Bio4Africa

I Afrika bekæmpes skovrydning med landbrugsaffald

Projektet Bio4Africa, som Food & Bio Cluster Denmark er en del af, åbner pyrolysefabrik i Elfenbenskysten, som skal producere rent og effektivt brændstof til husholdningerne og være med til at bekæmpe skovrydning.

Pilot-pyrolyseanlægget er bygget på kun tre dage og forventes at producere omkring 50 kg trækul om dagen.

Som partner i projektet Bio4Africa er Food & Bio Cluster Denmark med til at intensivere samarbejde og videns- og teknologiudvikling i samarbejde med 13 afrikanske og 12 europæiske partnere.

Projektets kerneopgave er at udvikle optimeret energiforsyning, foder og biobrændstoffer mv., som skal være med til at forbedre levevilkårene og inspirere andre.

Som et markant resultat er der netop blevet etableret et biokulnetværk, der består af en række små pyrolyseovne, som kan producere biokul af sidestrømme fra landbruget. Metoden er udviklet i Brasilien og er specielt rettet mod mindre landbrug.

Det første pilotanlæg i Elfenbenskysten er netop åbnet, og etableringen har været imponerende hurtig. Blot få dage tog det det at bygge projektets første pyrolyseovn.

Knud Tybirk

Knud Tybirk

Senior Innovation Manager

Bio4Africa

Bio4Africa skal hjælpe med at udvikle biobaseret økonomi - fx ved at udvikle optimeret energiforsyning, foder, biobrændstoffer, grøn og brun bioraffinering, biogas, gødning, konstruktionsmaterialer mv. som skal nå ud til agerbrugere, cooperativer og landsbyer for at forbedre levevilkårene og inspirere andre.

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.