Plant2Food flot fra start – se dine næste muligheder

Plant2Food-platformen, hvor virksomheder og forskere gennem en åben platform får lettere ved at samarbejde om at sætte skub i udviklingen af nye, plantebaserede fødevarer, blev 30. marts skudt i gang fra det skønne Kragerup Gods på Vestsjælland.

Med op til 200 mio. kr. i ryggen fra Novo Nordisk Fonden over de næste fem år og funderet i et stærkt samarbejde mellem fire universiteter og Food & Bio Cluster Denmark er vejen banet for en lang række innovative samarbejder på tværs af værdikæden og muligheder for at danne nye samarbejder mellem virksomheder og forskere om udvikling af den plantebaserede kost.

Som partner og medudvikler af projektet har vi i Food & Bio Cluster Denmark den specifikke rolle at spotte de udfordringer og muligheder, virksomhederne har i forbindelse med at udvikle plantebaserede produkter i Danmark, og hvor forskningen kan hjælpe med at finde nye løsninger.

Det er vi allerede i dialog med en lang række virksomheder om og arbejder på at få endnu flere virksomheders potentiale i at arbejde tæt sammen med universiteter og forskere bragt i spil.

Kickoff på Plant2Food på Kragerup Gods den 30. marts 2023 (fotos: Food & Bio Cluster Denmark)

Nu er det din tur

Med projektet skudt godt i gang går vi ind i næste fase, og her har du allerede i maj mulighed for at komme i spil ved at pitche dine specifikke udfordringer, som kan passe ind i konceptet. Vi holder hele tre virksomhedspitches: To virtuelle og et, som holdes i Aarhus, hvor du kan vælge at deltage enten fysisk eller online.

Arrangementerne, som finder sted den 2.-4. maj og 8.-12. maj 2023, og som afsluttes med en workshop den 23. maj, er åbne for tilmelding.

Her mødes forskere og virksomheder og pitcher deres udfordringer omkring udvikling af plantebaserede fødevarer. Både forskere og virksomheder har mulighed for at lytte med og efterfølgende tilmelde sig til forskellige samarbejdsgrupper, som målrettes de enkelte pitches.

Formen er, ligesom platformen, åben, så til de to første arrangementer, der løber over to dage, kan man ”komme og gå”, som det passer i interesse og tid.

Ved arrangementerne får man både som virksomhed og forsker mulighed for på 30 minutter at pitche sine udfordringer for et kvalificeret publikum og identificere potentielle samarbejdspartnere.

For virksomheder

I dette første arrangement den 2.-4. maj deler virksomheder deres udfordringer i forhold til udvikling af plantebaserede produkter, som kan passe ind i Plant2Food-projektet. Her kan både forskere og virksomheder lytte med:

For forskere

Den 8.-12 maj gentages arrangementet, og her er det forskere, der inviteres til at pitche udfordringer:

Den afsluttende idégenererende workshop

Den 23. maj har du så muligheden for at deltage i en idégenererende workshop med deltagelse af både virksomheder og forskere. Den finder sted i Aarhus.

Plant2Food er en åben samarbejdsplatform, hvor virksomheder og forskere får lettere ved at samarbejde om at sætte skub i udviklingen af nye, plantebaserede fødevarer. Omdrejningspunktet er et åbent forskningssamarbejde mellem fire stærke universiteter - Københavns Universitet, Aarhus Universitet, DTU og hollandske Waageningen University & Reseach - og en række virksomheder, der går sammen om at udvikle projektidéer og komme hurtigt ud over stepperne, når parterne er blevet enige om et forskningsprojekt. Der udtages ingen patenter, og at forskningen er åben giver samtidig mulighed for, at alle kan videreudvikle resultaterne og eventuelt anvende dem til kommercielle formål.

Vil du vide mere?

Astrid Pryds Hansen

Astrid Pryds Hansen

Innovation Manager

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.