Find din gode idé frem fra skuffen – det er nu, du kan få den afprøvet
Arbejder du med en forretningsidé inden for fødevarer og bioressourcer, som der endnu ikke er registreret salg på, har du nu mulighed for at vinde 25.000 kr., sparring på videreudvikling af din idé og tre måneders husleje i ét af Food & Bio Cluster Denmarks inkubationsmiljøer.

Evnen til at tænke nyt og omsætte det til forretning har aldrig været vigtigere. Globale konjunkturer og klimaudfordringer er blandt de væsentligste årsager hertil.
Derfor har vi brug for morgendagens nye løsninger.
Så sidder du med en rigtig god forretningsidé på ærmet, som du drømmer om at få testet realiserbarheden af, har du muligheden nu. Alt, du skal gøre, er at indsende din idé til Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2023.
I år kårer vi ét vinderprojekt inden for hvert af de fire følgende områder:
- Bæredygtige fødevarer
- Bæredygtig produktion og effektiv udnyttelse af bioressourcer
- Grøn omstilling hen imod klimaneutralitet
- Teknologi
De otte bedste ansøgere – to fra hvert område – bliver udvalgt af en jury til at pitche på Food & Biocluster Denmarks årsdag i Middelfart onsdag den 26. april 2023. Her vil deltagerne på årsdagen udpege de fire endelige vinderprojekter. Deltagelse på årsdagen er et krav for at vinde.
Måske kender du dem?
Tidligere vindere af konkurrencen er blandt andre:
Vidste du?
Food & Bio Cluster Denmark er sat i verden for at accelerere innovation i relation til nye produkter og løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Flere end 420 medlemmer støtter denne agenda.
Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til idékonkurrencen, så kontakt:
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster
Nyt EU-projekt omdanner affaldsgasser til værdifulde produkter
CERNET skal sætte skub i den cirkulære kulstoføkonomi ved at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter

150 aktører lagde hovederne i blød for at sætte fremtidens retning
150 aktører fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren var samlet i København den 23. juni for at bidrage til opdateringen af et roadmap for grøn omstilling og innovation frem mod 2050.

Nyt tool styrker fødevarebranchen mod digitale cybertrusler
I en stadig mere digitaliseret fødevaresektor bliver cybersikkerhed en altafgørende faktor for at sikre trygge og stabile værdikæder.

Debat: Vi skal skrue op for samarbejdet om plantebaserede fødevarer
Hvordan sætter vi turbo på udviklingen af plantebaserede fødevarer i Danmark? Det har direktør for AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark, Anette Friis, sammen med tre andre centrale aktører givet deres bud på i et fælles debatindlæg i Klimamonitor.

Skal levere kalibreringer og valideringer til den voksende biosolutions-industri
Biosolutions kan skabe nye job i Danmark, og sjællandske SIMVal ruster sig allerede til markedet med valideringsprojekter og kalibreringer med støtte fra Biosolutions Zealand.

Smag på data – og data på smag
AI i fødevareinnovation: Indsigter fra netværksmødet i Smagsnetværket og Netværket for Datadrevet Forretning

Når det vi spiser påvirker mikrobiomet: Hvad ved vi, og hvad må vi sige?
Tarmens mikrobiom spiller en nøglerolle for vores sundhed, og fødevarer er en af de mest direkte påvirkningsfaktorer. Med en temadag og et helt nyt netværk stiller vi stiller skarpt på den nyeste viden og regulatoriske rammer.

Sammen om fremtidens retning: Workshop baner vejen for en fælles mission
Aktører fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden.

Next stop: Denmark! Bridge2Food heads North in 2026
Fresh from an inspiring few days at Bridge2Food 2025 in The Hague, we're proud to share some exciting news: In June 2026, Denmark will host Bridge2Food.

Nyt kraftcenter for grøn fødevareinnovation tager form
Fusionen mellem Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure er gennemført, og den nye organisation er klar til at accelerere innovation i hele værdikæden

Ny rapport: Biosolutions kan skabe over 40.000 job
Biosolutions kan blive en ny dansk erhvervssucces på linje med vindenergi og life science. Det viser en ny rapport, som Amsterdam Data Collective (ADC) har lavet for Novonesis.

Vejen til nul madspild - mød fremtidens løsninger i Bruxelles
Vær med i Bruxelles, når forskning møder praksis. Oplev de nyeste indsigter, innovationer og partnerskaber, der driver overgangen til et mere bæredygtigt fødevaresystem, når ZeroW- og CHORIZO-projekterne inviterer til konference om fremtidens løsninger.

Ny stærk innovationsaktør for fødevarer og bioressourcer realiseres
Med vedtagelsen af en fusion mellem klyngeorganisationen Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure er en ny, stærk innovationsaktør er klar til at tage form og sætte sit præge på fremtidens fødevarer og effektiv og bæredygtig udnyttelse af vores bioresso

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi
Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet.

Fra niche til norm: Rapport viser vejen for fremtidens proteiner i Europa
Hvordan flytter vi alternative proteiner fra niche til norm? Det spørgsmål har over 50 fødevareaktører fra 22 europæiske lande arbejdet med i det EU-støttede projekt LIKE-A-PRO.

Fremtidens fødevarer: Innovation, smag og bæredygtighed i fokus
Med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU har Innovationskraft-programmet netop fordelt 2,3 millioner kroner til 10 nye projekter, der skal skabe innovative løsninger inden for fødevarer og bioressourcer.

Food, Trends & Sustainability: Hvad bliver det næste nye?
Igen i år deltog Food & Bio Cluster Denmark i eventen Food, Trends & Sustainability – en dag fyldt med spændende debatter, oplæg, madmarked og kåringer af fremtidens fødevaretalenter.

Food & Bio Cluster Denmark fastholder en stærk klyngeindsats med ny bevilling
Vi er stolte over igen at være blandt de 11 nationale innovationsklynger, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har udpeget til at drive den grønne innovation og vækst i Danmark i perioden 2025 – 2028

Ny teknologi baner vej for grøn omstilling i lavbundsjorder
Et dansk innovationsprojekt har udviklet en ny teknologi, der kan blive et centralt værktøj i udtagningen af lavbundsjord - og dermed i realiseringen af den grønne trepartsaftale. Projektet HØSTTEK viser, hvordan klima, biodiversitet og vandmiljø kan...

AgriFoodTure investerer 41 mio. kr. i grønne innovationsprojekter
Det danske missionspartnerskab AgriFoodTure - som Food & Bio Cluster planlægger at fusionere med om kort tid - har investeret 41 mio. kroner i 11 forsknings- og innovationsprojekter.

Høst af lavbundsjord giver Grøn Trepart merværdi
Hvordan får vi natur, klima og vandmiljø til at gå hånd i hånd med nye grønne erhverv? Det er i fokus, når eksperter og politikere mødes på Christiansborg den 11. juni.

Dansk rapskage får grønt lys fra EU: Nu klar til fødevarer
Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS har modtaget EU’s autorisation af sin ansøgning, der betyder, at virksomheden nu må afsætte fermenteret, dansk rapskage til fødevarer.

Ny millionpulje skal fremme planterige kostvaner og styrke internationalt samarbejde
Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure - som Food & Bio Clusters bestyrelse har fremsat forslag om fusion med - har sammen med en hollandsk partner netop åbnet for ansøgninger til en ny pulje på godt 41 mio. kr. til forskning og innovation

Food & Bio Cluster Denmark: Stabil drift, stærke resultater og fusion på vej
Food & Bio Cluster Denmark præsenterer stærke resultater for 2024 og tager første skridt mod en fusion med AgriFoodTure.

Mainstream Bio: Invitation til "Final Event"
Du er hermed inviteret til European Rural Circular Bioeconomy Conference, et markant event co-organiseret af seks Horizon Europe-projekter, herunder MainstreamBIO.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.