Tillykke til ComFerm for kåring som årets Rising Stars på Food, Trends & Sustainability 2024

Det blev århusianske ComFerm, der løb med sejren i årets Rising Stars for startuppens nyskabende biocirkulatorer, der kan skabe ny værdi af affaldsbiomasse.

Foto: En tilfreds Christian Ejlersgaard fra ComFerm modtog i går prisen for årets Rising Star på Food, Trends & Sustainability, som blev afholdt i Agro Food Park i Aarhus. Det skete efter skarpe pitches af fem forskellige food tech løsninger, som de deltagende kunne høre mere om på dagen (foto: Food & Bio Cluster Denmark).

Det er altid en fest at være med til at fejre nyskabelser, innovation og fremtidens bæredygtige løsninger.

I går var ingen undtagelse, da fem forskellige food tech løsninger var sat i centrum på klyngens Rising Stars-område på Food, Trends & Sustainability 2024, der blev afholdt i Agro Food Park i Aarhus for foodies og fagfolk fra ind- og udland, der fik smagsprøver på fremtidens fødevarer og grønne løsninger.

Fokus på fremtidens food tech løsninger

Deltagere havde dagen igennem mulighed for at stemme på årets Rising Star blandt 5 innovative virksomheder, der fremviste deres idéer og produktløsninger dagen igennem.

Med i opløbet om at blive årets Rising Star var også klyngens medlemmer Akson Robotics og Lyras samt Farm To Plate og Gustolingo, som præsenterede forskellige innovative løsninger inden for fødevareteknologier.

Her præsenterede Lyras eksempelvis en løsning til raslystering, som er en skånsom og energibesparende proces til alternativ pasteurisering. Farm to Plate fremviste en løsning til øget fødevaresikkerhed, gennemsigtighed og sporbarhed, Akson Robotics introducerede en digitale AI-platform og Gustolingo viste et databaseret sensorisk/gastronomisk test- og læringsværktøj.

Det blev dog århusianske ComFerm ApS, der løb med sejren efter et stærkt pitch fra iværksætter Christian Ejlersgaard, som fortalte om virksomhedens biocirkulatorer, der kan skabe ny værdi af affaldsbiomasse ved at omsætte det til fx gødning, kompost, rent vand eller varme.

Foto: Akson Robotics, Lyras, Farm To Plate og Gustolingo gav ComFerm kamp til stregen, da de også var også med i opløbet om den stolte iværksætterpris Rising Stars, der fejrer fremtidens løsninger. Fokus i år var på fremtidens food tech løsninger (foto: Food & Bio Cluster Denmark).

En dag spækket med oplevelser og indsigter

Stort tillykke til ComFerm med sejeren, og tak til alle fem virksomheder for at give dagens deltagere i Aarhus ny indsigt i fremtidens food tech løsninger.

Ud over kåring af årets Rising Star kunne deltagerne også gå ombord i tankevækkende debatter, et lækkert madmarked samt inspirerende Insights og Gastrotalks.

Klyngen var medarrangør af dagen sammen med Compass Group, SEGES Innovation og Agro Food Park.

Rising Stars gennemføres med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og er medfinansieret af Den Europæiske Union.

Elena Sørensen Skytte

Elena Sørensen Skytte

Innovation Manager