Projekt: Food Upcycling
Hjælp til virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde produkter
Målet er at reducere madspild, mindske miljø- og klimaaftryk og styrke konkurrenceevnen for danske fødevareproducenter og relaterede industrier som proces-, teknologileverandører og transportører.
Projektet løber fra 2025 til 2027 og vurderer i perioden forretningspotentialet for upcycling af sidestrømme i samarbejde med over 200 danske og internationale virksomheder. Cirka 40 virksomheder får skræddersyede udviklingsforløb med fokus på procesudvikling, sikkerhed og holdbarhed.

Food Upcycling hjælper virksomheder med at skabe profit af sidestrømme gennem:
- workshops, der får virksomheder i gang,
- samarbejdsprojekter på tværs af værdikæder om udnyttelse af sidestrømme,
- et digitalt kortlægningsværktøj, der guider virksomheder i udnyttelse af sidestrømme,
- matchmaking med danske og internationale virksomheder,
- en vidensressource med lovgivning, værktøjer og vejledning til sikker, rentabel udnyttelse af sidestrømme.
Partnere
Food Upcycling udføres af Teknologisk Institut, DI Fødevarer, Dagrofa, Landbrug & Fødevarer, DTU Food, Food & Bio Cluster Denmark og FoodvalleyNL i samarbejde med Industriens Fond.
Fakta om projektet
Finansieret af
Periode
2025 - 2027
Vil du vide mere?
Projekter
Se hvilke andre projekter, vi også deltager i
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.