Bioøkonomi i praksis: Podcast-serie om vejen fra idé til kommerciel succes
HURTIGT OVERBLIK:
BIOØKONOMI:
-
Podcast-serie udforsker, hvordan startups skalerer bæredygtige teknologier fra laboratorie til marked.
-
Episode 1: Myco4food & Teknologisk Institut deler erfaringer om udfordringer ved skalering.
-
Episode 2: Kaffe Bueno viser innovation gennem samarbejde – fra kaffegrums til grøn kemi.

To podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt sætter fokus på vejen fra idé til kommerciel succes, med inspirerende cases fra vores medlemmer Myco4food, Teknologisk Institut og Kaffe Bueno.
Hvordan kommer bioøkonomi-startups fra laboratoriet til markedet? Og hvad kræver det at skalere bæredygtige teknologier i praksis? Det sætter to nye podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt fokus på, med inspirerende cases fra medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark.
Episode 1: Skaleringens udfordringer – fra laboratorie til forretning
- Myco4food en dansk biotech spinout fra Aalborg Universitet, der arbejder med solid state fermentation og upcycling af reststrømme samt
- Teknologisk Institut, som med deres ekspertise og pilotfaciliteter i Biosolutions Technology Centre hjælper startups med at skalere sikkert og effektivt.
Episode 2: Fra kaffegrums til grøn kemi – innovation gennem samarbejde
Lyt med og bliv inspireret
Begge episoder er produceret som en del af det EU-finansierede ShapingBio-projekt, hvor Food & Bio Cluster Denmark er partner. Projektet har til formål at accelerere innovation inden for bioøkonomi og udbrede ny viden i hele EU.
Episoderne er tilgængelige på Spotify og byder på værdifulde perspektiver for iværksættere, investorer, forskere og alle med interesse for bæredygtig teknologi og fremtidens løsninger. En stor tak skal lyde til vært og producent af podcastepisoderne Cath Mersh.
Læs også artiklen ”Food & Bio Cluster Denmark er med til at sætte retningen for fremtidens bioøkonomi med EU-anbefalinger”, som handler om et nyt policy brief, som peger på konkrete politiske tiltag, der kan styrke innovation, finansiering og markedsvilkår i hele EU.
Om ShapingBio
ShapingBio er et EU-finansieret projekt, der har til formål at understøtte og accelerere bioøkonomisk innovation i EU. Projektet leverer evidensbaserede anbefalinger til bedre politisk koordinering og aktørinddragelse på tværs af sektorer og niveauer.
Læs mere
Kersti Haugan


AKTUELT //

Fødevarer og mikrobiomet: Muligheder og opmærksomhedspunkter for fødevareproducenter
Tarmens mikrobiom er nøgle til sundhed og giver nye muligheder for fødevarebranchen. Ny fokusanalyse og netværksgruppe fremhæver potentialet ved at koble sundhed og fødevarer.

Bioøkonomi i praksis: Podcast-serie om vejen fra idé til kommerciel succes
Hvordan kommer bioøkonomi-startups fra laboratoriet til markedet? Og hvad kræver det at skalere bæredygtige teknologier i praksis? Det sætter to nye podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt fokus på, med inspirerende cases fra medlemmer

Food & Bio Cluster Denmark er med til at sætte retningen for fremtidens bioøkonomi med EU-anbefalinger
Som partner i EU-projektet ShapingBio er Food & Bio Cluster Denmark med til at sætte retningen for fremtidens bioøkonomi. Et nyt policy brief peger på konkrete politiske tiltag, der kan styrke innovation, finansiering og markedsvilkår i hele EU.
.jpg&width=640&format=webp)
Danske virksomheder rykker på cirkulær økonomi – resultaterne kan mærkes
Flere hundrede virksomheder landet over er i fuld gang med at gøre deres forretning mere cirkulær. Midtvejsevalueringen af det nationale Closing Loops-program viser, at arbejdet for alvor tager fart – og at de små og mellemstore virksomheder går forrest.
