Plantebaserede clean-label proteiner til at øge overrun i 100% plantebaseret is-creme

Efterspørgslen på bæredygtig plantebaseret is vokser kraftigt, men manglende teknologi til at skabe overrun gør isen kompakt og dyrere end traditionel is, og det hæmmer udbredelsen.

Udfordringen er at opnå cremet og luftig tekstur uden brug af fløde og æg. De fleste emulgatorer/stabilisatorer er målrettet animalske fødevarer og er E-nummer-baserede, men stadig flere forbrugere efterspørger plantebaserede “naturlige” fødevarer uden E-numre (“clean-label”). Missionen er at udvikle plantebaseret is med “skumbare” planteproteiner kombineret med clean-label stabilisatorer. 

Slutmålet for projektet er udvikling af grundlaget for nye typer funktionelle planteproteiner, dybere indsigt i planteproteiners funktionalitet i fødevarer, samt egentlige løsninger og prototyper (proof-of-concept), som kan danne grundlag for udvikling af nye typer økologisk plantebaseret clean-label is-creme.

Resultaterne forventes at kunne anvendes bredere end blot is-produktion, herunder bredt inden for plantebaserede fødevarer og “mejeri"-produkter (plantedrikke, planteyoghurt, plantesmør, mm.), og indeholder derfor et stort potentiale.

Finansieret af

Projektet ”Plantebaserede clean-label proteiner til at øge overrun i 100% plantebaseret is-creme” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Partnere i projektet

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Københavns Universitet, Lihme Protein Solutions og NicecreamCPH.

Anni Simonsen

Senior Innovation Manager

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Sådan samarbejder vi også om innovation

Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.