Tempty Foods og Marlow Ingredients indgår verdens første samarbejde om brug af Marlow Mycoprotein

Den danske startup Tempty Foods indgår et samarbejde med verdens største producent af mycoprotein, Marlow Ingredients, for at skabe den næste generation af alternativer til kød, der ikke forsøger at efterligne kød. Dermed bliver Tempty Foods den første virksomhed i verden til at bruge Marlow Ingredients mycoprotein og samtidig den første danske virksomhed til at lancere mycoprotein-baserede produkter på markedet.

De tre medstiftere af Tempty Foods: Ana Pejic (Co-founder & CPO), Cecilie Engvang Lund (Co-founder & COO) og Martina Lokajova (Co-founder & CEO) (Foto: Tempty Foods ApS)

PRESSEMEDDELELSE
Udsendt og skrevet af medlem af Food & Bio Cluster Denmark, Tempty Foods ApS
 

UK-baserede Marlow Ingredients, ejet af det markedsledende Quorn-mærke®, har indgået et banebrydende partnerskab med den innovative danske fødevarevirksomhed, Tempty Foods - en startup drevet af tre unge kvinder fra DTU og KU.

Partnerskabet betyder, at Tempty Foods bliver den første producent ud over Marlow Foods, der bruger Marlow mycoprotein. Tempty Foods bliver hermed den første danske virksomhed til at lancere mycroproteinbaserede produkter.

- Det er vores mål at give andre, ligesindede producenter mulighed for at bruge Marlow mycoprotein, da vi stræber efter at gøre det lettere for flere mennesker over hele kloden at spise mere bæredygtigt og give deres bidrag til at tackle klimaændringer, siger Tom Lindley, Head of Strategy and Marketing hos Marlow Ingredients.

- Vi er glade for, at Tempty Foods er den første af, hvad vi tror, vil være mange føde- og drikkevareproducenter, der ser det enorme potentiale i mycoprotein og dets mange bæredygtige og ernæringsmæssige fordele.

Cecilie Engvang Lund, medstifter af Tempty Foods, tilføjer:

- "Brugen af Marlow mycoprotein i vores produkter vil give os et bæredygtigt og konkurrencemæssigt forspring. Det vil også give os mulighed for at fortsætte med at skabe næste generations alternativer, der fokuserer på vores kerneværdier, smag og ernæring i stedet for at efterligne kød."

 

Tempty Foods-brandet er allerede lanceret i den danske foodservicesektor, hvilket gør det muligt for kokke at skabe lækre, bæredygtige måltider. Samarbejdet med Marlow Ingredients vil hjælpe Tempty Foods med at accelerere væksten og ekspandere til nye kanaler og markeder, hurtigt.

Samarbejdet mellem Marlow Ingredients og Tempty Foods sker efter, at Marlow mycoprotein for nyligt lancerede deres nye afdeling, som gør det muligt for andre føde- og drikkevareproducenter at få den nye bæredygtige ingrediens, mycoprotein. Det er en del af Marlow Foods mission om at blive en CO2-neutral forretning inden 2030, hvor de gerne vil sælge 8 milliarder måltider mycoprotein, et måltid for hver person på jorden.

Fakta om fremtidens fødevare: Mycoprotein

Marlow mycoprotein har et naturligt højt proteinindhold. Proteinet indeholder alle ni essentielle aminosyrer, er lav i mættet fedt og indeholder flere vitaminer og mineraler. Produktet har et højt fiberindhold, bruger 90% mindre jord og vand og producerer 98% mindre CO2 end tilsvarende oksekødsprodukter*1.

Marlow Ingredients: Find ud af mere om fordelene ved Marlow Ingredients' mycoprotein her. For yderligere information kontakt venligst Claire Murgatroyd eller Luke Marsden på 0161 260 2100 eller e-mail claire@mtjpr.co.uk.

Tempty Foods: Kontakt Tempty Foods via info@tempty-foods.com eller find ud af mere om den bæredygtige fødevareinnovationsvirksomhed her.

 

*1 Quorns Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2022) - download den her

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.