Bioøkonomi i praksis: Podcast-serie om vejen fra idé til kommerciel succes
HURTIGT OVERBLIK:
BIOØKONOMI:
-
Podcast-serie udforsker, hvordan startups skalerer bæredygtige teknologier fra laboratorie til marked.
-
Episode 1: Myco4food & Teknologisk Institut deler erfaringer om udfordringer ved skalering.
-
Episode 2: Kaffe Bueno viser innovation gennem samarbejde – fra kaffegrums til grøn kemi.
To podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt sætter fokus på vejen fra idé til kommerciel succes, med inspirerende cases fra vores medlemmer Myco4food, Teknologisk Institut og Kaffe Bueno.
Hvordan kommer bioøkonomi-startups fra laboratoriet til markedet? Og hvad kræver det at skalere bæredygtige teknologier i praksis? Det sætter to nye podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt fokus på, med inspirerende cases fra medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark.
Episode 1: Skaleringens udfordringer – fra laboratorie til forretning
- Myco4food en dansk biotech spinout fra Aalborg Universitet, der arbejder med solid state fermentation og upcycling af reststrømme samt
- Teknologisk Institut, som med deres ekspertise og pilotfaciliteter i Biosolutions Technology Centre hjælper startups med at skalere sikkert og effektivt.
Episode 2: Fra kaffegrums til grøn kemi – innovation gennem samarbejde
Lyt med og bliv inspireret
Begge episoder er produceret som en del af det EU-finansierede ShapingBio-projekt, hvor Food & Bio Cluster Denmark er partner. Projektet har til formål at accelerere innovation inden for bioøkonomi og udbrede ny viden i hele EU.
Episoderne er tilgængelige på Spotify og byder på værdifulde perspektiver for iværksættere, investorer, forskere og alle med interesse for bæredygtig teknologi og fremtidens løsninger. En stor tak skal lyde til vært og producent af podcastepisoderne Cath Mersh.
Om ShapingBio
ShapingBio er et EU-finansieret projekt, der har til formål at understøtte og accelerere bioøkonomisk innovation i EU. Projektet leverer evidensbaserede anbefalinger til bedre politisk koordinering og aktørinddragelse på tværs af sektorer og niveauer.
Læs mere
Kersti Haugan
AKTUELT //
41,8 mio. kr. til innovation og nye biosolutions i danske SMV’er
Med en ny bevilling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse – via Virksomhedsudvikling Danmark - tager Food & Bio Cluster Denmark sammen med partnerskabet i Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions nu det næste vigtige skridt i udbygningen af Danmarks biosolution
49,5 mio. kr. til at styrke cirkulære værdikæder i fødevare- og bioressourcesektoren
Food & Bio Cluster Denmark har netop modtaget millionbevilling fra Virksomhedsudvikling Danmark under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til at fortsætte projektet Closing Loops, der hjælper SMV’er med at bruge færre ressourcer og skabe mindre affald.
Vil du være med til at udvikle, drive og sikre kvalitet i vores projektportefølje?
Ledig stilling: Danmark skal udvikle flere grønne løsninger. Derfor søger Food & Bio Cluster Denmark en teamleder, der kan drive og udvikle innovationsprojekter, styrke samarbejdet på tværs og sikre høj kvalitet i en voksende projektportefølje.
Fremtidens bæredygtige protein gemmer sig i rapskagen
63 deltagere fra forskning, industri og innovationsmiljøer mødtes i Taastrup for at diskutere, hvordan rapskage kan udvikles til en nøgleingrediens i fremtidens bæredygtige fødevarer.
.png)
.png)