Generalforsamling

Food & Bio Cluster Denmark: Stabil drift, stærke resultater og fusion på vej

HURTIGT OVERBLIK:

GENERALFORSAMLING
  • Food & Bio Cluster Denmark afholdt generalforsamling den 24. april
  • Forperson Sandra Irene Jørgensen præsenterede et år med vækst, certificering og nye strategiske projekter
  • Der var opbakning til den planlagte fusion

Food & Bio Cluster Denmark præsenterer stærke resultater for 2024 og tager første skridt mod en fusion med AgriFoodTure.

Torsdag den 24. april blev den årlige generalforsamling i Food & Bio Cluster Denmark afholdt og omfattede i år dels den ordinære dagsorden dels fremlæggelse og afstemning om bestyrelsens punkt om den planlagte fusion mellem Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure. Der blev af de fremmødte givet opbakning til, at bestyrelserne arbejder videre med fusionsplanerne, som vil blive sat til endelig afstemning på en ekstraordinær generalforsamling.

Forperson for bestyrelsen, Sandra Irene Jørgensen, indledte dagen med at aflægge sin beretning til bestyrelsen, hvori hun kunne præsentere nøgletal, der dokumenterer, at 2024 har været et aktivt og solidt år for klyngen med 189 events med flere end 3000 deltagere, 487 medlemmer ved årets udgang og kronet med en succesfuld re-guldcertificering i det europæiske klyngeprogram:

”2024 har været præget af høj aktivitet med mange arrangementer, som vi kan se tilbage på med stolthed. Ikke kun har vi afviklet mange events – deltagerne i dem har også kvitteret med meget høj tilfredshed med indholdet. At blive re-certificeret i det europæiske klyngeprogram er selve fundamentet for, at vi kan operere som klynge. At opnå 98 ud af 100 mulige points i denne er en anerkendelse af vores arbejde, som kræver både dyb faglighed og stort engagement i hele organisationen”.

I sin beretning kom Sandra Irene Jørgensen også kom ind på den målrettede indsats, der er gjort for at styrke innovationskraften i hele økosystemet blandt andet gennem strategiske projekter som Closing Loops, hvor over 200 virksomheder på nuværende tidspunkt er involveret, og Erhvervsfyrtårnet for Bio Solutions, som Food & Bio Cluster Denmark fik ansvaret for at udvikle i 2024.

På vej mod fusion

Sandra Irene Jørgensen understregede, at 2024 også har budt på en række udfordringer i forbindelse med de store forandringer, der er sket i erhvervsfremmesystemet, som betød at ansøgningsprocessen til klyngeprogrammet Innovationskraft blev ændret radikalt og fordeling af midler fortsat er uafklaret.

”Ændringer omkring klyngeansøgningen betød, at hele ansøgningen måtte skrives om og vi forventer først i maj måned at få en endelig afklaring omkring fordeling af midlerne. Som en afledt effekt af dette valgte vi i efteråret at sætte vores planlagte strategiarbejde på pause, så den kan tilpasses den nye virkelighed”.

Forandringer i vilkår kan være udfordrende, men de skaber samtidig mulighed for at udvikle og styrke organisationen, hvilket Sandra Irene Jørgensen understregede og eksemplificerede i planerne om at fusionere med AgriFoodture:

”Vi har to organisationer, der er nært beslægtede. 1+1 giver derfor meget mere end to, når arbejder sammen om projekter på tværs af hele fødevarekæden. Samtidig sikrer vi en enklere adgang for virksomhederne, når de skal finde frem til tilgængelige midler”.

Hun sluttede af med at takke bestyrelse og organisation, inden hun overlod ordet til direktør for Food & Bio Cluster Denmark, Anette Engelund Friis, der præsenterede visionen bag tankerne om en fusion med AgriFoodTure, som bestyrelserne for foreningen Food & Bio Cluster Denmark, FBCD A/S og AgriFoodTure enstemmigt anbefaler.

Du kan se mere om baggrunden for fusionen HER og hvordan den taler ind i de krav, der stilles til fødevaresektoren i fremtiden – både nationalt og internationalt.

Ved valg til bestyrelse var der udskiftning på to poster, idet Anna Haldrup KU og Torben Friis Lange, Hedeselskabet udtrådte af bestyrelsen.

Bestyrelsen konstituerede sig herefter med Sandra Irene Jørgensen ( Arla Foods) som forperson og Eskild Holm ( KU) som næstforperson.

Anna Haldrup, institutleder Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet

Torben Friis Lange, CEO Hedeselskabet

Generalforsamlingen blev afviklet i den gamle festsal på Københavns Universitet og med mulighed for deltagelse online

AKTUELT //

Mød Food & Bio Cluster Denmark på Madens Folkemøde 2025

Mød Food & Bio Cluster Denmark på Madens Folkemøde 2025

Fra den 15. til 17. maj danner Madens Folkemøde i Nykøbing Falster rammen om samtaler, smagsoplevelser og skarpe perspektiver på fremtidens mad. Vi er selvfølgelig med og glæder os til at møde dig til debat, smagsprøver og inspiration.

Nyhedsbrev

Appetit
på mere viden?

Vi serverer dugfriske trends og historier om fødevarer og bioressourcer - direkte i indbakken.