Projekt: CERNET
CERNET har til formål at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter
Projektet viser vejen til en cirkulær og bæredygtig bioøkonomi ved at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter – som fx ingredienser til fødevarer, kosmetik og emballage.
Baggrund
Hvert år udledes der over 500 millioner tons biogen CO₂ i Europa – ofte uden at blive udnyttet. Samtidig er der et stigende behov for at reducere afhængigheden af fossile ressourcer og udvikle cirkulære løsninger, der styrker den europæiske bioøkonomi. Her kommer CERNET-projektet ind i billedet.

Projektets formål
CERNET (biogeniC gasEous caRbon conversion into high added value chemicals and ingredients through a bio-based NETwork) skal demonstrere, hvordan biogene gasser fra sektorer som vinproduktion, affaldshåndtering og bioethanolproduktion kan omdannes til seks værdifulde produkter – bl.a. L-alanin, ectoin og PHA. Disse vil blive testet i anvendelser inden for fødevarer, rengøring, emballage og kosmetik.
Vores rolle
Food & Bio Cluster Denmark er partner i CERNET og bidrager blandt andet med videnformidling, erhvervsrettet kommunikation og støtte til opskalering og kommercialisering. Vi er desuden med til at sikre, at projektets resultater bliver udbredt og kommer virksomheder og aktører til gavn.
Sådan gør vi
CERNET kombinerer vedvarende energi med teknologier til kulstoffangst og -udnyttelse (CCU) og gennemfører fire fuldskala demonstrationer rundt i Europa. Projektet udvikler også et digitalt beslutningsværktøj, der skal hjælpe virksomheder og beslutningstagere med at vurdere CCU-løsninger og bæredygtige forretningsmodeller.
Læs mere på projektets hjemmeside (kommer snart)
Fakta om projektet
Periode
2025 - 2029
Budget
- €9,9 mio. (heraf €7,5 mio. i EU-finansiering)
Partnere
21 partnere fra 10 europæiske lande
Finansieret af
.png&width=640&format=webp)
Vil du vide mere?
Projekter
Se hvilke andre projekter, vi også deltager i
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.