Innovationssamarbejde (Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions)

Udnyttelse af sidestrømme fra tofuproduktion

For at udnytte potentialet i sidestrømmene under tofuproduktionen undersøger projektet, hvordan de kan omdannes til økologiske, fermenterede smagsgivere, som kan integreres i nye fødevareprodukter.

Under tofuproduktion ender sidestrømme ofte som affald og udgift, som ellers har potentiale som fermenterede smagsgivere (Photo: iStock).

Fermenterede smagsgivere fra sidestrømme

Tofuproduktion genererer næringsrige sidestrømme, som i dag betragtes som affald. Ved at udnytte sidestrømmene reduceres både madspild og CO₂-belastning pr. produkt, da ressourcerne fra sojabønnerne udnyttes mere effektivt.  

I dette projekt samarbejder Le Trang og Foo Ferments om at udvikle nye fermenterede produkter baseret på disse sidestrømme. Målet er at skabe smagsgivere som sojasauce, hoisinsauce og miso, der kan tilføre umami og dybde til plantebaserede fødevarer.

Projektet fokuserer også på udvikling af færdigblandede saucer og dressinger, som gør det nemt for både storkøkkener og forbrugere at anvende fermenterede smagsgivere i hverdagen. 

Projekttitel

Udnyttelse af sidestrømme fra tofuproduktion

Finansieret af

Innovationssamarbejdet er igangsat af Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions og gennemføres med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og er medfinansieret af EU.

 

Deltagere i projektet

  • Le Trang ApS 
  • Foo Ferments 
Louise Krogh Johnson

Louise Krogh Johnson

Senior Innovation Manager
Erhvervsfyrtårnet for Biosoluitons

Gør Danmark verdensledende inden for udviklingen af biosolutions

Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions hjælper virksomheder i hele landet med innovation og opskalering af biobaserede løsninger på fysiske faciliteter.

Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions gennemføres med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og medfinansieres af den Europæiske Union.