Smagsnetværksmøde

Information

Sted:
Agro Food Park, Agro Food Park 26, 8200 Aarhus, Danmark
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
18. september 2024 kl. 09:30
Til:
18. september 2024 kl. 14:00

Tilmelding

Klik her for at tilmelde

Tilmeldingsfrist

16. september 2024

Netværk for fødevare- og drikkevarerproducenter til udveksling af viden om smag og sensorik i udviklingsprocessen

Arrangementet er KUN for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark. Er du ikke medlem men ønsker at se om netværket er noget for dig, så kontakt netværksleder Knud på khh@foodbiocluster.dk eller 23364712.


Dette netværk er for dig, der brænder for at skabe fødevarer som smager godt!


Program

09.30: Registrering, kaffe og netværk

10.00: Velkomst, Knud Hjortlund Hansen, Food & Bio Cluster Denmark

10.10: Bordet rundt, seneste nyt

10.30:  Kvalitetsvurdering i en subjektiv verden og hvordan kan man rangordne smagsoplevelser kvalitativt?

Fokus vil være på vin og der vil være en lille smagning. 

Rene indleder med at fortæller om, hvad der generelt gøres og hvad der ER gjort på at objektivisere kvalitetsvurdering, altså rangordning, som f.eks. pointsystemer.  Derefter gå han i dybden med de parametre, som i dag er alment accepteres i den formelle vinuddannelsesverden som grundlaget for kvalitetsvurdering. Det handler om akronymet BLIK: Balance, Længde, Intensitet og Kompleksitet. De elementer vil han forklare, og deltagerne skal så lave et par duotests, hvor vi selv skal prøve at rangordne. Den form for smagning kan principielt også anvendes i alle mulige andre sensoriske sammenhænge. ved / René Langdahl Jørgensen - Smagsdommeren Langdahl

12.00: Frokost og netværk

13.00:  Hvor god er du til at smage? Vi skal prøve en sursød test, og hvis der er tid til det, skal vi også se om, vi kan smage forskel på Cola.  Morten Aagaard fra Gustolingo præsenterer et digitalt smagsværktøj, hvor man visuelt og hurtigt kan få præsenteret resultaterne af en smagstest. herved fås et hurtigt grundlag for at diskuterer deltagernes individuelle smagspræferencer og en fælles forståelse af egne evner til at smage.  

     

13.55: afrunding og tak for i dag.


Vores netværksgrupper udspringer af ønsker fra medlemmer. Grupperne mødes én gang i kvartalet (Smags netværket mødes i 2024 d. 5/3, 29/5, 18/9, 12/11). Du kan finde møderne og tilmelde dig via vores eventkalender). Netværksgrupperne byder på vidensdeling og sparring om et specifikt emne i et neutralt og fortroligt forum.

Der lægges op til, at hvis man som medlem er aktiv i en netværksgruppe, forpligter man sig til at bidrage og deltage i så stort et omfang, som det er muligt for, at gruppen kan eksistere på et solidt fundament. Indhold i mødet kan være i form af oplæg (interne og eksterne oplægsholdere) og virksomhedsbesøg. Deltagerne i netværket kommer med input til agenda, og facilitatoren sætter et program sammen ud fra, hvad der er muligt baseret på disse inputs og ønsker. Har du ideer og inputs til dette netværk, så tøv ikke med at tage fat på Knud på khh@foodbiocluster.dk eller 23364712.

Kontakt

Knud Hjortlund Hansen

khh@foodbiocluster.dk

+4523364712

Smagsnetværksmøde
Smagsnetværksmøde