Nyt kontor i Thisted styrker klyngens landsdækkende struktur

Med åbningen af Food & Bio Cluster Denmarks nye kontor i Thisted i mandags markeredes Food Cluster Thys konsolidering ind i klyngen, og Food & Bio Cluster Denmarks landsdækkende struktur er nu helt på plads. Fremover har medlemmer og andre spillere inden for fødevarer og bioressourcer nu endnu lettere adgang til klyngens muligheder og kompetencer på 10 forskellige lokationer landet over.

Aarhus, Aalborg, Foulum ved Viborg, Holstebro, København, Vejle, Vojens og senest også Odense, Slagelse og Thisted, hvor klyngen har åbnet tre nye kontorer i løbet af de seneste måneder.

Virksomheder og andre aktører inden for fødevarer og bioressourcer har nu fået endnu bedre adgang til klyngen, som nu er fysisk repræsenteret i alle dele af landet. Ved åbningen af det seneste kontor i Thisted i mandags fremhævede borgmester Niels Jørgen Pedersen fordelene i at blive en del af et nationale netværk i en tid, hvor innovation er nøgleordet for et fødevare- og bioressourceerhverv i omstilling.

- Man kan lave mælk uden køer, fars uden kød og is uden fløde - og nogen skal finde ud af, hvordan vi får tingene til at fungere sammen, sagde Niels Jørgen Pedersen.
Kontoret tager over efter Food Cluster Thy, der blev stiftet i 2019, og foreningens værdier og ene medarbejder, Kersti Haugan,er nu konsolideret ind i og fortsætter i Food & Bio Cluster Denmark.

Mere innovationskraft giver et stærkere erhverv

Ved åbningen i Thisted var også CEO i Food & Bio Cluster Denmark Lars Visbech Sørensen til stede. Her udtrykte han sit ønske om et tæt samarbejde med de lokale virksomheder i Thy.

- Det er vigtigt for os at kende og være tæt på det lokale erhverv, og derfor glæder vi os til at være med til at skabe sammenhæng med et lokalt afsæt her i Thy. For her kan vi som national klynge være med til at skabe en stor værdi for de enkelte virksomheder ved at bane vejen til fx nye samarbejdspartnere, viden og finansieringsmuligheder. Det er alt sammen med til at styrke innovationskraften - både ude på den enkelte virksomhed, i kommunen og på nationalt og internationalt niveau. - Lars Visbech Sørensen, CEO i Food & Bio Cluster Denmark
Også bestyrelsesformand i Food & Bio Cluster Denmark og Senior Vice President i Arla Foods Lars Dalsgaard er begejstret for, at den landsdækkende struktur nu er på plads.

- Siden etableringen af en national klynge for fødevarer og bioressourcer har det været vores ambition være let tilgængelige for alle relevante aktører. Med nu 10 lokationer fordelt på hele landkortet er den del af strategien indfriet, og vi glæder os over opbakningen til klyngens indsats for at skabe stærke samarbejder og fremme innovationen. - Lars Dalsgaard, bestyrelsesformand

Mulighed for at styrke innovationen

Tak for alle hilsner og til alle fremmødte ved åbningen i mandags, hvor også Kathrine Stage (Team Leader - Food) gav konkrete eksempler på, hvad klyngen kan tilbyde lokale virksomheder i Thy. Knud Tybirk (Senior Innovation Manager) fortalte desuden om aktuelle bioressourceprojekter, og medlem Peter Toft gav indblik i, hvad hans virksomhed Toft Care får ud af sit medlemskab.

- Dét, som Food & Bio Cluster gør for mig, er at give mig mulighed for at forfølge innovationen, og de giver mig sparring på min virksomhed. Jeg har fået adgang til innovationspartnerskaber, kvalificeret matchning og mulighed for at møde og sparre med ligesindede. Kort sagt er Food & Bio Cluster med til at øge innovationskraften i min virksomhed. - Peter Toft, Toft Care


Se billeder fra dagen

Borgmester Niels Jørgen Pedersen bød klyngen og de nye muligheder, den tilbyder Thys virksomheder, velkommen.

CEO Lars Visbech Sørensen glæder sig til samarbejdet og at være med til at styrke innovationskraften i erhvervet - lokalt og nationalt.

Tak til alle hilsner og fremmødte på dagen. 

Kathrine Stage fra Food & Bio Cluster fortæller om tilbuddene til Thys virksomheder.

Knud Tybirk fortæller om aktuelle biogas projekter i Food & Bio Cluster Denmark.

 

Peter Toft fra Toft Care fortæller om, hvad han har fået ud af, at være medlem af klyngen.

 

Kersti Haugan vil fremover være Food & Bio Cluster Denmarks medarbejder på satellitkontoret i Thy-huset

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Mød os på LOOP Forum

Mød os på LOOP Forum

Cirkulære løsninger er i højsædet, når økosystemet for cirkulær økonomi, affald og ressourcer mødes på Lokomotivværkstedet i København den 24. og 25. april. Her kan du også møde Food & Bio Cluster Denmark og vores partnere i Closing Loops-projektet.

Food & Bio Summit 24

Food & Bio Summit 24

Tilmeldingen til årets Food & Bio Summit er åben. Som altid gratis for vores medlemmer.