og ConTerra deltager i et nyt EU-projekt der har til formål at øge brugen af vedvarende energiteknologier sammen med bæredygtige landbrugsmetoder for at hjælpe sektoren med at reducere CO2-udledningen.
![Vi søger en kommunikationsmedarbejder til klyngen](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2fiStock-1473517948.jpg&width=640&format=webp)
Vi søger en kommunikationsmedarbejder til klyngen
Brænder du for at kommunikere bæredygtige innovative løsninger og være en del af topaktuelle projekter omkring den grønne dagsorden?
![Nok kulstof til en grønnere fremtid](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFBCD%2fNyheder%2f2024%2ffly_1240_686.jpg&width=640&format=webp)
Nok kulstof til en grønnere fremtid
Transportsektoren er ikke den eneste, der skal væk fra de fossile brændstoffer, og fremover bliver der rift om kulstoffet til andre samfundsvigtige formål. Fagkonference i april sætter spot på dilemmaerne.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.