Tilmeldingen er åben
Food & Bio Summit 24: Netværk i fokus
Food & Bio Summit 2024
Blokér din kalender d. 25. april, for der håber vi at se dig i Aarhus til netværk, oplæg fra nogle af tidens klogeste hoveder i branchen, matchmaking med nye forretningsforbindelser, pitches af nye skarpe ideer fra spirende iværksættere og fejring af alt det, vi gør sammen og på tværs af klyngen.
Netværk, samarbejde og noget om AI
Dagen står især i netværket, samarbejdet, og AI’s navn. På dagen kan du blandt andet møde Journalist og tidligere vært for på So ein Ding, Nikolaj Sonne, som kommer og gør os klogere på AI, og hvorfor vi ikke kan undgå at forholde os til det på vores arbejde.
Christian Waldstrøm, der er Lektor ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus Universitet kommer med sit oplæg ”Smag for Samarbejde”, hvor han udfordrer vores tanker om netværk og sætter ord på, hvad det er samarbejdet kan.
Og når Christian Waldstrøm så har fortalt os hvorfor netværk er så vigtigt, så er det tid til praktik. Vi har nemlig afsat en del af programmet til faciliteret matchmaking, hvor du har mulighed for at mødes med mulige samarbejdspartnere og interessante ligesindede. Ved tilmelding til eventet, vil du have mulighed for at booke møder med andre deltagere.
Idekonkurrence 2024
Programmet byder også på Idékonkurrence 2024, hvor der i år er mulighed for at vinde hele 50.000 kr! Måske har du, eller én du kender, en idé der har potentiale? Så tilmeld din idé inden den 20. marts. Så er det måske dig, der skal pitche for hele salen d.25. april!
Vi ses i Aarhus!
Vi glæder os til at se jer d. 25. april i Aarhus til masser af netværk, gode ideer, sparring, matchmaking og inspirerende oplæg.
Arrangementet er gratis for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark. For ikke-medlemmer er prisen for deltagelse 1.500,- DKK ex. moms. Et no-show fee på 500,- DKK ex. moms vil blive opkrævet for afbud senere end 21. april 2024.
Food & Bio Summit 24 er co-funded af af European Commission og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Mere viden?
41,8 mio. kr. til innovation og nye biosolutions i danske SMV’er
Med en ny bevilling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse – via Virksomhedsudvikling Danmark - tager Food & Bio Cluster Denmark sammen med partnerskabet i Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions nu det næste vigtige skridt i udbygningen af Danmarks biosolution
49,5 mio. kr. til at styrke cirkulære værdikæder i fødevare- og bioressourcesektoren
Food & Bio Cluster Denmark har netop modtaget millionbevilling fra Virksomhedsudvikling Danmark under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til at fortsætte projektet Closing Loops, der hjælper SMV’er med at bruge færre ressourcer og skabe mindre affald.
Vil du være med til at udvikle, drive og sikre kvalitet i vores projektportefølje?
Ledig stilling: Danmark skal udvikle flere grønne løsninger. Derfor søger Food & Bio Cluster Denmark en teamleder, der kan drive og udvikle innovationsprojekter, styrke samarbejdet på tværs og sikre høj kvalitet i en voksende projektportefølje.
Fremtidens bæredygtige protein gemmer sig i rapskagen
63 deltagere fra forskning, industri og innovationsmiljøer mødtes i Taastrup for at diskutere, hvordan rapskage kan udvikles til en nøgleingrediens i fremtidens bæredygtige fødevarer.
Nyt EU-projekt sætter lokalsamfund i centrum for genopretning af hav og vandmiljø
BlueActionBANOS-projektet støtter lokalsamfund i Østersøen og Nordsøen med finansiering og teknisk bistand til at udvikle bæredygtige løsninger, der bidrager til EU’s mål om at genoprette hav- og vandmiljøer inden 2030.
Denmark bridges continents within cellular agriculture
Through the International Cellular Agriculture Network (ICAN), Denmark has acted as a bridge-builder in the global development of cellular agriculture.
Nyt netværk samler aktører fra forskning til industri om biomanufacturing
Med et nyt netværk for biomanufacturing tager Food & Bio Cluster Denmark næste skridt i arbejdet med biosolutions – og samler hele værdikæden om den grønne omstilling.
Akson Robotics rejser millionbeløb til at komme ud i verden
Med støtte fra Food & Bio Cluster Denmarks acceleratorprogram Beyond Beta har AI-startuppet Akson Robotics sikret en investering på tre millioner kroner.
DM Bio med anbefalinger til en strategisk indsats for biosolutions
Hvordan kan Danmark arbejde målrettet og strategisk med biosolutions og dermed udnytte potentialet for grøn vækst og nye løsninger? Det spørgsmål har DM Bio netop givet deres bud på i et sæt anbefalinger.
Invest in Denmark sætter spot på cirkulær økonomi og Closing Loops
Hvordan får man små og mellemstore virksomheder til at rykke på den grønne omstilling? Det spørgsmål har Invest in Denmark sat spot på og fremhæver programmet Closing Loops som et konkret eksempel på, hvordan Danmark opbygger et økosystem.
Store miljø- og klimagevinster ved mere effektiv gyllehåndtering
Der er store miljø- og klimagevinster ved at optimere gyllens vej fra stald, gennem biogas- og pyrolyseanlæg og ud på marken. Men forældet lovgivning kan spænde ben for at indfri det store potentiale, viser det AgriFoodTure-finansierede projekt LOWHIGH.
South Korea awaits - a unique opportunity for European foodtech companies to gain market insights
European foodtech companies have an exciting opportunity ahead as Food & Bio Cluster Denmark heads to South Korea on the Xplore Innovation Mission from 27-31 October 2025.
Styrelsen for Samfundssikkerhed opfordrer: Gennemgå jeres OT-sikkerhed
I starten af september opfordrede Styrelsen for Samfundssikkerhed (SAMSIK) alle organisationer til at gennemgå sikkerheden i deres operationelle teknologi (OT). Det sker på bagkant af flere europæiske hændelser.
Konkurrenter går sammen om kartoffelprotein
Danske KMC og hollandske Avebe er normalt konkurrenter, men gennem Plant2Food har de slået sig sammen om at løse en fælles udfordring: at udnytte kartoffelproteinet bedre og skabe mere værdi af råvaren.
Fødevarer og mikrobiomet: Muligheder og opmærksomhedspunkter for fødevareproducenter
Tarmens mikrobiom er nøgle til sundhed og giver nye muligheder for fødevarebranchen. Ny fokusanalyse og netværksgruppe fremhæver potentialet ved at koble sundhed og fødevarer.
Bioøkonomi i praksis: Podcast-serie om vejen fra idé til kommerciel succes
Hvordan kommer bioøkonomi-startups fra laboratoriet til markedet? Og hvad kræver det at skalere bæredygtige teknologier i praksis? Det sætter to nye podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt fokus på, med inspirerende cases fra medlemmer
En stærk bioøkonomi er afgørende for håndtering af klimaforandringer
EU-projektet ShapingBio er med til at sætte retningen for fremtidens bioøkonomi. Et nyt policy brief peger på konkrete politiske tiltag, der kan styrke innovation, finansiering og markedsvilkår i hele EU.
Danske virksomheder rykker på cirkulær økonomi – resultaterne kan mærkes
Flere hundrede virksomheder landet over er i fuld gang med at gøre deres forretning mere cirkulær. Midtvejsevalueringen af det nationale Closing Loops-program viser, at arbejdet for alvor tager fart – og at de små og mellemstore virksomheder går forrest.
Smag på planter, proteiner og potentialer under Aarhus Festuge
Smag, viden og innovation mødes under Aarhus Festuge, når vi i klyngen gennem to events stiller skarpt på fremtidens fødevarer.
Søg støtte til cirkulær forretning
SMV'er i Region Sjælland, der sammen med værdikædepartnere udvikler, tester og skalerer cirkulære løsninger kan nu søge flere midler gennem Closing Loops-programmet.
Nye veje for fiskeindustriens sidestrømme
Store mængder værdifulde sidestrømme fra fisk og skaldyr går til spilde. I BlueRev-projektet arbejder Food & Bio Cluster Denmark med fiskeindustrien i Grønland på løsninger, der styrker selvforsyning, miljøansvar og lokal værdiskabelse.
Nyt EU-projekt omdanner affaldsgasser til værdifulde produkter
CERNET skal sætte skub i den cirkulære kulstoføkonomi ved at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter
150 aktører lagde hovederne i blød for at sætte fremtidens retning
150 aktører fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren var samlet i København den 23. juni for at bidrage til opdateringen af et roadmap for grøn omstilling og innovation frem mod 2050.
Nyt tool styrker fødevarebranchen mod digitale cybertrusler
I en stadig mere digitaliseret fødevaresektor bliver cybersikkerhed en altafgørende faktor for at sikre trygge og stabile værdikæder.
Debat: Vi skal skrue op for samarbejdet om plantebaserede fødevarer
Hvordan sætter vi turbo på udviklingen af plantebaserede fødevarer i Danmark? Det har direktør for AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark, Anette Friis, sammen med tre andre centrale aktører givet deres bud på i et fælles debatindlæg i Klimamonitor.