Biosolutions er et teknologisk guldæg

I Danmark har vi både stor erfaring og know-how om biosolutions. Som del af fyrtårnsprojektet Biosolutions Zealand organiserede Food & Bio Cluster Denmark den 13. april en dag for start-ups og små virksomheder med gode råd og erfaringer. Her har vi samlet pointer og inputs fra dagen.

Biosolutions er et teknologisk guldæg, som vi sidder på i Danmark.

Vi har både stor erfaring og know-how i store virksomheder og på universiteter, men hvis vi skal fostre den næste Novozymes eller Chr. Hansen, skal vi hjælpe vores dygtige biosolutions iværksættere med at opnå succes.  

Foto:På arrangementet “Innovation in Biosolutions” på DTU fik deltagerne masser af ny viden om biosolutions og mulighederne for startups i Danmark.

En dag for startups og små virksomheder

Som del af fyrtårnsprojektet Biosolutions Zealand organiserede Food & Bio Cluster Denmark i sidste uge en dag målrettet start-ups og små virksomheder, hvor der var fokus på at give konkrete råd omkring: 

  • Brug af advisory boards og bestyrelser 
  • Gode råd til samarbejde med store virksomheder 
  • Standardisering – vejen fra projekt til salgbart produkt

Rådene kom fra paneler nøje sammensat efter erfaring og kompetencer, som gav tre timers koncentrerede gode og håndgribelige råd til 8 seje og modige iværksættere, der præsenterede sig selv om deres teknologier og udfordringer omkring et af de tre emner.

Tak til Christian Jacobsen Thomas Grotkjær Lone Hass Mai Nygaard Cecilia Lindström, Ph.D. Niels Valdemar Bagger Juan Pablo Medina Isabel Álvarez-Martos Jakob Bejbro Andersen Karsten Dinesen for at dele jeres viden og erfaringer og til Toke Faurby, Niels Kristian Sørensen, Trine Aabo Andersen, Laurent Vermue, Christopher Kjølby Jensen, Philip Junker Andersen, Karsten Lindved og Max Sass Egebo for at dele jeres udfordringer. 

"Det er uundgåeligt at fejle, men vi skal fejle hurtigere og være bedre til at lære af det".

Hent gode råd

Vi har kondenseret nogle af de gode råd i disse tre artikler, som er relevante for alle iværksættere, der trods forskellige produkter og teknologier, er på samme rejse med at lykkes kommercielt:

Tak til oplægsholdere og arrangører

Til at indlede dagen havde vi inviteret Jens Erik Nielsen, VP for Enzyme Research, Novozymes til at give en introduktion til deres arbejde med innovation – og en af hans vigtige pointer var, at det er uundgåeligt at fejle, men vi skal fejle hurtigere og være bedre til at lære af det. 

Tak også til vores medarrangører Seyed Soheil Mansouri og DTU og for at være vært og fremvise jeres spændende faciliteter og til vores gode Biosolutions Zealand kolleger Jesper Bryde Jacobsen og Stephanie Abi Khalil fra Erhvervshus Sjælland og Sif Kjølby fra Knowledge Hub Zealand. 

Se billeder fra dagen

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.