Tilmeldingen er åben
Food & Bio Summit 24: Netværk i fokus
Food & Bio Summit 2024
Blokér din kalender d. 25. april, for der håber vi at se dig i Aarhus til netværk, oplæg fra nogle af tidens klogeste hoveder i branchen, matchmaking med nye forretningsforbindelser, pitches af nye skarpe ideer fra spirende iværksættere og fejring af alt det, vi gør sammen og på tværs af klyngen.
Netværk, samarbejde og noget om AI
Dagen står især i netværket, samarbejdet, og AI’s navn. På dagen kan du blandt andet møde Journalist og tidligere vært for på So ein Ding, Nikolaj Sonne, som kommer og gør os klogere på AI, og hvorfor vi ikke kan undgå at forholde os til det på vores arbejde.
Christian Waldstrøm, der er Lektor ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus Universitet kommer med sit oplæg ”Smag for Samarbejde”, hvor han udfordrer vores tanker om netværk og sætter ord på, hvad det er samarbejdet kan.
Og når Christian Waldstrøm så har fortalt os hvorfor netværk er så vigtigt, så er det tid til praktik. Vi har nemlig afsat en del af programmet til faciliteret matchmaking, hvor du har mulighed for at mødes med mulige samarbejdspartnere og interessante ligesindede. Ved tilmelding til eventet, vil du have mulighed for at booke møder med andre deltagere.
Idekonkurrence 2024
Programmet byder også på Idékonkurrence 2024, hvor der i år er mulighed for at vinde hele 50.000 kr! Måske har du, eller én du kender, en idé der har potentiale? Så tilmeld din idé inden den 20. marts. Så er det måske dig, der skal pitche for hele salen d.25. april!
Vi ses i Aarhus!
Vi glæder os til at se jer d. 25. april i Aarhus til masser af netværk, gode ideer, sparring, matchmaking og inspirerende oplæg.
Arrangementet er gratis for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark. For ikke-medlemmer er prisen for deltagelse 1.500,- DKK ex. moms. Et no-show fee på 500,- DKK ex. moms vil blive opkrævet for afbud senere end 21. april 2024.
Food & Bio Summit 24 er co-funded af af European Commission og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Mere viden?
Vi søger en Business Development Manager
Er du passioneret omkring at skabe fremtidens løsninger indenfor agroindustrien? Så er du måske den Business Development Manager, vi leder efter til være med til at udvikle og drive forretningsudviklingsforløb for startups og virksomheder.
BuildingTech: Kan biobaseret byggeri redde klimaet?
Biobaserede byggematerialer skal have en langt større plads i byggebranchen. Det fortæller Senior Innovation Manager Knud Tybirk i et nyt indlæg i BuildingTech, Ingeniøren.
Samarbejde på tværs af sektorer fungerer godt i den danske fødevaresektor
Kortlægning og analyse af initiativer viser, at Danmark er blandt de bedste i Europa til at arbejde på tværs af sektorer og værdikæder.
Mere guld til Danmark
Mens hele Danmark har alle heppet på de danske OL-atleter i Paris, har en helt anden guldkamp fundet sted hos os. Det europæiske sekretariat for klyngeanalyse (ESCA) har nemlig for anden gang tildelt os GULD for for fremragende klyngearbejde.
Closing Loops: Ny runde Værdikædesamarbejder åbner nu
Nu kan små- og mellemstore virksomheder endnu en gang ansøge om støtte til at gennemføre et værdikædesamarbejde
Har du en bioløsning, der skal have hjælp til at komme videre?
Indtil den 30. september kan du søge gratis rådgivning til implementering af biobaserede løsninger i mindre skala. Det sker gennem Horizon Europe-projektet ”MainstreamBio”, hvor du får gratis adgang til eksperter.
Sikkerhed på menuen: Konference om Cybersikring af Fødevaresektoren
Den 18. september samles fødevaresektoren til en konference om cybersikkerhed i Middelfart. Tilmeld dig nu til early bird-pris og få en dag spækket med indsigt, værktøjer og netværksmuligheder, der kan ruste din virksomhed mod cybertrusler.
Ny mulighed for direkte telefonisk rådgivning om ansøgninger om novel foods
SMV'er med spørgsmål omkring novel foods på det europæiske marked har nu mulighed for at indsende interessetilkendegivelse om direkte telefonisk rådgivning fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA).
Danmarks fødevareklynge indgår samarbejde med IFF om udvikling af fremtidens sunde snack
Klyngen har indgået et samarbejde med den globale fødevareingrediensvirksomhed IFF om at medudvikle fremtidens snackprodukt. The Mindful Snack Challenge er live, og alle nordiske fødevare- og fødevareingrediensvirksomheder kan deltage.
Få hjælp til international virksomhedsdating
De danske viden- og erhvervsklynger hjælper virksomheder med at finde de former for finansiering, der passer til virksomhedens niveau og ambitioner. Samtidig kan virksomheder få hjælp til at skabe internationale kontakter.
Closing Loops: Korte Værdikæde-tjek til små og mellemstore virksomheder
Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Closing Loops lancerer korte Værdikæde-tjek, som fx kan afklare lovgivnings- eller markedsmæssige udfordringer.
Høst af lavbundsjorde har potentiale til at reducere landbrugets klima- og miljøpåvirkning
En ny høstmaskine, der er specialudviklet til at høste græs på de våde jorde og dermed reducere klimagasproduktionen, kan være med til at ændre synet på lavbundsjordene og forvandle dem til store CO2-lagre for landbruget og gavne biodiversiteten.
Pulveranalyse på få minutter optimerer produktionen og energiforbruget
I en tid hvor effektivitet og bæredygtighed er nøgleord i fødevareindustrien, er innovationer, der kan optimere produktionen mere relevante end nogensinde. To danske virksomheder, ParticleTech og FIPROS, har sammen udviklet en banebrydende teknologi.
Innovationsprojekter i regi af Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions sat i gang
Danmark opruster igen i kampen om at blive global leder inden for bæredygtige bioteknologier med nye innovationssamarbejder under Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions.
Hvad får forbrugerne til at vælge fødevarer baseret på alternative proteiner?
Ny undersøgelse kaster lys over, hvad der driver forbrugerne til at vælge fødevarer baseret på alternative proteiner som plantebaserede produkter og insekter.
Netværksgrupper kan være en genvej til mere innovation
Adgang til det rette netværk af mennesker og på det rigtige tidspunkt kan gøre en forskel for enhver virksomhed. Gennem klyngen har du mulighed for at deltage i 12 forskelige netværk med hvert deres faglige fokus.
Tillykke til ComFerm for kåring som årets Rising Star på Food, Trends & Sustainability 2024
Det blev århusianske ComFerm, der løb med sejren i årets Rising Stars for startuppens nyskabende biocirkulatorer, der kan skabe ny værdi af affaldsbiomasse.
Medlemmer og samarbejdspartnere samlet for at sætte spot på fremtidens løsninger og vejen dertil
Innovation og bæredygtige løsninger er essentielle for at løse de udfordringer, vores fødevaresystemer står over for med en voksende verdensbefolkning og aktuelle klimaudfordringer. Det var omdrejningspunktet, da klyngens medlemmer og samarbejdspartnere i
De fire vindere er fundet: 200.000 kr. overrækkes til morgendagens nye løsninger
De fire vindere af Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2024 er netop blevet kåret i forbindelse med klyngens årsdag i Aarhus
Et år med stærke resultater og politisk bevågenhed på klyngens dagsordner
I forbindelse med Food & Bio Cluster Denmarks Summit 2024 den 25. april 2024, blev der holdt generalforsamling i foreningens bestyrelse.
Nyt fra klyngen: Din genvej til bæredygtig innovation
Ny udgivelse sætter fokus på klyngens indsats for styrke innovationskraften i hele værdikæden for fødevarer og bioressourcer samt på menneskene og historierne bag.
Mød os på LOOP Forum
Cirkulære løsninger er i højsædet, når økosystemet for cirkulær økonomi, affald og ressourcer mødes på Lokomotivværkstedet i København den 24. og 25. april. Her kan du også møde Food & Bio Cluster Denmark og vores partnere i Closing Loops-projektet.
Food & Bio Summit 24
Tilmeldingen til årets Food & Bio Summit er åben. Som altid gratis for vores medlemmer.
Otte bud på fremtidens grønne løsninger
Vær med den 25. april, når otte finalister i Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2024 skal pitche deres idé med mulighed for at vinde kr. 50.000.
Ny strategi vil dæmme op for et stigende madspild i Danmark
Før påske lancerede regeringen en strategi, der som den første af sin art fokuserer særskilt på bekæmpelsen af madspild. Alt for meget mad, der kunne være spist, ender hvert år i skraldespanden, og i klyngen ser vi et stort behov for øget innovation.