Tarmens mikrobiom, fødevarer og anprisninger

Information

Sted:
Københavns Universitet, Food, Væksthuset, Grønnegårdsvej 15, 1870 Frederiksberg (Cafe Væksthuset)
Sprog:
Dansk
Pris:
695kr
Fra:
24. juni 2025 kl. 11:00
Til:
24. juni 2025 kl. 16:30
Bliv opdateret på den nyeste viden om hvordan vores tarmmikrobiom påvirkes af vores kost – og hvordan det kan/kan ikke anprises

Sammenhængen mellem vores fødevarer og tarmmikrobiomet er i fokus, når Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet og Food & Bio Cluster Denmark inviterer til denne temaeftermiddag. 

Gennem det seneste årti er det blevet mere og mere klart at et ubalanceret tarmmikrobiom er en risikofaktor i forhold til at udvikle en række sygdomme. Det er ligeledes veletableret, at vores kost er den største enkeltfaktor, der påvirker vores tarmmikrobiom.

  • Men hvad er mekanismerne?
  • Hvilke fødevarer kan påvirke vores tarmmikrobiom positivt ?
  • Må man som fødevareproducent egentlig anprise det på sit produkt?

Med udgangspunkt i fokusanalysen ” Tarmens mikrobiom, fødevarer og anprisninger”, der offentliggøres ved dette arrangement, vil Professor Dennis Sandris Nielsen fortælle om den nyeste forskning indenfor området. 

Desuden vil vi få besøg af en virksomhed, der operer kommercielt på området. 

Eftermiddagen afsluttes med en fortælling om analysen 130 år gammel starterkultur til smørfremstilling, som blev fundet i gemmerne hos De Veterinærhistoriske Samlinger på den gamle ”Landbohøjskole” og en rundvisning i selvsamme samlinger. Det bliver en sjov og lærerig eftermiddag, hvor der er god mulighed for at møde både nye og game samarbejdspartnere.

 

Foreløbigt program:

11.30  Velkomst, registrering og netværk

12.00 Frokost på Cafe Væksthuset i Landbohøjskolens gamle have (fulgt af kort gåtur til mødelokale)

12.45 Kost, tarmmikrobiom og hvad kan/må man egentlig sige om det? v. Professor Dennis Sandris Nielsen

13.30 Q&A

13.40 Pause, kaffe og spiselige forfriskninger

13.55 Mad til mikrobiomet og produkttest, v. Co-founder fra UnseenBio, Jens Ganløse

14.20 Hvordan navigerer vi kommunikativt? Dilemmaer og eksempler fra fødevareproducenter  v. Direktør Tine Jasper fra Madbureauet

14.40 Q&A til alle talere

15.00 Hvad en 130 år gammel starterkultur kan fortælle os om datidens biotek-industri

15.15 Rundvisning i Pilot bryggeri og Pilot mejeri på Institut for Fødevarevidenskab

16.00 Tak for i dag!

Der er et begrænset antal pladser. Eventet er gratis for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark. 

Deltagergebyr for ikke-medlemmer er kr. 695,- 

Dette event er blevet til med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

 

Kontakt

Heidi Høy

hhd@foodbiocluster.dk

+4560110363

Tarmens mikrobiom, fødevarer og anprisninger