Food & Bio Cluster Denmark styrker sin landsdækkende tilstedeværelse

Med etablering af nye klyngekontorer i Slagelse, Vojens og Vejle realiserer Food & Bio Cluster Denmark sit mål om at forankre Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge i alle dele af landet for at optimere mulighederne for at fremme innovation, vækst og samarbejder inden for fødevarer og bioressourcer lokalt, regionalt og nationalt.

– Vi er udpeget som Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge, og med de sjællandske kommuners opbakning til at etablere et klyngekontor i Slagelse har vi fået en afgørende del af vores landsdækkende struktur på plads, og vi har realiseret et væsentligt element i klyngens strategi, siger Lars Dalsgaard, formand for Food & Bio Cluster Denmark og Senior Vice President i Arla Foods.

–  Med den nye repræsentation, vi nu har etableret på Sjælland, kombineret med åbningen af kontorer i Vojens og Vejle indfrier vi vores ambition om at være let tilgængelige for både nuværende og potentielle medlemmer og for lokale aktører overalt i Danmark. En landsdækkende struktur med stærke samarbejder med kommuner, investorer og private aktører er samtidig afgørende for vores muligheder for at fremme innovation og vækst i hele landet. 

Stort potentiale i at være lokalt til stede

Samarbejdet med kommunerne i Region Sjælland tager sit udgangspunkt i både lokale virksomheder, videninstitutioner, myndigheder og Erhvervshus Sjælland og er et eksempel på, hvor central en rolle, den lokale forankring spiller for Food & Bio Cluster Denmarks værdikæde.
Med etableringen af et regionalt klyngekontor på Sjælland prioriteres, at Food & Bio Cluster Denmarks aktiviteter er let tilgængelige for virksomheder, videninstitutioner, kommuner, investorer og andre private og offentlige organisationer i hele regionen.

Samtidig styrkes muligheder for samarbejder med virksomheder i Syddanmark gennem åbningen af kontor i Vojens og i trekantområdet gennem et samarbejde med Food Innovation House Vejle. 

– Det er vores klare mål med etableringen af de nye hubs at bidrage til at skabe nærhed og intensivere både mængden og kvaliteten af innovation med adgang til viden, udviklingsfaciliteter og finansiering af innovation på nationalt niveau, siger direktør Lars Visbech Sørensen, Food & Bio Cluster Denmark.

– Vores mål er at drive øget innovation og vækst gennem styrket konkurrenceevne, eksport og entreprenørskab. Derudover vil vi bidrage til at skabe øget adgang kvalificeret arbejdskraft og sætte ny viden og forskning i arbejde ude i virksomhederne.

Food & Bio Cluster Denmark har med de seneste satsninger i alt otte kontorer geografisk fordelt over hele Danmark med hovedkontor i Agro Food Park, Aarhus og kontorer i København, Aalborg, Viborg, Holstebro, Vojens, Vejle og Slagelse. 

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Mød os på LOOP Forum

Mød os på LOOP Forum

Cirkulære løsninger er i højsædet, når økosystemet for cirkulær økonomi, affald og ressourcer mødes på Lokomotivværkstedet i København den 24. og 25. april. Her kan du også møde Food & Bio Cluster Denmark og vores partnere i Closing Loops-projektet.

Food & Bio Summit 24

Food & Bio Summit 24

Tilmeldingen til årets Food & Bio Summit er åben. Som altid gratis for vores medlemmer.