Debat: Vi skal skrue op for samarbejdet om plantebaserede fødevarer
Bag debatindlægget står:
DEBAT
- Eskild Holm Nielsen, dekan, Aarhus Universitet og formand, Plant2Food.
- Anette Engelund Friis, Mission Director, AgriFoodTure og CEO, Food & Bio Cluster Denmark.
- Marie Louise Lendal, formand, Plantefonden og direktør, Tænketanken Frej.
- Mikael Thinghuus, bestyrelsesformand for GUDP
Anette Engelund Friis, Eskild Holm Nielsen, Marie Louise Lendal og Mikael Thinghuus står bag et debatindlæg i dagens Klimamonitor om behovet for stærkere samarbejde om plantebaserede fødevarer (Credit:Charushi Chugh).
Hvordan sætter vi turbo på udviklingen af plantebaserede fødevarer i Danmark? Det har direktør for AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark, Anette Engelund Friis, sammen med tre andre centrale aktører netop givet deres bud på i et fælles debatindlæg i Klimamonitor.
De fire – som også repræsenterer Plant2Food, Plantefonden og GUDP – opfordrer til langt stærkere samarbejde på tværs af værdikæden. For hvis Danmark skal leve op til sine klimaambitioner i 2050 og samtidig være med til at præge fremtidens fødevaresystemer, kræver det fælles løsninger, vidensdeling og målrettet innovation - fra forskning til færdige produkter.
Debatindlægget er en del af en bredere indsats, hvor Plant2Food, AgriFoodTure, Plantefonden og GUDP over de kommende år samler aktører til en række symposier om plantebaserede fødevarer. Her får virksomheder, forskere og investorer overblik over finansieringsmuligheder og nye samarbejder.
Symposierne skal samtidig identificere udfordringer, barrierer og fremtidige behov samt understøtte udviklingen af en koordineret tilgang til forskning og innovation inden for plantebaserede fødevarer.
Læs hele debatindlægget hos Klimamonitor herunder:
AKTUELT //
Vil du være med til at udvikle, drive og sikre kvalitet i vores projektportefølje?
Ledig stilling: Danmark skal udvikle flere grønne løsninger. Derfor søger Food & Bio Cluster Denmark en teamleder, der kan drive og udvikle innovationsprojekter, styrke samarbejdet på tværs og sikre høj kvalitet i en voksende projektportefølje.
Fremtidens bæredygtige protein gemmer sig i rapskagen
63 deltagere fra forskning, industri og innovationsmiljøer mødtes i Taastrup for at diskutere, hvordan rapskage kan udvikles til en nøgleingrediens i fremtidens bæredygtige fødevarer.
Nyt EU-projekt sætter lokalsamfund i centrum for genopretning af hav og vandmiljø
BlueActionBANOS-projektet støtter lokalsamfund i Østersøen og Nordsøen med finansiering og teknisk bistand til at udvikle bæredygtige løsninger, der bidrager til EU’s mål om at genoprette hav- og vandmiljøer inden 2030.