En netværksdag med fokus på den grønne omstilling - kom med til AGRO MATCH
Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark inviterer til en inspirerende netværksdag for forskere og landbrugsrelaterede virksomheder. Målet med arrangementet er, at det kan skabe samarbejdsprojekter, der fokuserer på innovation inden for den grønne omstilling. Derfor deltager blandt andre GUDP og Innovationsfonden.
Torsdag den 27. april er flere institutter og centre fra Aarhus Universitet samt Food & Bio Cluster Denmark værter for AGRO MATCH.
Arrangementet finder sted i AU Viborg, Forskningscenter Foulum, og lokaliteten er ikke tilfældig, da dagens emne er innovation inden for dansk landbrugsproduktion med fokus på den grønne omstilling.

Foto: Colourbox
Sigtet med AGRO MATCH er at initiere og inspirere til aktuelle og fremtidige samarbejdsprojekter mellem landbrugsrelaterede virksomheder og forskere fra Aarhus Universitet – for det er netop i samarbejdet, at man kan batte inden for den grønne omstilling.
Der vil være rig mulighed for at netværke, og deltagerne kan vise deres arbejde frem i form af en præsentation på blot ét minut til ’One-minute-madness’ og en stand; det er dog ikke et krav for ens deltagelse.
AGRO MATCH byder på et varieret program bestående af oplæg, diskussioner og erfaringsudveksling – lige fra den nyeste forskning til industrielle tilgange.
Nysgerrig efter at vide mere?
Læs også om AGRO MATCH på Aarhus Universitets hjemmeside. Her bliver programmet løbende opdateret, og her findes praktisk information vedrørende stande.
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Plant2Food: Fremskydning af plantebaserede fødevareprodukters udvikling gennem forskningsprojekter på virksomheders præmisser
I en tid, hvor fødevareindustrien står over for en omfattende omstilling mod mere bæredygtige løsninger, er udviklingen af plantebaserede fødevareprodukter afgørende.

Det grønne guld i fokus på Bioøkonomikonference 2023
Kom med til to inspirerende dage i Maribo, hvor du får masser af viden og perspektiv på de mange muligheder i bioøkonomi og bioressourcer
%2fErst21.png&width=640&quality=85&format=webp)
Selvkørende robotter, AI og automatisering er med til at bane vejen for grøn omstilling
Digitalisering og automatisering spiller en afgørende rolle i at styrke innovationen og den grønne omstilling inden for fødevare- og bioressourceindustrien. Innovationskraft-programmet støtter virksomheder, der udvikler nye idéer til innovative løsninger.

Juridisk medarbejder med økonomiske kompetencer søges
Har du solid ekspertise inden for kontraktstyring, juridiske anliggender og økonomistyring af komplekse offentlige og private projekter?

Få eksperthjælp til målrettede ansøgninger om innovation og forskning gennem Horizon Europe
Der kan nu søges 100.000 kr. til samarbejde mellem virksomheder og vidensinstitutioner eller GTS-institutter, der går sammen om at ansøge europæiske innovations- og forskningsprogrammer.

Deltagere fik tips til at sætte ord på smagen på netværksmøde
Hvordan sætter man ord på smagen? Det fik deltagerne i voress Smagsnetværk konkrete tips til, da de i august var samlet hos vores medlem Jakobsens, som er en af de største honningproducenter i Skandinavien.

DTU og dansk bio-tech virksomhed går sammen om at udvikle nyt cellemedie til kultiveret kød
Programmet Innovationskraft finansierer et nyt dansk samarbejde, der vil upcycle restprodukt fra bryggerierne til et nyt cellemedie, som kan anvendes i produktionen af kultiveret kød og sænke produktionsomkostningerne betragteligt.

To af klyngens medlemmer skal med Andreas Mogensen ud i rummet
I disse dage, er Andreas Mogensen på vej ud i rummet med European Space Agency (ESA) til Den Internationale Rumstation ISS. Og denne gang bliver det med følge af to af vores medlemsvirksomheder.

15 år som medlem af verdens største erhvervsfremmenetværk
Food & Bio Cluster Denmark har været med helt fra start, da verdens største erhvervsfremmenetværk, Enterprise Europe Network, blev lanceret i 2008. Hvad betyder det for Food & Bio Cluster Denmark, og hvordan kommer det bl.a. klyngens medlemmer til gode?

Kom med os ud i verden: Bliv inspireret til innovation og opbyg dit internationale netværk
Bare fordi sommeren går på hæld, er det ikke ensbetydende med, at kufferten skal pakkes helt væk. Der er nemlig masser af rejsemuligheder i løbet af efteråret og vinteren og ind i 2024, når vi inviterer på Innovation tours.
Roundtables fokuserer på sundhed og ernæring i føde- og drikkevarer
En tendens til at være mere opmærksomme på, hvad vi putter i vores krop, og en efterspørgsel på et alternativ til de konventionelle føde- og drikkevarer er tydeligt blandt forbrugerne og skaber en gylden mulighed for producenter.

”Summit Labs” skal sætte gang i en bevægelse for en grønnere fremtid
Når et af årets største begivenheder i klyngen, nemlig Food & Bio Cluster Global Summit ’23 løber af stablen den 26.-27. september, bliver det ikke bare en ordinær konference med en række oplægsholdere på scenen.

Ny mulighed for gratis rådgivning om implementering af biobaserede løsninger
Indtil den 25. september kan du søge gratis rådgivning til implementering af biobaserede løsninger i mindre skala. Det sker gennem Horizon Europe-projektet ”MainstreamBio”, hvor du får gratis adgang til eksperter.

Kostanbefalinger kobles for første gang med miljøhensyn
Mindre kød og flere bælgfrugter. Det er overskrifterne på de nye nordiske kostråd, som blev opdateret i forrige uge, og som for første gang ikke blot tager højde for sundhed, men også for miljøet.

Plant2Food: Hvad er dine muligheder som virksomhed?
Arbejder du med den plantebaserede dagsorden, eller vil du gerne med på rejsen? Så har du nu mulighed for at få ny viden, som kan bruges til din udvikling. Næste ansøgningsfrist er den 30. august.

Skal du være med i næste ansøgningsrunde til innovationssamarbejdsprojekter?
Ansøg inden 28. august 2023, hvor der igen uddeles midler til innovative projekter, hvor flere parter går sammen om at udvikle nye ideer, teknologier eller løsninger til fælles udfordringer eller forbedringer inden for fødevarer og bioressourcer.

Velkommen til Food & Bio Cluster Denmarks nye hjemmeside
Vi åbner nu de digitale døre til vores splinternye hjemmeside, der giver dig ét centralt sted at få alle de seneste oplysninger om den danske fødevare- og bioressourceverden.

Tanker om tanke og fremtidens middagsmåltid
Himlen var høj og klar over Engestofte Gods på Lolland, da Madens Folkemøde slog teltdug, stande og langborde op for debatter, madudstillere og publikum i weekenden 2.-3. juni med smagsprøver på fremtiden til såvel ganen som hovedet.

Bliv en del af den grønne bevægelse: Globalt topmøde inviterer dig til at forme fremtiden for bæredygtige fødevare- og bioressourcesystemer
September bliver lidt grønnere i år. Den 26-27. september inviterer Food & Bio Cluster Denmark nemlig til det første topmøde af sin slags, Food & Bio Global Summit ’23

Fem gode input til den grønne omstilling af vores fødevaresystem
I takt med at verden står over for stigende miljømæssige udfordringer, er det blevet klart, at vi er nødt til at skifte til et mere bæredygtigt fødevaresystem. Det betyder, at vi skal omfavne plantebaserede fødevarer og reducere vores afhængighed af anima

Har du styr på regler og tidsfrister for det udvidede producentansvar for emballage?
Den 1. januar 2025 træder reglerne om udvidet producentansvar for emballage i kraft. Men virksomheder skal allerede nu i gang med forberedelser og registreringer. Vi giver dig her et overblik over de vigtigste regler og frister.

Debat: Potentialet for biosolutions er godt i gang med at blive forløst
Biosolutions er en vigtig nøgle til, hvordan vi kan drive den grønne omstilling på en lang række områder. Begrebet omfatter en næsten uendelig liste af muligheder for, hvordan vi gennem biologiske processer kan finde nye måder at løse ressourceudfordringe

Tempty Foods og Marlow Ingredients indgår verdens første samarbejde om brug af Marlow Mycoprotein
Den danske startup Tempty Foods indgår et samarbejde med verdens største producent af mycoprotein, Marlow Ingredients, for at skabe den næste generation af alternativer til kød, der ikke forsøger at efterligne kød.

Fiskeindustriens side-strømme er blevet for vigtige til at ignorere
Det var en af de vigtigste konklusioner ifølge en af deltagerne, som deltog i den vellykkede konference "Get more value from your seafood side-stream", som blev afholdt den 24. april i Barcelona.

Et positivt og aktivitetsrigt år for fødevarer og bioressourcer
I forbindelse af Food & Bio Cluster Denmarks Summit 2023 blev der holdt generalforsamling i det a/s, der står bag forretningen og i den forening, der tegner Food & Bio Cluster Denmark som klyngeorganisation.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.