Udvikling af et plantebaseret alternativ til kaviar

Konventionel kaviar kommer primært fra størfisken, men den er i mange år blevet udsat for overfiskning i en sådan grad, at den i dag er en af de mest truede arter på kloden. Hvis det i fremtiden også skal være muligt at nyde kaviar, er det derfor nødvendigt at udvikle flere bæredygtige og plantebaserede alternativer.

Algenius Foods ønsker i samarbejde med DTU at udvikle en ny prototype på kaviar baseret på tang og andre planteingredienser. Målet med projektet er at udvikle små perler af kaviar med et cremet og velsmagende indre, omkranset af et både elastisk og sprødt ydre. Denne opbygning skal sikre, at det nyudviklede alternativ til kaviar besidder den velkendte struktur og mundfølelse fra ægte kaviar.

Bioteknologisk omdannelse af tang til fødevareingrediens

Ingredienserne til den plantebaserede kaviar skal bl.a. findes i havet, hvor tang udgør en uudnyttet kilde til både protein, fibre og en lang række vigtige vitaminer og mineraler. Desuden er tang med til at sikre et renere havmiljø og bekæmpe iltsvind, fordi de optager både CO2, fosfor og nitrogen når de vokser. Ved hjælp af præcisionsfermentering og enzymatiske processer omdannes bestanddelene i tang til funktionelle ingredienser med de ønskede egenskaber. 

Finansieret af

Projektet ”Caviar” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Louise Krogh Johnson

Louise Krogh Johnson

Senior Innovation Manager

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Sådan samarbejder vi også om innovation

Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.