Projekt: Food Upcycling
Hjælp til virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde produkter
Målet er at reducere madspild, mindske miljø- og klimaaftryk og styrke konkurrenceevnen for danske fødevareproducenter og relaterede industrier som proces-, teknologileverandører og transportører.
Projektet løber fra 2025 til 2027 og vurderer i perioden forretningspotentialet for upcycling af sidestrømme i samarbejde med over 200 danske og internationale virksomheder. Cirka 40 virksomheder får skræddersyede udviklingsforløb med fokus på procesudvikling, sikkerhed og holdbarhed.

Food Upcycling hjælper virksomheder med at skabe profit af sidestrømme gennem:
- workshops, der får virksomheder i gang,
- samarbejdsprojekter på tværs af værdikæder om udnyttelse af sidestrømme,
- et digitalt kortlægningsværktøj, der guider virksomheder i udnyttelse af sidestrømme,
- matchmaking med danske og internationale virksomheder,
- en vidensressource med lovgivning, værktøjer og vejledning til sikker, rentabel udnyttelse af sidestrømme.
Partnere
Food Upcycling udføres af Teknologisk Institut, DI Fødevarer, Dagrofa, Landbrug & Fødevarer, DTU Food, Food & Bio Cluster Denmark og FoodvalleyNL i samarbejde med Industriens Fond.
Fakta om projektet
Finansieret af
Periode
2025 - 2027
Vil du vide mere?
Projekter
Se hvilke andre projekter, vi også deltager i

Food Upcycling
Projektet Food Upcycling projekt hjælper virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde produkter.

ZEST - Produktionssystem til biobaserede proteinprodukter.
Verdens stadigt voksende befolkning efterspørger en stigende mængde protein - innovative tilgange er nøglen.

SusAnFoods
SusAnFoods har til formål at fremme strategisk og innovativ forskning i bæredygtig animalsk fødevareproduktion.





Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions
Vi fortsætter udviklingen af et internationalt erhvervsfyrtårn, der skaber optimale rammer for at udvikle bioteknologiske produkter og løsninger samt konkurrencedygtige virksomheder, der bidrager til at gøre Danmark mere grøn.

Closing Loops
SAMMEN og på TVÆRS. Det er essensen af Closing Loops, der mobiliserer små og mellemstore virksomheder til at arbejde med cirkulær økonomi i værdikæderne.


%2fKlim%c3%86PRO.png&width=640&format=webp)

Cybersikre Fødevareværdikæder
Fødevareforsyning er kritisk infrastruktur, og i dette projekt udvikles et toolkit med viden og inspiration til at styrke cybersikkerheden til SMV'er i hele værdikæden.


Beyond Beta 3.0
Danmarks bedste startup-program, der forbereder den næste generation af virksomhedsstiftere til hurtig skalering og den første investeringsrunde.

Bioraffinering Fårup Biogas
Vi deltager i projektet Bioraffinering Fårup Biogas, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi i forbindelse med et planlagt biogasanlæg ved Fårup.

Bioraffinering Vestjysk Biogas
Vi deltager i projektet Bioraffinering Vestjysk Biogas, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi ved Vestjysk Biogasanlæg i Skive.

Bioraffinering til foder Green Lab Skive
Vi deltager i et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi til fremstilling af græsproteiner til foder.

Grøn Bioraffinering Kerteminde
Vi deltager i projektet Grøn Bioraffinering Kerteminde, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi ved Kerteminde Biogasanlæg.

Plant2Food
Projektet Plant2Food har en vision om at fremskynde udviklingen af plantebaserede fødevarer, til gavn for både planeten og befolkningen.





Fyrtårn Vandteknologi
Region Midtjylland er blevet udnævnt til foregangsregion for verdensførende, innovative, bæredygtige og effektive vandteknologiske løsninger.

Enterprise Europe Network
Verdens største b2b-netværk hjælper virksomheder med innovation og international vækst.

TechCircle
Midtjyllands digitale innovationshub sætter fokus på fremtidens teknologier, klima og CO2-reduktion, Smart City og Cybersecurity.






MainstreamBio
Projektet har til hensigt at gøre mindre biobaserede løsninger til en større del af praksis i Europa ved at tilbyde innovative og digitale værktøjer, der er målrettet promoveringen og udviklingen af de mindre biobaserede løsninger.

Innovationskraft
Læs mere om klyngeprogrammet Innovationskraft, der bidrager til at styrke danske SMV'ers produktivitet og konkurrenceevne gennem samarbejde om innovation og vidensoverførsel.

LIKE-A-PRO
LIKE-A-PRO projektet er sat i verden for at mainstreame alternative proteiner til europæiske forbrugere

Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.