Bioøkonomi i praksis: Podcast-serie om vejen fra idé til kommerciel succes

HURTIGT OVERBLIK:

BIOØKONOMI:
  • Podcast-serie udforsker, hvordan startups skalerer bæredygtige teknologier fra laboratorie til marked.

  • Episode 1: Myco4food & Teknologisk Institut deler erfaringer om udfordringer ved skalering.

  • Episode 2: Kaffe Bueno viser innovation gennem samarbejde – fra kaffegrums til grøn kemi.

To podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt sætter fokus på vejen fra idé til kommerciel succes, med inspirerende cases fra vores medlemmer Myco4food, Teknologisk Institut og Kaffe Bueno.

Hvordan kommer bioøkonomi-startups fra laboratoriet til markedet? Og hvad kræver det at skalere bæredygtige teknologier i praksis? Det sætter to nye podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt fokus på, med inspirerende cases fra medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark. 

Episode 1: Skaleringens udfordringer – fra laboratorie til forretning

I den første podcastepisode dykker vi ned i de udfordringer, som bioøkonomi-startups møder, når de skal skalere deres teknologi fra laboratorie- til kommercielt niveau – også kendt som “the valley of death”. 
 
I episoden møder vi to af vores medlemmer, nemlig:
  • Myco4food en dansk biotech spinout fra Aalborg Universitet, der arbejder med solid state fermentation og upcycling af reststrømme samt 
     
  • Teknologisk Institut, som med deres ekspertise og pilotfaciliteter i Biosolutions Technology Centre hjælper startups med at skalere sikkert og effektivt.
Lei Yang, Chief Scientific Officer hos Myco4food, deler erfaringer fra rejsen mod en 200-liters bioreaktor og de mange tekniske og regulatoriske bump på vejen. Anne Christine Hastrup fra Teknologisk Institut fortæller, hvordan samarbejder mellem forskningsmiljøer og startups bliver til og hvorfor de er afgørende for at lykkes med skalering.
 

Episode 2: Fra kaffegrums til grøn kemi – innovation gennem samarbejde

I anden episode møder vi Kaffe Bueno, en innovativ startup, der forvandler brugt kaffegrums til ingredienser til kosmetik, landbrug og ernæring.
 
Medstifter og CEO Juan Pablo Medina fortæller om rejsen fra idé til verdens første kaffebioraffinaderi – og hvordan samarbejdet med bl.a. Food & Bio Cluster Denmark, Teknologisk Institut og DTU har været afgørende for at komme fra laboratorie til skalering.
 
Du hører også fra vores egen Senior Innovation Manager Knud Tybirk, som deler indsigter i, hvordan vi arbejder for at skabe stærke samarbejder på tværs af sektorer og værdikæder.
 

Lyt med og bliv inspireret

Begge episoder er produceret som en del af det EU-finansierede ShapingBio-projekt, hvor Food & Bio Cluster Denmark er partner. Projektet har til formål at accelerere innovation inden for bioøkonomi og udbrede ny viden i hele EU.

Episoderne er tilgængelige på Spotify og byder på værdifulde perspektiver for iværksættere, investorer, forskere og alle med interesse for bæredygtig teknologi og fremtidens løsninger. En stor tak skal lyde til vært og producent af podcastepisoderne Cath Mersh.

Læs også artiklen ”Food & Bio Cluster Denmark er med til at sætte retningen for fremtidens bioøkonomi med EU-anbefalinger”, som handler om et nyt policy brief, som peger på konkrete politiske tiltag, der kan styrke innovation, finansiering og markedsvilkår i hele EU.

Om ShapingBio

ShapingBio er et EU-finansieret projekt, der har til formål at understøtte og accelerere bioøkonomisk innovation i EU. Projektet leverer evidensbaserede anbefalinger til bedre politisk koordinering og aktørinddragelse på tværs af sektorer og niveauer.

Læs mere
Kersti Haugan

Kersti Haugan

Senior Business Development Manager

AKTUELT //

Nyhedsbrev

Appetit
på mere viden?

Vi serverer dugfriske trends og historier om fødevarer og bioressourcer - direkte i indbakken.