Nyt EU-projekt skal fremme udbredelsen af teknologier, der anvender animalsk affald til produktion af biogas
Europa kunne fordoble produktionen af biogas og biometan inden 2030 ved at udnytte de enorme mængder animalsk affald, der er til rådighed. På trods af den teknologiske modenhed og kommercielle tilgængelighed af relevante teknologier er dette lovende potentiale imidlertid stadig stort set uudnyttet. Gennem et nyt Horizon Europe-projekt skal markedsintroduktionen af biogas fremmes ved bl.a. at støtte husdyrproducenter i at overvinde eksisterende hindringer.
Horizon Europe-projektet, ALFA, der løber fra 2022 til 2025, blev i slutningen af 2022 skudt i gang ved et opstartsmøde i Grækenland. Her mødtes konsortiepartnere for at lægge rammerne for projektets fremdrift.

Projektet har til formål at øge udbredelsen af vedvarende energikilder i EU ved at fremme udbredelsen af teknologier, der anvender animalsk affald til at producere biogas, og vil støtte landmænd i seks EU-lande med økonomisk, forretningsmæssig og teknisk støtte til at overvinde eksisterende hindringer på forskellige måder, bl.a.:
- Gennem forskning, analyse af lokale udfordringer og inddragelse af lokale interessenter i fælles udformning af løsninger til at overvinde dem
- Via finansielle, forretningsmæssige og tekniske støttetjenester og seminarer
- Forbedring af den samfundsmæssige accept af biogasanlæg blandt borgerne gennem oplysningskampagner
- Ved at formulere politiske anbefalinger
Konsortiet består af 10 partnere fra syv lande:
- Q-PLAN International Advisors PC (projektkoordinator), Grækenland
- Agenzia Per La Promozione Della Ricerca Europea, Italien
- Azzero CO2 SRL, Italien
- Food & Bio Cluster Denmark, Danmark
- Sustainable Innovations Europe, Spanien
- Ethniko Kentro Erevnas Kai Technologikis Anaptyxis, Grækenland
- White Research, Belgien
- PEDAL Consulting SRO, Slovakiet
- European Dairy Farmers, Tyskland
- European Biogas Association, Belgien
Følg ALFA-projektets aktiviteter på de sociale medier
Vil du vide mere?






Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Snart støvsuger Stiesdal SkyClean CO2 fra luften
Pyrolyse er en effektiv klimateknologi, som har store potentialer for den grønne omstilling og bæredygtig udvikling. Læs om de foreløbige resultater i SkyClean Scaleup projektet.

Nye muligheder for en mere bæredygtig udnyttelse af fisk i den danske fiskeindustri
Projekt afsluttes med lovende resultater, der kan gavne den danske fiskeindustri, således at der kan opnås en mere bæredygtig udnyttelse af fisk.
%2fBillede+med+logo+og+tekst.jpg&width=640&format=webp)
Danmarks fødevareklynge indgår iværksætterforløb med Lidl
Food & Bio Cluster Denmark indgår et samarbejde med Lidl om at få flere danske iværksættere og mindre virksomheders produkter på hylderne. Det skal blandt andet ske igennem sparring, deling af konkret viden og potentielt samarbejde om salg til detail.

Bring dig i spil til grønne EU-midler til dit næste projekt
Vil du være med til at skabe grønne arbejdspladser og økonomisk vækst på tværs af Europa, og samtidig indgå i EU-partnerskaber, hvor du kan udvikle dine egne produkter og forretning? Få indblik i finansieringsmuligheder inden for EU-systemet.