Selvkørende robot til diagnostik af afgrøder

Dette projekt vil kombinere kunstig intelligens, robot- og kamerateknologi for at øge effektiviteten i landbruget. Projektet vil udvikle en fuldautomatisk robot, der kan hjælpe med at analysere afgrøder på marker.

Capra Robotics Aps og Syddansk Universitet arbejder på at udvikle en fuldautomatisk robot, med et indbygget hyperspektralt billeddannelsessystem, som kan køre på markerne og analysere afgrøder både i lys og mørke.

Optimal udnyttelse af bioressourcer

HSIrcus er navnet på det integrerede system, som testes for dets evne til at forudsige druers kvalitet og plukkemodenhed, ved at bestemme pH-værdi og sukkerindhold. Systemet vil desuden blive afprøvet på æbler, med henblik på at kunne forudsige modenheden af æbler og detektere skurv tidligt, så forebyggende brug af svovl reduceres.

Den automatiserede og digitaliserede monitorering vil på sigt kunne selektere højværdiafgrøder som druer, helt ned på klase-niveau. 

Finansieret af

Projektet ”HSIrcus” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Partnere i projektet

Eva Nautrup

Eva Nautrup

Senior Business Development Manager

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Sådan samarbejder vi også om innovation

Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.