Her kan du se eksempler på de projekter, der lige nu er i fuld gang i gennem klyngebevillingen Innovationskraft

Se innovations- og videnssamarbejder

Gennem klyngeprogrammet Innovationskraft er vi med til at styrke innovationskraften i danske virksomheder via samarbejde og videndeling mellem virksomheder, vidensinstitutioner og andre relevante aktører.

Innovationskraft finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Plantebaseret alternativ til røræg
Innovationskraftsamarbejder

Plantebaseret alternativ til røræg

En plantebaseret diæt er et afgørende skridt mod en bæredygtig brødfødning af den voksende verdensbefolkning. Der er dog også udfordringer hvis traditionelt røræg skal erstattes af et plantebaseret produkt.

Cool Penguin – en madplatform mod madspild
Innovationskraftsamarbejder

Cool Penguin – en madplatform mod madspild

Fødevaredistribution involverer ofte et lager som et mellemled mellem leverandøren og kunden. Selvom lageret kan lette logistikken for de involverede parter, svækker det samtidig friskheden af produkterne. Dette ønsker projektets partnere at gøre op med.

Udvikling af algebaseret plastik
Innovationskraftsamarbejder

Udvikling af algebaseret plastik

Algebaseret plastik er et muligt alternativ til konventionel plastik. Udfordringen opstår, fordi vandet skal fjernes inden materialet kan bruges til 3D-print og sprøjtestøbning, og især den sidste procentdel er svær at fjerne.

Antioxidanter udvundet fra hampeblade
Innovationskraftsamarbejder

Antioxidanter udvundet fra hampeblade

Der er en stigende efterspørgsel efter naturlige antioxidanter i fødevareindustrien, fordi de kan forlænge holdbarheden af produkter. Samtidig er de med til at bidrage med en lang række sundhedsmæssige fordele hos forbrugeren.

Lokal, økologisk og klimavenlig hybrid-ost
Innovationskraftsamarbejder

Lokal, økologisk og klimavenlig hybrid-ost

Hvor skal man starte, hvis man ønsker at nedbringe CO2-aftrykket i mejeriindustrien? Projektet har til formål at udvikle en ny bæredygtig ost baseret på mejeriprodukter og planteingredienser med det formål, at reducere CO2-udledningen i produktionen.

Showing 12 of 54 items

Innovationssamarbejder er finansieret i regi af Klyngebevillingen ERST (Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Union).

Videnssamarbejder er finansieret i regi af Klyngebevillingen UFS (Uddannelses- og Forskningsstyrelsen).

Har du (også) en god idé til et nyt produkt eller en ny løsning?

Læs mere om mulighederne for at søge midler gennem klyngebevillingen Innoavtionskraft:

  • innovationssamarbejder (ERST)
  • videnssamarbejder (UFM) 
  • vouchers til ekspertrådgivning til EU Horizon (UFM)

Se flere projekter

Her kan du gå på opdagelse i Food & Bio Cluster Denmarks øvrige projektportefølje med danske og internationale projekter.

Hvad er programmet Innovationskraft?

Innovationssamarbejdsprojekterne gennemføres inden for klyngeprogrammet Innovationskraft, der er sat i verden for at styrke innovationskraften i danske virksomheder inden for Danmarks stærkeste og mest lovende erhvervs- og teknologiområder - herunder selvfølgelig også fødevare- og bioressourceområdet.

Innovationskraft fokuserer på at understøtte samarbejdet mellem virksomheder, forskningsinstitutioner og andre aktører i klynger og netværk, samt at fremme brugen af digitale teknologier og data i innovationen.

Klyngeprogrammet Innovationskraft finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Kathrine Vejgaard Stage

Kathrine Vejgaard Stage

Head of Innovation & Partnerships