Projekt: Food Upcycling

Hjælp til virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde produkter

Målet er at reducere madspild, mindske miljø- og klimaaftryk og styrke konkurrenceevnen for danske fødevareproducenter og relaterede industrier som proces-, teknologileverandører og transportører.

 

 

 

Projektet løber fra 2025 til 2027 og vurderer i perioden forretningspotentialet for upcycling af sidestrømme i samarbejde med over 200 danske og internationale virksomheder. Cirka 40 virksomheder får skræddersyede udviklingsforløb med fokus på procesudvikling, sikkerhed og holdbarhed.

Food Upcycling hjælper virksomheder med at skabe profit af sidestrømme gennem:

  1. workshops, der får virksomheder i gang,
  2. samarbejdsprojekter på tværs af værdikæder om udnyttelse af sidestrømme,
  3. et digitalt kortlægningsværktøj, der guider virksomheder i udnyttelse af sidestrømme,
  4. matchmaking med danske og internationale virksomheder,
  5. en vidensressource med lovgivning, værktøjer og vejledning til sikker, rentabel udnyttelse af sidestrømme.

Partnere

Food Upcycling udføres af Teknologisk Institut, DI Fødevarer, Dagrofa, Landbrug & Fødevarer, DTU Food, Food & Bio Cluster Denmark og FoodvalleyNL i samarbejde med Industriens Fond.

Fakta om projektet

Finansieret af

Periode

2025 - 2027

Vil du vide mere?

Kersti Haugan

Kersti Haugan

Senior Business Development Manager
Projekter

Se hvilke andre projekter, vi også deltager i

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.