Hvad kan mikroorganismer? Kom, og hør om avanceret fødevareteknologi og produktudvikling
Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark inviterer til et seminar om avanceret mikrobiel fødevareteknologi. Målet med seminaret er at inspirere og initiere samarbejdsprojekter med mikroorganismer inden for udvikling af bæredygtige fødevarer, ingredienser og emballage.
Mandag den 12. december er erhvervsinteressenter, forskere og andre med en nysgerrighed på avanceret mikrobiel fødevareteknologi velkomne til at deltage i dette seminar om avanceret fødevareteknologi, som Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark er værter for. Her vil der være gode muligheder for at netværke, vidensdele og høre om forskellige forretningstilgange- og produkter.

Mikroorganismer er væsentlige bidragydere i fødevareproduktion og konservering, i enzym-og vitaminproduktion og i forbedring af næringsmæssige kvaliteter. Forskningen i mikroorganismer og deres potentiale sker med en stor interesse i at finde bioteknologiske løsninger, der kan bidrage til de aktuelle og globale fødevareudfordringer.
Clarissa Schwab, lektor og sektionsleder hos Industriel Bioteknologi ved Aarhus Universitet fortæller:
- For eksempel har konservering med mikroorganismer i et årtusind været en metode til at bevare mad. Det er en naturlig og bæredygtig måde til for eksempel at reducere madspild.
Hun fortsætter:
- Der er en stor opmærksomhed på at udforske mikrobielle potentialer i fødevareproduktion. Mikrober er så diverse, så der er mange muligheder. Stoffer fremstillet med mikrober ved fermentering kan erstatte kemikalier, skærpe fødevaresikkerhed, forbedre smag eller den næringsmæssige værdi – og mange flere har endnu ikke været undersøgt. Mikrober kan desuden bruges i bioteknologiske processer til at fremstille fødevarer baseret på mikrobiel biomasse eller til at skabe miljøvenlig fødevareemballage. Vi ser meget frem til at høre om de forskellige forretningstilgange-og produkter til seminaret.
Programmet vil indeholde præsentationer fra forskere og erhvervsinteressenter, der spænder over den nyeste forskning til industrielle tilgange samt innovative fermenteringsmetoder og bioingredienser produceret med mikroorganismer.



Flere nyheder fra Food & Bio Cluster
Nyt netværk samler aktører fra forskning til industri om biomanufacturing
Med et nyt netværk for biomanufacturing tager Food & Bio Cluster Denmark næste skridt i arbejdet med biosolutions – og samler hele værdikæden om den grønne omstilling.

Akson Robotics rejser millionbeløb til at komme ud i verden
Med støtte fra Food & Bio Cluster Denmarks acceleratorprogram Beyond Beta har AI-startuppet Akson Robotics sikret en investering på tre millioner kroner.

DM Bio med anbefalinger til en strategisk indsats for biosolutions
Hvordan kan Danmark arbejde målrettet og strategisk med biosolutions og dermed udnytte potentialet for grøn vækst og nye løsninger? Det spørgsmål har DM Bio netop givet deres bud på i et sæt anbefalinger.
.jpg&width=640&format=webp)
Invest in Denmark sætter spot på cirkulær økonomi og Closing Loops
Hvordan får man små og mellemstore virksomheder til at rykke på den grønne omstilling? Det spørgsmål har Invest in Denmark sat spot på og fremhæver programmet Closing Loops som et konkret eksempel på, hvordan Danmark opbygger et økosystem.