Sammen om fremtidens retning: Workshop baner vejen for en fælles mission
HURTIGT OVERBLIK:
ROADMAP
-
Åben invitation til workshop den 23. juni for alle aktører fra hele agri-food økosystemet.
-
Roadmappet fra 2021 skal opdateres for at afspejle ny viden og nye behov.
-
Fælles retning og co-creation er nøglen til mere grøn omstilling.

Flere perspektiver på bordet: Den 23. juni samles aktører fra hele økosystemet for at opdatere det nationale roadmap og sætte fælles kurs for en bæredygtig omstilling.
Aktører fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden.
For at sikre en fælles retning for den grønne omstilling i fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren formulerede over 300 forskere og eksperter for første gang et fælles nationalt roadmap tilbage i 2021.
Roadmappet har siden været brugt som pejlemærke for både politiske beslutninger og forskningsprioriteringer.
Men meget har ændret sig siden da både teknologisk, politisk og samfundsmæssigt. Derfor inviterer den fusionerede organisation Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure nu aktører fra hele økosystemet til at bidrage til en opdatering af det nationale roadmap.
Alle er inviteret til at byde ind med ny viden, erfaringer og perspektiver på workshoppen.
Tid: 23. juni 2025
Sted: Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2, 1577 Copenhagen
En fælles retning og en åben invitation
Netop det nationale roadmap er en af de mest konkrete manifestationer af den fælles mission: At accelerere den grønne omstilling og bidrage til et klimaneutralt fødevaresystem i Danmark.
- De store samfundsudfordringer kræver, at vi arbejder ud fra en fælles mission og i tæt samarbejde på tværs af sektorer. Vi skal dele viden og ansvar, og roadmappet er vores fælles kompas. Jeg glæder mig til at samle mange engagerede aktører til en dag, hvor vi sammen kan belyse både udfordringer og nye muligheder i landskabet, siger Anette Egelund Friis, CEO for den fusionerede organisation AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark*.
- De store samfundsudfordringer kræver, at vi arbejder ud fra en fælles mission og i tæt samarbejde på tværs af sektorer. Vi skal dele viden og ansvar, og roadmappet er vores fælles kompas.

Opdateringen af roadmappet ledes af et stærkt fagligt skrivehold, og workshoppen byder både på oplæg og tematiserede gruppe-sessioner inden for de fem roadmap-spor.
Formålet er ikke kun at opdatere indholdet, men også at sikre forankring og ejerskab bredt i økosystemet.
Hvis man vil bidrage med viden til workshoppen uden at deltage, kan man udfylde denne survey.
- Med en styrket organisation og en fælles mission er vi klar til at sætte retning sammen. Vi glæder os til, at repræsentanter fra hele økosystemet den 23. juni fortsætter arbejdet med at gøre Danmark til en global frontløber, slutter Anette Engelund Friis.
* Den fusionerede organisation mellem Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure vil fremover være samlet under ét nyt navn, som er under udvikling og offentliggøres på et senere tidspunkt.
Roadmap for sustainable transformation of the danish agri-food system (2021)

Fakta: Om AgriFoodTures Roadmap
- Første version udarbejdet i 2021 af ca. 300 forskere og eksperter
- Har dannet grundlag for politiske prioriteringer og investeringer
- Fem spor:
- Arealanvendelse og forvaltning
- Dyrebaseret fødevareproduktion
- Plantebaseret fødevareproduktion
- Bioteknologi og alternative proteiner
- Værdikædeaspekter
- Målet er et klimaneutralt agri-food system i 2050
- Opdateres i 2025 gennem bred involvering og co-creation
AKTUELT //

Styrelsen for Samfundssikkerhed opfordrer: Gennemgå jeres OT-sikkerhed
I sidste uge opfordrede Styrelsen for Samfundssikkerhed (SAMSIK) alle organisationer til at gennemgå sikkerheden i deres operationelle teknologi (OT). Det sker på bagkant af flere europæiske hændelser.

Konkurrenter går sammen om kartoffelprotein
Danske KMC og hollandske Avebe er normalt konkurrenter, men gennem Plant2Food har de slået sig sammen om at løse en fælles udfordring: at udnytte kartoffelproteinet bedre og skabe mere værdi af råvaren.

Fødevarer og mikrobiomet: Muligheder og opmærksomhedspunkter for fødevareproducenter
Tarmens mikrobiom er nøgle til sundhed og giver nye muligheder for fødevarebranchen. Ny fokusanalyse og netværksgruppe fremhæver potentialet ved at koble sundhed og fødevarer.
