Smag på planter, proteiner og potentialer under Aarhus Festuge
HURTIGT OVERBLIK:
PLANTEBASEREDE FØDEVARER:
- Kom med i Domen 1. sept. og smag på fremtidens plantebaserede mad sammen med visionære kokke.
- Deltag i Food Walk 5. sept. og mød aktører bag grønne proteiner på Food Festival.
- Begge events stiller skarpt på smag, innovation og grøn omstilling

Midt i Aarhus danner Domen under festugen rammen om et event, hvor nogle af Danmarks bedste madaktører guider dig gennem det plantebaserede køkken. Senere på ugen kan du også tage med på en inspirerende Food Walk til Food Festival, hvor vi besøger andre, der arbejder med grøn innovation og nye proteinkilder (foto: balipadma / iStock)
Smag, viden og innovation mødes under Aarhus Festuge, når vi i klyngen gennem to events stiller skarpt på fremtidens fødevarer. Her kan du både opleve plantebaseret gastronomi i praksis og få ny indsigt i alternative proteiner og deres rolle i den grønne omstilling.
Alternative proteiner og plantebaserede ingredienser er ikke længere niche, de er nøgleelementer i omstillingen til et mere bæredygtigt fødevaresystem.
Med et voksende globalt befolkningstal og behovet for at sænke vores klimaaftryk er det afgørende, at vi gentænker, hvordan vi producerer og forbruger mad.
Det kræver nye løsninger, nye smage og nye samarbejder, og i Food & Bio Cluster Denmark er med vi til at drive den udvikling.
Derfor er vi med i to spændende events under Aarhus Festuge i september, hvor du som nysgerrig forbruger, madprofessionel eller ansat i en fødevarevirksomhed kan få ny viden og smage med hjem.
Når smag bliver omdrejningspunkt for plantebaseret innovation
Smag er afgørende, hvis plantebaserede fødevarer for alvor skal slå igennem. Derfor starter Aarhus Festuge med et sanseligt og samskabende arrangement i Domen mandag den 1. september, hvor kokke, forskere og madprofessionelle inviterer indenfor til en smagsrejse ind i det plantebaserede univers.
Eventet sætter fokus på cirkulære fødevaresystemer og inviterer til åben dialog og samskabelse i Aarhus med fokus på lokale, sunde, plantebaserede fødevarer.
Kl. 17 inviterer vi til en inspirerende køkkensession gennem projekterne Plant2Food og LIKE-A-PRO, der begge arbejder for at gøre plantebaseret mad både mere velsmagende, funktionel og tilgængelig for flere.
Visionære kokke guider dig i plantebaseret gastronomi
I køkkensessionen får du selv mulighed for at få hænderne i råvarerne, mens du bliver guidet af nogle af landets mest visionære madaktører, Matthew Orlando (tidligere Amass og NOMA samt stifter af endless food) og Christoffer Norton (Restaurant Domestic) samt søstrene bag Pure Dansk og fermenteringsekspert Sarafina McPherson Kimø.
Tid: 1. september fra kl. 13
Sted: Domen Aarhus
Vi glæder os til at sætte smagen og samskabelsen i højsædet og inviterer jer med helt ind i det plantebaserede køkken.
"Vi kan udvikle nok så mange innovative produkter, men hvis folk ikke ved, hvordan de får dem til at smage godt hjemme i deres eget køkken, er vi lige vidt. Den gode smag er helt essentiel i den grønne omstilling – vi skal ikke spise plantebaseret på trods, men på grund af smagen.", fortæller Simone Hauglund Faurschou, der som Innovation Manager i klyngen har et særligt fokus på den plantebaserede dagsorden i klyngen.
Se hele programmet og tilmeld dig gratis herunder.
Food Walk på Food Festival: Smag på tidens grønne tendenser
Fredag den 5. september inviterer vi til Food Walk på Food Festival i Aarhus. Det er en inspirerende rundtur med fokus på alternative proteiner og mad med planter i centrum.
Sammen går vi på opdagelse blandt virksomheder, der arbejder med fremtidens fødevarer og innovative, bæredygtige løsninger.
Eventet er en del af det EU-støttede projekt LIKE-A-PRO, som har til formål at accelerere innovationen og styrke overgangen til mere plantebaserede og bæredygtige proteiner i hele Europa.
Tid: 5. september kl. 14.30-17
Sted: Tangkrogen, Aarhus
Vi starter med fælles velkomst og bevæger os herefter i grupper rundt på festivalpladsen, hvor Simone Hauglund Faurschou og Louise Albeck Larsen fra Food & Bio Cluster vil guide deltagerne rundt til udvalgte aktører og smager på nye produkter. Turen afsluttes med fælles fredagsbar og netværk, og herefter kan du frit udforske Food Festivalen resten af dagen.
“Food Walk’en er en god mulighed for både at smage og tale om, hvordan plantebaserede fødevarer udvikles i praksis, og hvad der skal til, for at de bliver fremtidens valg for både forbrugere og producenter”, fortæller Louise begejstret og opfordrer til at sikre sig en billet i god tid, da pladserne hurtigt bliver fyldt op.
Arrangementet er gratis for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark og koster 250 kr. for ikke-medlemmer, inkl. adgang og en drinksbillet.
Projekter med potentiale:
Få adgang til viden og samarbejde
Gennem klyngen har din virksomhed forskellige muligheder for at udvide vidensgrundlaget og møde nye samarbejdspartnere – også inden for det plantebaserede.

Plant2Food
Som en åben innovationsplatform er Plant2Food særlig relevant for virksomheder, der ønsker at være i front på plantebaseret udvikling, og som ser værdi i at samarbejde åbent med forskningsmiljøet.
Læs mere
LIKE-A-PRO
Gennem dette EU-projekt LIKE-A-PRO samarbejder partnere om at gøre bæredygtige og sunde proteinalternativer til en naturlig del af hverdagskosten – ikke kun for de få, men for alle.
Som virksomhed, der gerne vil rykke med på denne dagsorden, kan du bl.a. hente ny viden og inspiration om bl.a. forbrugertendenser og -indsigter.
Netværksgrupper
Som medlem af Food & Bio Cluster Denmark har du mulighed for at blive en del af faglige netværksgrupper, hvor du kan hente ny viden, sparring og samarbejdsmuligheder.
Læs mere om Smagsnetværket, der dykker ned i sanser, forbrugerpræferencer og produktudvikling, og om Green Protein Network, hvor fokus er på bæredygtige proteinkilder og deres kommercielle potentiale.
KONTAKT //
Simone Hauglund Faurschou
Louise Albeck Larsen




AKTUELT //

Smag på planter, proteiner og potentialer under Aarhus Festuge
Smag, viden og innovation mødes under Aarhus Festuge, når vi i klyngen gennem to events stiller skarpt på fremtidens fødevarer.

Søg støtte til cirkulær forretning
SMV'er i Region Sjælland, der sammen med værdikædepartnere udvikler, tester og skalerer cirkulære løsninger kan nu søge flere midler gennem Closing Loops-programmet.
Nye veje for fiskeindustriens sidestrømme
Store mængder værdifulde sidestrømme fra fisk og skaldyr går til spilde. I BlueRev-projektet arbejder Food & Bio Cluster Denmark med fiskeindustrien i Grønland på løsninger, der styrker selvforsyning, miljøansvar og lokal værdiskabelse.
Nyt EU-projekt omdanner affaldsgasser til værdifulde produkter
CERNET skal sætte skub i den cirkulære kulstoføkonomi ved at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter
