Cyberangreb mod dansk infrastruktur afværget

Ny rapport afslører et omfattende og koordineret angreb på dansk forsyningssikkerhed i foråret. Truslen blev afværget, men sætter samtidig fokus på behovet for et beredskab og et kontinuerligt fokus på cybersikkerheden inden for både IT og OT hos danske virksomheder.

I weekenden kom det frem, at 22 virksomheder i energi- og varmesektoren i foråret afværgede et koordineret cyberangreb, som potentielt kunne have påvirket forsyningssikkerheden for op mod 100.000 danskere.

Heldigvis blev angrebet afværget, blandt andet på baggrund af en hurtig indsats og et stærkt samarbejde i forsyningssektoren.

Center for Cybersikkerhed opjusterede tidligere på året truslen fra cyberkriminalitet mod Danmark til meget høj, og også i fødevaresektoren, der er med til at levere kritisk infrastruktur, er behovet for at have styr på cybersikkerheden afgørende.

Læs hele historien på cybersikrefødevareværdikæder.dk.

Dette er ikke et enkeltstående tilfælde. Alle virksomheder kan blive ramt, og alle virksomheder skal forberede sig på, hvordan de agerer og beskytter virksomhedens aktiver, hvis de pludselig er på sigtekornet. 

Eva Nautrup, projektleder på Cybersikre Fødevareværdikæder
Eva Nautrup

Eva Nautrup

Senior Business Development Manager

Om projektet

Cybersikre Fødevareværdikæder er et to-årigt projekt finansieret af Industriens Fond, der arbejder med at styrke cybersikkerheden i fødevareværdikæderne ved at udvikle og udbrede værktøjer til små og mellemstore virksomheder.

Læs mere om projektet og partnerne bag herunder.

Flere nyheder