Nyt fra klyngen:
Årsskrift: Din genvej til bæredygtig innovation
I klyngen er det vores privilegium at arbejde sammen med inspirerende virksomheder, vidensinstitutioner og andre aktører, der alle er med til at accelerere innovationen og den grønne omstilling inden for fødevarer og bioressourcer. I årsskriftet her kan du læse mere om vores arbejde for at styrke innovationskraften i hele værdikæden, ligesom du kan møde menneskene og historierne bag.
Foto: I årsskriftet kan du møde menneskene bag nogle af de virksomheder, som er med til at udvikle fremtidens løsninger og accelerere den bæredygtige innovation inden for fødevarer og bioressourcer.
Hvordan kan sidestrømme fra fødevareproduktionen forvandles til nye, lækre produkter, og kan man lave mejeriprodukter med mindre mælk og lavere klimaaftryk uden at gå på kompromis med smag og tekstur?
Det er blandt andet noget af det, du kan læse om i Food & Bio Cluster Denmarks helt nye årsskrift, hvor vi sætter fokus på, hvordan nogle af vores medlemsvirksomheder er med til at skabe reel forandring med innovative løsninger inden for både fødevarer og bioressourcer.
Direktør ønsker at inspirere flere til at bruge klyngen
Hver dag arbejder vi med inspirerende virksomheder, vidensinstitutioner og andre aktører om at accelerere innovationen og bane vejen for morgendagens løsninger i hele værdikæden for fødevarer og bioressourcer.
Det kræver, at vi kender hinanden rigtigt godt, og at vi formår at spille hinanden gode.
I årsskriftet kan man læse eksempler på, hvordan klyngen har hjulpet en række virksomheder på deres rejse, og direktør i Food & Bio Cluster Denmark Lars Visbech Sørensen ønsker, at flere skal lade sig inspirere af, hvordan de også kan få gavn af klyngens viden og ekspertise:
- Som den nationale klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer er det vores fornemste opgave at forbinde viden med innovative virksomheder og hjælpe dem med effektivt at bringe nye ideer på markedet. I udgivelsen er der flere konkrete eksempler på, hvordan vi har hjulpet virksomheder med at vækste og accelerere forretningsudviklingen, og jeg håber at flere vil lade sig inspirere til at bruge klyngen til fx at sikre finansiering, etablere kontakter og facilitere nye samarbejder, fortæller Lars.
Hent årsskriftet her
Udgivelsen publiceres med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Union.
Turid Fennefoss Nielsen
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster
Netværksgrupper kan være en genvej til mere innovation
Adgang til det rette netværk af mennesker og på det rigtige tidspunkt kan gøre en forskel for enhver virksomhed. Gennem klyngen har du mulighed for at deltage i 12 forskelige netværk med hvert deres faglige fokus.
Tillykke til ComFerm for kåring som årets Rising Star på Food, Trends & Sustainability 2024
Det blev århusianske ComFerm, der løb med sejren i årets Rising Stars for startuppens nyskabende biocirkulatorer, der kan skabe ny værdi af affaldsbiomasse.
Medlemmer og samarbejdspartnere samlet for at sætte spot på fremtidens løsninger og vejen dertil
Innovation og bæredygtige løsninger er essentielle for at løse de udfordringer, vores fødevaresystemer står over for med en voksende verdensbefolkning og aktuelle klimaudfordringer. Det var omdrejningspunktet, da klyngens medlemmer og samarbejdspartnere i
De fire vindere er fundet: 200.000 kr. overrækkes til morgendagens nye løsninger
De fire vindere af Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2024 er netop blevet kåret i forbindelse med klyngens årsdag i Aarhus
Et år med stærke resultater og politisk bevågenhed på klyngens dagsordner
I forbindelse med Food & Bio Cluster Denmarks Summit 2024 den 25. april 2024, blev der holdt generalforsamling i foreningens bestyrelse.
Nyt fra klyngen: Din genvej til bæredygtig innovation
Ny udgivelse sætter fokus på klyngens indsats for styrke innovationskraften i hele værdikæden for fødevarer og bioressourcer samt på menneskene og historierne bag.
Mød os på LOOP Forum
Cirkulære løsninger er i højsædet, når økosystemet for cirkulær økonomi, affald og ressourcer mødes på Lokomotivværkstedet i København den 24. og 25. april. Her kan du også møde Food & Bio Cluster Denmark og vores partnere i Closing Loops-projektet.
Food & Bio Summit 24
Tilmeldingen til årets Food & Bio Summit er åben. Som altid gratis for vores medlemmer.
Otte bud på fremtidens grønne løsninger
Vær med den 25. april, når otte finalister i Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2024 skal pitche deres idé med mulighed for at vinde kr. 50.000.
Ny strategi vil dæmme op for et stigende madspild i Danmark
Før påske lancerede regeringen en strategi, der som den første af sin art fokuserer særskilt på bekæmpelsen af madspild. Alt for meget mad, der kunne være spist, ender hvert år i skraldespanden, og i klyngen ser vi et stort behov for øget innovation.
Internationalt samarbejde skal styrke innovationen og fremme løsninger på klima- og fødevareudfordringer
En fremtrædende erhvervsdelegation fra Holland har for nylig gæstet Danmark for at drøfte alternative proteinkilder og bæredygtig fødevareproduktion. Det besøg har markeret et vigtigt skridt i samarbejdet mellem vores to lande.
Grønne proteiner fremhæves i strategi fra regeringen
I dag taler alle om proteiner fra græs og kløver til foderbrug til husdyr, og mange taler om det som en kommende ingrediens i vores fødevarer. For 10 år siden var det en helt ny og sprød idé hos fremsynede forskere...
Lidl Innovate: 5 fødevarestartups blev udvalgt til at gå videre i forløbet med Lidl
Lidl Innovate er afsluttet med et pitch-event, hvor 9 fødevarestartups fik muligheden for at pitche for Lidl. Hele 5 af dem gik videre. Mød tre af dem her
Grøn energiproduktion skal i højere grad integreres i landbruget til gavn for både klima og landmænd
Food & Bio Cluster Danmark og ConTerra deltager i et nyt EU-projekt der har til formål at øge brugen af vedvarende energiteknologier sammen med bæredygtige landbrugsmetoder for at hjælpe sektoren med at reducere CO2-udledningen.
Vi søger en kommunikationsmedarbejder til klyngen
Brænder du for at kommunikere bæredygtige innovative løsninger og være en del af topaktuelle projekter omkring den grønne dagsorden?
Nok kulstof til en grønnere fremtid
Transportsektoren er ikke den eneste, der skal væk fra de fossile brændstoffer, og fremover bliver der rift om kulstoffet til andre samfundsvigtige formål. Fagkonference i april sætter spot på dilemmaerne.
Nye hackerangreb viser behov for øget cybersikkerhed og opmærksomhed
I weekenden gik flere danske hjemmesider ned efter koordinerede hackerangreb. Det er endnu et billede på den stigende cybertrussel, vi oplever mod dansk digital infrastruktur, og som gør at også fødevaresektoren skal (cyber)sikres bedre.
Nye muligheder for at søge midler til at udvikle biosolutions
Det er nu muligt at søge midler gennem Biosolutions Zealand II til nye innovationssamarbejder, der skal styrke samarbejdet mellem virksomheder og knytte dem tættere til forskningsmiljøerne. Samtidig er det også muligt for SMV’er og Startups at søge vouche
Vind 50.000 kroner til at realisere din grønne idé
Den 25. april kåres hele fire innovative talenter, når Food & Bio Cluster Denmark for 18. gang afholder idekonkurrence med pengepræmier, der kan være med til give grønne iværksætteridéer vinger
Eksperter råder til øget fokus og risikovurdering af virksomhedens cybersikkerhed
Hvor længe kan virksomheden klare, at produktionen ligger stille, hvis der sker et nedbrud? Jo mere digitaliserede vi bliver, jo vigtigere bliver det at have styr på sine data og ikke mindst sikkerheden omkring dem. Derfor har vi snakket med to cybersikke
Tag med os til ANUGA FOODTEC
Den 18. til 22. marts 2024 arrangerer vi Innovation Tour til Anuga FoodTec i Köln – og du er inviteret. Her er en oplagt mulighed for at blive inspireret, få ny viden, skabe nye kontakter og møde potentielle forretningspartnere.
Innovation Tours 2024: Udvid dit internationale netværk og få ny viden
Tag med os ud i verden og bliv inspireret til innovation og nye samarbejder, når vi igen i år arrangerer Innovation Tours. Du får masser af ny viden, inspiration og kontakter med hjem i bagagen, så sæt allerede nu kryds i kalenderen.
Fremskydning af plantebaserede fødevareprodukters udvikling gennem forskningsprojekter på virksomheders præmisser
Plant2Food bringer forskere og virksomheder sammen om den plantebaserede dagsorden, og har netop givet tilsagn til de første fem samarbejdsprojekter. Her kan du læse mere om den åbne samarbejdsmodel og mulighederne for din virksomhed.
Nu kan din virksomhed snart byde ind på grønne EU-millioner
Danske virksomheder og vidensinstitutioner er stærke inden for omstillingen til en cirkulær og biobaseret produktion og er derfor oplagte til at lægge billet ind på de 14 calls, som EU-programmet Circular Bio-based Europe .
Bioforædling i landdistrikterne skal gøre reststoffer til råstoffer
Med EU-projektet BRILIAN bliver landbrugsrester omdannet til værdifulde råstoffer, hvilket kan bidrage til økonomisk vækst og bæredygtig udvikling i landdistrikterne. Sammen med DLG og Teknologisk Institut gennemfører klyngen et pilotprojekt i Danmark,