Her kan du se eksempler på de projekter, der lige nu er i fuld gang i gennem klyngebevillingen Innovationskraft

Se innovations- og videnssamarbejder

Lokal, økologisk og klimavenlig hybrid-ost
Innovationskraftsamarbejder

Lokal, økologisk og klimavenlig hybrid-ost

Hvor skal man starte, hvis man ønsker at nedbringe CO2-aftrykket i mejeriindustrien? Projektet har til formål at udvikle en ny bæredygtig ost baseret på mejeriprodukter og planteingredienser med det formål, at reducere CO2-udledningen i produktionen.

Selvkørende robot til diagnostik af afgrøder
Innovationskraftsamarbejder

Selvkørende robot til diagnostik af afgrøder

Dette projekt vil kombinere kunstig intelligens, robot- og kamerateknologi for at øge effektiviteten i landbruget. Projektet vil udvikle en fuldautomatisk robot, der kan hjælpe med at analysere afgrøder på marker.

Grøn omstilling af Kombucha
Innovationskraftsamarbejder

Grøn omstilling af Kombucha

Kombucha er blevet en yderst populær drik i store dele af verden. De levende bakterier i drikken gør, at drikken i dag skal opbevares og transporteres på køl. Den kolde kølekæde er dog den største CO2-udleder i supply changen for København Kombucha. Proj

Digitalt design af bioindustrielle processer
Innovationskraftsamarbejder

Digitalt design af bioindustrielle processer

Plantestoffer i naturen kan være dyre at udvinde. Men med præcisionsfermentering vil dansk virksomhed finde en ny måde at producere værdifuldt stof, der normalt udvindes fra en kinesisk plante, og som anvendes i rottebekæmpelse.

Showing 12 of 47 items

Innovationssamarbejder er finansieret i regi af Klyngebevillingen ERST (Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Union).

Videnssamarbejder er finansieret i regi af Klyngebevillingen UFS (Uddannelses- og Forskningsstyrelsen).

Har du (også) en god idé til et nyt produkt eller en ny løsning?

Læs mere om mulighederne for at søge midler gennem klyngebevillingen Innoavtionskraft:

  • innovationssamarbejder (ERST)
  • videnssamarbejder (UFM) 
  • vouchers til ekspertrådgivning til EU Horizon (UFM)

Se flere projekter

Her kan du gå på opdagelse i Food & Bio Cluster Denmarks øvrige projektportefølje med danske og internationale projekter.

Hvad er programmet Innovationskraft?

Innovationssamarbejdsprojekterne gennemføres inden for klyngeprogrammet Innovationskraft, der er sat i verden for at styrke innovationskraften i danske virksomheder inden for Danmarks stærkeste og mest lovende erhvervs- og teknologiområder - herunder selvfølgelig også fødevare- og bioressourceområdet.

Innovationskraft fokuserer på at understøtte samarbejdet mellem virksomheder, forskningsinstitutioner og andre aktører i klynger og netværk, samt at fremme brugen af digitale teknologier og data i innovationen.

Klyngeprogrammet Innovationskraft finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Kathrine Vejgaard Stage

Kathrine Vejgaard Stage

Head of Innovation & Partnerships