Nu kan din virksomheds snart byde ind på grønne EU-millioner

Danske virksomheder og vidensinstitutioner er stærke inden for omstillingen til en cirkulær og biobaseret produktion og er derfor oplagte til at lægge billet ind på de 14 calls, som EU-programmet Circular Bio-based Europe (CBE) udbyder. I sidste uge havde vi besøg fra netop CBE, der har Danmark i fokus i forhold til de i alt 14 calls med et budget på i alt €211 mio., som udbydes i 2024 til at understøtte projekter, der fremmer konkurrencedygtige, cirkulære og biobaserede industrier.

Danske virksomheder skal naturligvis være med helt i front, og i Food & Bio Cluster Denmark står vi klar til  at hjælpe virksomheder til at komme i betragtning til midlerne. Vi er kun et telefonopkald eller en mail væk.

Derfor varmede vi op til de kommende spændende måneder i sidste uge med et arrangement i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet og med Novo Nordisk Fonden som vært.

Her deltog omkring 80 repræsentanter for danske virksomheder og videninstitutioner i et seminar om Circular Bio-based Europe-programmet 2024, hvor de fik tips og tricks og en trin-for-trin gennemgang af ansøgningsprocedurer til, hvordan de bedst bringer sig i spil til nogle af de midler, CBE udbyder i 2024. 

Samtidig fik deltagerne værdifulde erfaringer med sig fra blandt andre Novozymes, Københavns Universitet, DTU og Food & Bio Cluster Denmark, som alle har erfaringer med at drive projekter under CBE.

Circular Bio-based Europe-programmet 2024 er designet i et partnerskab mellem Europa-Kommissionen og the Bio-based Consortium (BIC) og har til formål at styrke og fremme konkurrencedygtige, cirkulære og biobaserede industrier i Europa.

Danske ansøgere ønskes - og vi står klar til at hjælpe

Sekretariatet for CBE og repræsentant for BIC var draget til Danmark med det formål at opfordre specielt danske virksomheder til at byde ind på nogle af de i alt 14 projektopslag, der udbydes i 2024 inden for områder, hvor danske virksomheder og vidensinstitutioner netop står stærkt og derfor synes oplagte til at være med til at løfte opgaven med fremme konkurrencedygtige, cirkulære og biobaserede industrier på tværs af Europa.

Nu er det tid til at gå videre i processen med at sætte Danmark på verdenskortet og formulere målrettede ansøgninger til de 14 calls, og her står Food & Bio Cluster Denmark klar til at hjælpe dig og din virksomhed videre.

Vejen til at få del i midlerne er ikke ligefrem simpel, men heldigvis er der afsat tid til at formulere sit projekt, da ansøgning kan ske i perioden 24. april frem til 18. september 2024, og i Food & Biocluster Denmark er vi klar til at hjælpe dig og din virksomhed videre med at kvalificere dig med din ansøgning. 

Samtidig har du mulighed for at trække på hjælp fra Food & Bio Cluster Denmark blandt andet gennem en voucher-ordninger under Horizon Europe, hvor virksomheder kan få hjælp fra vidensinstitutioner og GTS’er til at optimere deres ansøgning.

Vil du høre mere om dine muligheder for at deltage i et CBE-projekt og vejen til at realisere din ansøgning, så kontakt os herunder.

Kontakt os

Anders Skeem

Anders Skeem

International Manager
Anni Simonsen

Anni Simonsen

Senior Innovation Manager
Jan Lund

Jan Lund

Senior Innovation Manager

Vouchers til ekspertrådgivning

Søg hjælp til målrettede ansøgninger om innovation og forskning gennem Horizon Europe eller tilknyttede programmer.

Læs mere

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.