Nyt kraftcenter for grøn fødevareinnovation tager form
HURTIGT OVERBLIK:
Pressemeddelelse
-
Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure er fusioneret til én stærk organisation for grøn fødevareinnovation.
-
Peder Tuborgh bliver bestyrelsesforperson, og organisationen vil snart lancere nyt navn og visuel identitet.

Fusionen mellem Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure er gennemført, og den nye organisation er klar til at accelerere innovation i hele værdikæden
Den nye organisation skal styrke samarbejde, vækst og grøn omstilling i hele værdikæden – fra startups til internationale virksomheder og fra forskning til NGO’er.
Med én fælles indgang til innovationsressourcer, støtteprogrammer, rådgivning og netværk bliver det enklere for virksomheder at indgå i effektive samarbejder om innovation af nye teknologier og produkter.
”Jeg ser frem til at skabe rammerne for vores nye, samlede organisation og lægge strategien, der skal sætte retningen for fremtidens fødevare- og bioressourceinnovation i Danmark. Vi gør det lettere for virksomheder at finde funding, sparring og netværk gennem én samlet indgang til støttemuligheder og strategiske samarbejder målrettet vores medlemmers behov”, siger Anette Engelund Friis, CEO for den nye organisation, der snart lancerer sit navn og visuelle identitet.
Med fusionen starter et nyt kapitel for fødevareklyngen i Danmark, og ambitionerne er klare: at være en international frontløber i udviklingen af bæredygtige løsninger, sundhed og innovation i fødevare- og bioressourcesektoren, der adresserer samfundsmæssige udfordringer i den grønne og bæredygtige omstilling.
Stærk bestyrelsesforperson sætter retningen for ny organisation
Som forperson for den nye organisation er udpeget Peder Tuborgh, CEO i Arla Foods – en af Danmarks mest erfarne og internationalt anerkendte erhvervsledere inden for fødevaresektoren. Hans tiltrædelse som bestyrelsesforperson sender et klart signal om de høje ambitioner, der knytter sig til den nye organisation.
”Ved at samle kræfterne omkring bioressourcer og innovation skaber vi en stærk innovationspartner for hele værdikæden med én samlet indgang til viden og ressourcer. Det styrker Danmarks førerposition inden for bæredygtige fødevaresystemer,” siger Peder Tuborgh.
Sammen med en stærk bestyrelse fra erhvervsliv, forskning og organisationer – står han i spidsen for at sætte retning og sikre, at organisationen bliver en samlende kraft i den grønne omstilling.
Over de kommende måneder vil den nye organisation tage form og lægge en strategi for innovation og bæredygtig vækst – fra forskning til forretning.
For yderligere information: Kommunikationschef Turid Fennefoss Nielsen,
📞 3066 8254 📧tfn@foodbiocluster.dk
Bestyrelsen bag den fusionerede organisation
Bestyrelsen bag den fusionerede organisation
Bestyrelsen i den fusionerede organisation består af 18 valgte og udpegede medlemmer samt 5 observatører fra centrale samarbejdspartnere og ministerier
- Peder Tuborgh – Arla Foods ( Forperson)
- Eskild Holm Nielsen – Aarhus Universitet (AU) (Næstforperson)
- Karl Christian Møller – Danish Crown
- Lars Kiemer – Novonesis
- Klaus K. Nielsen – DLF
- Sinnet Bødewadt – Landbrug+
- Søren Kirketerp – NOLO Collective ApS
- Jens Erik Nissen – Go-To-Market Consult
- David Miller – Ambient Carbon
- Camilla Rygaard-Hjalsted – Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
- Andreas de Neergaard – Københavns Universitet (KU)
- Hanne Harmsen – Copenhagen Business School (CBS)
- Kim Lambertsen Larsen – Aalborg Universitet (AAU)
- Lisbeth Henricksen – SEGES
- Lars Leopold Hinrichsen – Teknologisk Institut
- Sofus Rex – Danmarks Naturfredningsforening (DN)
- Anders Martin Klöcker – Landbrug & Fødevarer
- Hanne Bengaard – DI
Observatører
Bestyrelsen inkluderer desuden observatører fra følgende institutioner:
- Novo Nordisk Fonden
- Innovationsfonden
- Ministeriet for Grøn Trepart
- Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
- Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Kort om fusionsparterne
AgriFoodTure er et partnerskab bestående af 70+ partnere forenet i en fælles vision for dansk landbrugs- og fødevareproduktion. Det er resultatet af et fælles roadmap, skrevet og indsendt af omkring 300 forskere og eksperter fra alle danske universiteter og flere forskningsinstitutioner i den danske fødevareklynge. Den offentlige finansiering er hidtil kommet fra Innovationsfonden.
Food & Bio Cluster Denmark er Danmarks nationale klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer, udpeget af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, og tæller knap 500 medlemmer. Klyngeorganisationens formål er at styrke innovationskraften i hele værdikæden for fødevarer og bioressourcer. Foreningen blev dannet i 2020 efter en fusion af fire mindre klynge- og netværksorganisationer og modtager finansiering fra blandt andet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU, som suppleres med private projektmidler.

KONTAKT //
Turid Fennefoss Nielsen
AKTUELT //

Debat: Vi skal skrue op for samarbejdet om plantebaserede fødevarer
Hvordan sætter vi turbo på udviklingen af plantebaserede fødevarer i Danmark? Det har direktør for AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark, Anette Friis, sammen med tre andre centrale aktører givet deres bud på i et fælles debatindlæg i Klimamonitor.

Skal levere kalibreringer og valideringer til den voksende biosolutions-industri
Biosolutions kan skabe nye job i Danmark, og sjællandske SIMVal ruster sig allerede til markedet med valideringsprojekter og kalibreringer med støtte fra Biosolutions Zealand.

Smag på data – og data på smag
AI i fødevareinnovation: Indsigter fra netværksmødet i Smagsnetværket og Netværket for Datadrevet Forretning
