Ny millionpulje skal fremme planterige kostvaner og styrke internationalt samarbejde
HURTIGT OVERBLIK:
FORSKNING OG INNOVATION
- AgriFoodTure og hollandsk partner åbner en pulje på 41 mio. kr. til forsknings- og innovationsprojekter for at fremme planterige kostvaner.
- Projekter skal styrke samarbejde på tværs af landegrænser og værdikæder.
- Ansøgningsfrist: 1. september 2025.
Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure - som Food & Bio Clusters bestyrelse har fremsat forslag om fusion med - har sammen med en hollandsk partner netop åbnet for ansøgninger til en ny pulje på godt 41 mio. kroner til forsknings- og innovationsprojekter. Målet er at fremme planterige, sunde kostvaner og styrke samarbejdet over landegrænser.
Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure og den hollandske partner Roadmap Food, Health & Living Environment har åbnet en ny fælles pulje på godt 41 mio. kroner til forsknings- og innovationsprojekter.
I puljen kan universiteter, videns- og innovationsinstitutioner, virksomheder, civilsamfundsaktører og myndigheder søge om midler til finansiering af forsknings- og innovationsprojekter.
Den nye pulje skal fremme sundere og mere bæredygtige planterige kostvaner med fokus på både forbedring af produkter og ændring af forbrugeradfærd. Samtidig er målet at styrke samarbejdet på tværs af landegrænser og værdikæder, fremme markedsudvikling og eksportpotentiale og bidrage til reduktion af drivhusgasudledning og kostrelaterede sygdomme.
To temaer med hvert sit fokus
Puljen har to temaer, som projekter skal falde inden for: Dels udvikling af sunde, velsmagende og ernæringsrige planterige fødevarer, dels fremme af forbrugeraccept og adfærdsændring gennem engagement, uddannelse og kommunikation.
"Planterige fødevarer spiller en vigtig rolle i at mindske den belastning, vores fødevareproduktion har på miljøet. Samtidig har planterige fødevare ernæringsmæssige fordele. Med den nye pulje kombinerer vi de to perspektiver og gør planterige produkter bedre i smag, konsistens og ernæring, samtidig med at vi skaber øget opmærksom om fordelene,” siger Mette Kallestrup Spring.
”Målet er i sidste ende at øge efterspørgslen efter planterige fødevarer, så overgangen til et mere bæredygtigt og robust fødevare- og landbrugssystem fremskyndes,” siger hun.
Har investeret millioner i grøn omstilling
AgriFoodTure er et partnerskab under Innovationsfonden, der skal accelerere den grønne transformation af Danmarks landbrugs- og fødevareproduktion. Siden etableringen i 2022 har AgriFoodTure investeret 170 millioner kroner i 30 grønne innovationsprojekter.
Deadline for ansøgninger til den nye pulje er 1. september 2025. Den 8. maj kan interesserede partnere deltage i en online-event med fokus på at finde partnere i henholdsvis Danmark og Holland.
Læs mere om den nye pulje og tidligere støttede innovationsprojekter på agrifoodture.com
FLERE OPLYSNINGER:
Mette Kallestrup Spring, Program Manager, AgriFoodTure: 2181 8858 / mesp@agrifoodture.com

AKTUELT //

Dansk rapskage får grønt lys fra EU: Nu klar til fødevarer
Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS har modtaget EU’s autorisation af sin ansøgning, der betyder, at virksomheden nu må afsætte fermenteret, dansk rapskage til fødevarer.

Ny millionpulje skal fremme planterige kostvaner og styrke internationalt samarbejde
Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure - som Food & Bio Clusters bestyrelse har fremsat forslag om fusion med - har sammen med en hollandsk partner netop åbnet for ansøgninger til en ny pulje på godt 41 mio. kr. til forskning og innovation

Food & Bio Cluster Denmark: Stabil drift, stærke resultater og fusion på vej
Food & Bio Cluster Denmark præsenterer stærke resultater for 2024 og tager første skridt mod en fusion med AgriFoodTure.
