Bio4Africa
I Afrika bekæmpes skovrydning med landbrugsaffald
Projektet Bio4Africa, som Food & Bio Cluster Denmark er en del af, åbner pyrolysefabrik i Elfenbenskysten, som skal producere rent og effektivt brændstof til husholdningerne og være med til at bekæmpe skovrydning.

Pilot-pyrolyseanlægget er bygget på kun tre dage og forventes at producere omkring 50 kg trækul om dagen.
Som partner i projektet Bio4Africa er Food & Bio Cluster Denmark med til at intensivere samarbejde og videns- og teknologiudvikling i samarbejde med 13 afrikanske og 12 europæiske partnere.
Projektets kerneopgave er at udvikle optimeret energiforsyning, foder og biobrændstoffer mv., som skal være med til at forbedre levevilkårene og inspirere andre.
Som et markant resultat er der netop blevet etableret et biokulnetværk, der består af en række små pyrolyseovne, som kan producere biokul af sidestrømme fra landbruget. Metoden er udviklet i Brasilien og er specielt rettet mod mindre landbrug.
Det første pilotanlæg i Elfenbenskysten er netop åbnet, og etableringen har været imponerende hurtig. Blot få dage tog det det at bygge projektets første pyrolyseovn.




Knud Tybirk
Bio4Africa
Bio4Africa skal hjælpe med at udvikle biobaseret økonomi - fx ved at udvikle optimeret energiforsyning, foder, biobrændstoffer, grøn og brun bioraffinering, biogas, gødning, konstruktionsmaterialer mv. som skal nå ud til agerbrugere, cooperativer og landsbyer for at forbedre levevilkårene og inspirere andre.
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster
Nyt netværk samler aktører fra forskning til industri om biomanufacturing
Med et nyt netværk for biomanufacturing tager Food & Bio Cluster Denmark næste skridt i arbejdet med biosolutions – og samler hele værdikæden om den grønne omstilling.

Akson Robotics rejser millionbeløb til at komme ud i verden
Med støtte fra Food & Bio Cluster Denmarks acceleratorprogram Beyond Beta har AI-startuppet Akson Robotics sikret en investering på tre millioner kroner.

DM Bio med anbefalinger til en strategisk indsats for biosolutions
Hvordan kan Danmark arbejde målrettet og strategisk med biosolutions og dermed udnytte potentialet for grøn vækst og nye løsninger? Det spørgsmål har DM Bio netop givet deres bud på i et sæt anbefalinger.
.jpg&width=640&format=webp)
Invest in Denmark sætter spot på cirkulær økonomi og Closing Loops
Hvordan får man små og mellemstore virksomheder til at rykke på den grønne omstilling? Det spørgsmål har Invest in Denmark sat spot på og fremhæver programmet Closing Loops som et konkret eksempel på, hvordan Danmark opbygger et økosystem.
Store miljø- og klimagevinster ved mere effektiv gyllehåndtering
Der er store miljø- og klimagevinster ved at optimere gyllens vej fra stald, gennem biogas- og pyrolyseanlæg og ud på marken. Men forældet lovgivning kan spænde ben for at indfri det store potentiale, viser det AgriFoodTure-finansierede projekt LOWHIGH.

Projektcontroller til innovations- og erhvervsfremmeprojekter
Vil du være med til at sikre styr på økonomien i nogle af Danmarks mest spændende innovations- og erhvervsfremmeprojekter? Trives du med systematik, detaljer og en vigtig understøttende rolle i komplekse programmer?

South Korea awaits - a unique opportunity for European foodtech companies to gain market insights
European foodtech companies have an exciting opportunity ahead as Food & Bio Cluster Denmark heads to South Korea on the Xplore Innovation Mission from 27-31 October 2025.

Styrelsen for Samfundssikkerhed opfordrer: Gennemgå jeres OT-sikkerhed
I starten af september opfordrede Styrelsen for Samfundssikkerhed (SAMSIK) alle organisationer til at gennemgå sikkerheden i deres operationelle teknologi (OT). Det sker på bagkant af flere europæiske hændelser.

Konkurrenter går sammen om kartoffelprotein
Danske KMC og hollandske Avebe er normalt konkurrenter, men gennem Plant2Food har de slået sig sammen om at løse en fælles udfordring: at udnytte kartoffelproteinet bedre og skabe mere værdi af råvaren.

Fødevarer og mikrobiomet: Muligheder og opmærksomhedspunkter for fødevareproducenter
Tarmens mikrobiom er nøgle til sundhed og giver nye muligheder for fødevarebranchen. Ny fokusanalyse og netværksgruppe fremhæver potentialet ved at koble sundhed og fødevarer.

Bioøkonomi i praksis: Podcast-serie om vejen fra idé til kommerciel succes
Hvordan kommer bioøkonomi-startups fra laboratoriet til markedet? Og hvad kræver det at skalere bæredygtige teknologier i praksis? Det sætter to nye podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt fokus på, med inspirerende cases fra medlemmer

En stærk bioøkonomi er afgørende for håndtering af klimaforandringer
EU-projektet ShapingBio er med til at sætte retningen for fremtidens bioøkonomi. Et nyt policy brief peger på konkrete politiske tiltag, der kan styrke innovation, finansiering og markedsvilkår i hele EU.
.jpg&width=640&format=webp)
Danske virksomheder rykker på cirkulær økonomi – resultaterne kan mærkes
Flere hundrede virksomheder landet over er i fuld gang med at gøre deres forretning mere cirkulær. Midtvejsevalueringen af det nationale Closing Loops-program viser, at arbejdet for alvor tager fart – og at de små og mellemstore virksomheder går forrest.

Smag på planter, proteiner og potentialer under Aarhus Festuge
Smag, viden og innovation mødes under Aarhus Festuge, når vi i klyngen gennem to events stiller skarpt på fremtidens fødevarer.

Søg støtte til cirkulær forretning
SMV'er i Region Sjælland, der sammen med værdikædepartnere udvikler, tester og skalerer cirkulære løsninger kan nu søge flere midler gennem Closing Loops-programmet.
Nye veje for fiskeindustriens sidestrømme
Store mængder værdifulde sidestrømme fra fisk og skaldyr går til spilde. I BlueRev-projektet arbejder Food & Bio Cluster Denmark med fiskeindustrien i Grønland på løsninger, der styrker selvforsyning, miljøansvar og lokal værdiskabelse.
Nyt EU-projekt omdanner affaldsgasser til værdifulde produkter
CERNET skal sætte skub i den cirkulære kulstoføkonomi ved at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter

150 aktører lagde hovederne i blød for at sætte fremtidens retning
150 aktører fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren var samlet i København den 23. juni for at bidrage til opdateringen af et roadmap for grøn omstilling og innovation frem mod 2050.

Nyt tool styrker fødevarebranchen mod digitale cybertrusler
I en stadig mere digitaliseret fødevaresektor bliver cybersikkerhed en altafgørende faktor for at sikre trygge og stabile værdikæder.

Debat: Vi skal skrue op for samarbejdet om plantebaserede fødevarer
Hvordan sætter vi turbo på udviklingen af plantebaserede fødevarer i Danmark? Det har direktør for AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark, Anette Friis, sammen med tre andre centrale aktører givet deres bud på i et fælles debatindlæg i Klimamonitor.

Skal levere kalibreringer og valideringer til den voksende biosolutions-industri
Biosolutions kan skabe nye job i Danmark, og sjællandske SIMVal ruster sig allerede til markedet med valideringsprojekter og kalibreringer med støtte fra Biosolutions Zealand.

Smag på data – og data på smag
AI i fødevareinnovation: Indsigter fra netværksmødet i Smagsnetværket og Netværket for Datadrevet Forretning

Når det vi spiser påvirker mikrobiomet: Hvad ved vi, og hvad må vi sige?
Tarmens mikrobiom spiller en nøglerolle for vores sundhed, og fødevarer er en af de mest direkte påvirkningsfaktorer. Med en temadag og et helt nyt netværk stiller vi stiller skarpt på den nyeste viden og regulatoriske rammer.

Sammen om fremtidens retning: Workshop baner vejen for en fælles mission
Aktører fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden.

Next stop: Denmark! Bridge2Food heads North in 2026
Fresh from an inspiring few days at Bridge2Food 2025 in The Hague, we're proud to share some exciting news: In June 2026, Denmark will host Bridge2Food.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.