Food & Bio Cluster Denmark fastholder en stærk klyngeindsats med ny bevilling
HURTIGT OVERBLIK:
KLYNGEBEVILLING
- Food & Bio Cluster Denmark får 52,7 mio. DKK til grøn innovation og vækst fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
- Bevillingen styrker klyngens indsats for fødevarer og bioressourcer frem til 2028.
Vi er stolte over igen at være blandt de 11 nationale innovationsklynger, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har udpeget til at drive den grønne innovation og vækst i Danmark i perioden 2025 – 2028.
Med en bevilling på 52,7 mio. DKK får vi i Food & Bio Cluster Denmark en solid ramme til at fortsætte vores målrettede indsats som national klynge for fødevarer og bioressourcer.
"Potentialet er stort, men forandringen kræver innovation, koordination og langsigtede investeringer, som vi understøtter gennem vores indsats med at forbinde virksomheder, forskningsmiljøer og offentlige aktører om at finde fælles løser inden for den grønne og biobaserede omstilling, som bidrager til at løse centrale samfundsudfordringer", udtaler Food & Bio Cluster Denmarks direktør Anette Engelund Friis.
Med midlerne fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, ser vi frem til fortsat at bidrage med viden, netværk og samarbejdsmodeller, der understøtter de konkrete udviklingsbehov i værdikæden, der skal bringe os i mål med vores nationale ambitioner.
Vi ser frem til at bidrage konstruktivt til det samlede økosystem og til at videreføre de mange partnerskaber, som allerede i dag skaber effekt – både for virksomheder og for samfundet.
Vi ser frem til at bidrage konstruktivt til det samlede økosystem og til at videreføre de mange partnerskaber, som allerede i dag skaber effekt – både for virksomheder og for samfundet.
AKTUELT //

Fra niche til norm: Rapport viser vejen for fremtidens proteiner i Europa
Hvordan flytter vi alternative proteiner fra niche til norm? Det spørgsmål har over 50 fødevareaktører fra 22 europæiske lande arbejdet med i det EU-støttede projekt LIKE-A-PRO.

Fremtidens fødevarer: Innovation, smag og bæredygtighed i fokus
Med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU har Innovationskraft-programmet netop fordelt 2,3 millioner kroner til 10 nye projekter, der skal skabe innovative løsninger inden for fødevarer og bioressourcer.

Food, Trends & Sustainability: Hvad bliver det næste nye?
Igen i år deltog Food & Bio Cluster Denmark i eventen Food, Trends & Sustainability – en dag fyldt med spændende debatter, oplæg, madmarked og kåringer af fremtidens fødevaretalenter.
